To δικό μου καλοκαίρι έχει αύρα… Ανατολής και ντελικάτες νότες ανθών κερασιάς

To δικό μου καλοκαίρι έχει αύρα… Ανατολής και ντελικάτες νότες ανθών κερασιάς

Γράφει η Χριστίνα Χρόνη

Ένα μόνο καλοκαίρι ήταν αρκετό για να αλλάξει όλα τα υπόλοιπα

Το πρώτο μου ταξίδι στην Ιαπωνία ήταν η πιο αυθόρμητη κίνηση που έχω κάνει ποτέ. Ήταν Ιούνιος του 2004 και είχα μόλις πάρει το πτυχίο μου. Καθώς ετοιμαζόμουν να κλείσω τα εισιτήρια για την επιστροφή μου στην ηλιόλουστη Ελλάδα, αποφάσισα να ζήσω μία «μικρή» περιπέτεια και κατέληξα με μία βαλίτσα γεμάτη χειμωνιάτικα ρούχα στο ολάνθιστο και ζεστό Τόκυο για τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής μου. Πριν από αυτό το ταξίδι, αν με ρωτούσες τι σημαίνει καλοκαίρι για εμένα σίγουρα δεν θα σου μιλούσα για τη φρεσκάδα των ανθών της κερασιάς. Πλέον όμως, το καλοκαίρι στο μυαλό μου είναι «ντυμένο» με χρώματα και αρώματα Ιαπωνίας. Θα σου τα εξηγήσω όλα…

Οι κερασιές που ανθίζουν στην Ιαπωνία είναι ένα θέαμα σχεδόν βγαλμένο από όνειρο. Εκατομμύρια άνθη δημιουργούν ροζ και λευκά «σύννεφα» πάνω στα δέντρα και το άρωμά τους που πλανάται στην ατμόσφαιρα, πολλαπλασιάζεσαι με το ζεστό αεράκι, μπλέκεται με τα μαλλιά σου και σε ακολουθεί σε κάθε βήμα. Αυτό το άρωμα δεν θα το ξεχάσω ποτέ και δεν μπορεί να μου θυμίζει κάτι άλλο από την μεγαλύτερη καλοκαιρινή μου περιπέτεια. Ήθελα να το αιχμαλωτίσω σε ένα μπουκάλι για να το πάρω μαζί μου, να το κρύψω κάτω από τα φορέματα που αγόρασα για να σωθώ από τη ζέστη στο Τόκυο και να το φέρω στην Ελλάδα. Ήθελα να ζω κάθε μέρα σε επανάληψη τους περίπατούς μου κάτω από τις ανθισμένες κερασιές, να νιώθω τον ήλιο στο πρόσωπό μου… Αυτό τελικά το κατάφερα στην Ελλάδα φέτος.

Βλέπεις, ποτέ δεν σταμάτησα να αναζητώ ένα άρωμα που να μπορεί –έστω για λίγο- να με μεταφέρει σε εκείνο το περιπετειώδες καλοκαίρι. Στο καλοκαίρι που έκλεισα το πιο αυθόρμητο ταξίδι μου, που περπάτησα κάτω από τις κερασιές και γέμισα εικόνες αξέχαστες. Την πρώτη φορά λοιπόν που άνοιξα το βάζο του NIVEA Body Souffle Cherry Blossom & Jojoba Oil ήταν σα να μεταφέρθηκα σε δευτερόλεπτα στο ανθισμένο Τόκιο. Σχεδόν ένιωσα τον ζεστό αέρα στο δέρμα μου και είδα φορέματα κοριτσιών να ανεμίζουν. Μύρισα επιτέλους το δικό μου καλοκαίρι και από εκείνη τη στιγμή, δεν έχει υπάρξει μέρα που να μην φορέσω αυτή την κρέμα με τη μοναδική υφή. Μία κρέμα που κάνει το δέρμα μου βελούδινο και αφήνει την πιο ντελικάτη μυρωδιά που… πολλαπλασιάζεται με κάθε ζεστό αεράκι και με μεταφέρει πίσω στους δρόμους του Τόκιο.

Μπορεί λοιπόν οι διακοπές μου να είναι προβλέψιμα ελληνικές, γεμάτες γαλάζιο και λευκό αλλά μυρίζουν Ιαπωνία, άνθη κερασιάς και περιπέτεια χάρη στο NIVEA Body Souffle Cherry Blossom & Jojoba Oil.

Δες το βίντεο και ανακάλυψε περισσότερα:


Μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα και ίσως να είσαι μία από τις 10 τυχερές που θα κερδίσουν όλη τη νέα σειρά NIVEA Body και από μία πετσέτα θαλάσσης της Geometria Collection των designers Anaskela, ενώ μία μεγάλη τυχερή, θα κάνει δικό της ένα υπέροχο σετ με βαλίτσες ταξιδιού (δες τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού εδώ).

Τα ονόματα των τυχερών

GIANNOULA KOUTSIOUMPOU

ΕΥΔΟΚΙΑ ΤΣΟΓΚΑ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Χριστίνα Πίγκα

Ρένα Τσολάκη

Theodoros Christoforidis

Ελένη Αντωνία Γαλάρη

ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΕΛΠΙΔΑ ΤΙΚΤΑΠΑΝΙΔΟΥ

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΑ