Φθινοπωρινός αέρας αλλαγών! Κάνε δωρεάν ψυχοθεραπεία στον εαυτό σου!

Δέσποινα Καμπούρη

 

 

 

Δεν ξέρω για εσάς, όμως εμένα μου έλειψε λίγο η μουντάδα, ο αέρας, η βροχή και το κρύο, αλλά και όσα φέρνει μαζί του το φθινόπωρο: Χνουδωτές ζακέτες, μακριές μάλλινες κάλτσες, και ζεστά ροφήματα. Καλό το καλοκαιράκι, αλλά θέλω πάλι χειμώνα.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησα (μάλλον πρόωρα) τη γνωστή σε όλες –και απίστευτα βαρετή- διαδικασία μεταφοράς καλοκαιρινών – χειμωνιάτικων, από αποθήκη σε ντουλάπα και τούμπαλιν.

Αυτή τη φορά αποφάσισα να ολοκληρώσω τη διαδικασία τμηματικά. Κοινώς λίγα ρούχα σήμερα, λίγα αύριο, λίγα μεθαύριο και ούτω καθεξής, για να μη μου πέσει βαρύ. Επίσης σκέφτηκα να την ανανεώσω ριζικά, αφού ξεκίνησα να γεμίζω τεράστιες σακούλες με ρούχα που δεν χρησιμοποιώ, με ρούχα που δε μου κάνουν πια και με ρούχα που απλώς βαρέθηκα να βλέπω. Αυτές οι σακούλες θα έχουν έναν συγκεκριμένο προορισμό, αφού θα πάνε σε καλά χέρια. Σε ανθρώπους που πραγματικά τα χρειάζονται και θα τα εκτιμήσουν περισσότερο από εμένα.

Όπως καταλαβαίνεις αγαπημένη μου αναγνώστρια, η ανανέωση της ντουλάπας μου, εκτός από το πήγαινε έλα στην αποθήκη, φέτος περιλαμβάνει και fitting. Βάλε βγάλε, δοκίμασε, κράτησε, απόρριψε, ρίξε στη σακούλα.

Στην αρχή πίστευα ότι θα το έκανα με βαριά καρδιά. Ναι, είμαι κι εγώ από αυτές που δένονται συναισθηματικά με αγαπημένα τους ρούχα. Ρούχα που μπορεί να μου θυμίζουν κάποια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής μου, ρούχα που μπορεί να έχω συνδέσει στο υποσυνείδητό μου με αγαπημένα μου πρόσωπα.

Όμως, αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά, είναι να τολμήσεις αυτόν τον… «αποχωρισμό». Η ευχαρίστηση που μου δίνει η σκέψη ότι κάποια ρούχα που συνήθισα να φοράω εγώ θα τα φορέσουν άνθρωποι που τα χρειάζονται πραγματικά, με κάνει να χαμογελώ και να παραγεμίζω με ακόμη πιο έντονη διάθεση τις σακούλες.

Ρούχα που εγώ μπορεί να μη φόραγα ποτέ, να τα είχα βαρεθεί και να τα κρατούσα απλώς ως ενθύμια, κάποιοι άλλοι θα τα βρουν εκπληκτικά και θα ενθουσιαστούν στην ιδέα ότι πλέον θα τους ανήκουν. Είναι υπέροχο το αίσθημα της προσφοράς.Γι’ αυτό άλλωστε η ψυχή μας γεμίζει ευφορία όταν κάνουμε δώρα. Κι αφού δεν έχω χρήματα να κάνω δώρα σε όλους εκεί έξω (τι ωραία που θα ήταν!) αποφάσισα να τους χαρίσω τα ρούχα μου και μαζί τους τις αναμνήσεις μου…

Δοκιμάστε το! Εγγυημένη ψυχοθεραπεία!

Καλή σας ημέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης