Καταζητείται αυτός ο «άντρας»…

Δέσποινα Καμπούρη

Και όλοι οι όμοιοί του. Όπου τους βρείτε κάντε ό,τι σας λέει η συνείδησή σας.

Είναι απόγευμα και είμαι κολλημένη στην κίνηση. Πλέον έχω εκπαιδευτεί να αντέχω το σταμάτα – ξεκίνα και τις ατέλειωτες ουρές του Κηφισού μέχρι να φτάσω στο σπίτι μου κατάκοπη όχι από την ίδια τη δουλειά αλλά από το ψυχολογικό βάρος του να βρίσκομαι μόνη σε ένα αυτοκίνητο σχεδόν ακινητοποιημένη για πολλή ώρα.
Η κατάσταση στο Δέλτα Φαλήρου είναι τραγική. Τα έργα που γίνονται αυτή την περίοδο στην περιοχή αναγκάζουν πολλούς οδηγούς να περιμένουν με τις ώρες στην ουρά. Μέσα σε αυτούς κι εγώ να προσπαθώ να βρω λύσεις. Η μουσικοθεραπεία δεν βοηθάει πάντα όταν ξέρεις ότι η απόσταση Άλιμος – Κηφισιά έχει μετατραπεί σε Αθήνα – Κόρινθος, κι αυτό σε καθημερινή βάση πήγαινε – έλα.

Μπαίνω στον πειρασμό να ανοίξω το κινητό μου. Άλλωστε δεν κουνιέται τίποτα στην παραλιακή. Πέφτει το μάτι μου φευγαλέα σε viral video του Newsbomb.gr με τίτλο «Η στιγμή που γαμπρός χαστουκίζει τη νύφη επειδή του έκανε πλάκα». Το ανοίγω αμέσως, κάνοντας ταυτόχρονα πολλές σκέψεις για το περιεχόμενο που θα δω σε μερικά δευτερόλεπτα στην οθόνη του κινητού μου. Μήπως είναι πλάκα; Μήπως είναι αστεϊσμός; Μήπως υπερβολή; Ποιος ηλίθιος γαμπρός θα τολμούσε να χαστουκίσει τη γυναίκα του σε μία από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής τους;

Το βίντεο είναι ερασιτεχνικό και πέρα για πέρα αληθινό. Κάπου στην Ασία χωρίς να γίνεται εκτενής αναφορά της ακριβούς τοποθεσίας, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης κοπής της τούρτας, ο γαμπρός ταΐζει τη νύφη στο στόμα. Η νύφη δεν φαίνεται χαρούμενη για όσα διαδραματίζονται. Το πρόσωπό της προδίδει άνθρωπο λυπημένο που βρίσκεται σε αυτή την παρωδία παρά τη θέλησή του. Από την άλλη, ο γαμπρός σχεδόν ανέκφραστος ακολουθεί την ιεροτελεστία κατά γράμμα. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το κακό κλίμα προϋπήρχε αυτής της τραγικής στιγμής χωρίς όμως να μπορεί κάποιος να το αποδείξει. Όλα είναι εικασίες.

Κι έρχεται η στιγμή που η νύφη πρέπει να ανταποδώσει το κέρασμα στον γαμπρό. Είμαι πεπεισμένη ότι αν δεν ήταν υπό το καθεστώς φόβου θα του την έτριβε στα μούτρα την τούρτα. Αντ’ αυτού, εκείνη επιλέγει –λανθασμένα απ’ ό,τι φάνηκε στη συνέχεια- να του κάνει ένα αστειάκι για να πάρει την εκδίκησή της. Εκείνος, ο πολλά βαρύς, δε σηκώνει αστειάκια όμως και της ανταποδίδει το αστειάκι με τον χειρότερο τρόπο. Τη χαστουκίζει τόσο δυνατά που εκείνη χάνει την ισορροπία της και πέφτει πίσω. Περιμαζεύει την αξιοπρέπειά της και σηκώνεται καταντροπιασμένη κρατώντας το μάγουλό της. Κάπου εκεί το βίντεο κόβεται κι εγώ μένω με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας κόρνες από τα πίσω αυτοκίνητα που θέλουν επιτέλους να προχωρήσουν λίγα μέτρα παρακάτω.

Είμαι γεμάτη ερωτηματικά και αυτή τη στιγμή αν μπορούσα να κάνω μία ευχή θα ήταν να βρεθώ κοντά της. Και να της πω πόσο λυπάμαι γι΄ αυτό που έγινε, αλλά και για το γεγονός ότι κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν την υπερασπίστηκε, αλλά όλοι έκαναν τις κότες για να μη χαλάσει η στιγμή. Ποια στιγμή; Η χαλασμένη; Να της πω ότι δεν πρέπει να ντρέπεται εκείνη αλλά αυτός ο «άνδρας» που λανθασμένα επέλεξε για να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της μαζί του. Γιατί τέτοια ανθρωπάκια δεν αξίζουν την αγάπη και τον σεβασμό κανενός. Να της πω ότι πρέπει να βρει τη δύναμη και το σθένος να τον εγκαταλείψει, αν δεν το έκανε επιτόπου τη στιγμή που αυτός τη χτύπησε μπροστά σε όλους τους φίλους της, σε όλους συγγενείς και τα αγαπημένα της πρόσωπα χωρίς να δείξει ούτε τον στοιχειώδη σεβασμό σε μία ιερή μέρα που όλες οι γυναίκες περιμένουμε να βιώσουμε στη ζωή μας. Να της πω ότι μία κακή επιλογή ή μία κακή στιγμή στη ζωή μας δεν πρέπει να μας καθορίζει ούτε να μας στιγματίζει. Πρέπει να μας μαθαίνει για να γινόμαστε καλύτεροι. Να της πω ότι πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να βρει την αληθινή αγάπη που δεν πονάει, που είναι αγνή και τρυφερή και που αξίζει σε όλους τους ανθρώπους. Να της πω ότι δεν είναι κτήμα κανενός, να της πω να σπάσει τα δεσμά της παλαιομοδίτικης κουλτούρας της κοινωνίας που μεγάλωσε. Να της πω να φύγει μακριά χωρίς να κοιτάξει πίσω. Να της πω ότι αν δε σεβαστεί πρώτα εκείνη τον εαυτό της δε θα τον σεβαστεί κανείς.

Αυτά…

Καλή σας μέρα.

Μπορείτε να βρείτε στο φυσικό μου περιβάλλον και να με ακολουθήσετε στο Instagram, στο Facebook και στοTwitter!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης