Γιατί οι πιο περιπετειώδεις αποδράσεις θα έχουν πάντα για εμένα άρωμα πορτοκαλιού

Γωγώ Φούντα
Γιατί οι πιο περιπετειώδεις αποδράσεις θα έχουν πάντα για εμένα άρωμα πορτοκαλιού

«Πιες την πορτοκαλάδα σου, θα χάσει όλες τις βιταμίνες της», ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις της μητέρας μου, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Κακά τα ψέματα, ο φρέσκος χυμός πορτοκάλι, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη φροντίδα της μάνας προς το παιδί της. Της φαίνεσαι κουρασμένη; Χυμός πορτοκάλι. Έχεις μπροστά σου δύσκολο πρόγραμμα; Χυμός πορτοκάλι! Έχεις απλά τις μαύρες σου; Αναμφισβήτητα ο χυμός πορτοκάλι θα σου φτιάξει κέφι.

Και κάπως έτσι, η μικρή Γωγούλα μεγάλωνε, πίνοντας σε καθημερινή βάση την πορτοκαλάδα που με τόση αγάπη της προσφερόταν απλόχερα και μαθαίνοντας -αν μη τι άλλο- ότι λίγα πορτοκάλια την ημέρα δεν κάνουν πέρα μόνο το γιατρό, αλλά είναι ικανά να σου δώσουν ενέργεια και δύναμη για να αντιμετωπίσεις τις κακοτοπιές της ζωής! Υπερβολή; Ίσως… Εγώ όμως το πορτοκάλι το συνήθισα και έκτοτε κατέχει ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητα, αλλά και στα καλοκαίρια μου. Τα καλοκαίρια με τις εκδρομές, τον υπνάκο στην παραλία, τα παιχνίδια κάτω από τον ήλιο και τις ατέλειωτες συζητήσεις με τους φίλους. Σε όλο αυτό το σκηνικό, υπάρχει πάντα η μητέρα μου να μας φέρνει την καθιερωμένη μας πορτοκαλαδίτσα για να πάρουμε δυνάμεις και να τονωθούμε τώρα που η θερμοκρασία είναι υψηλή.

Τα χρόνια περνούσαν, τα καλοκαίρια στο εξοχικό έγιναν καλοκαίρια σε νησιά, με ένα μόνιμο κυνηγητό του πλοίου-το οποίο πάντα προλαβαίναμε στο τσακ- και φυσικά ατελείωτες ώρες στις παραμυθένιες παραλίες της Ελλάδας. Και μπορεί να μην έχω τη σπιτική πορτοκαλάδα της μαμάς, αλλά έχω φροντίσει να κρατώ τις υπέροχες μυρωδιές… στη βαλίτσα μου!

Όπως ακριβώς θα κάνω και αυτή τη φορά, στη μικρή καλοκαιρινή απόδραση στο Ναύπλιο, το οποίο έχω πάντα στο πρόγραμμα των εξορμήσεών μου. Όλα είναι πανέτοιμα εδώ και μέρες. Άλλωστε το καλοκαίρι δεν χρειάζεται και πολλά, αρκεί να υπάρχουν άφθονα μαγιό, έχοντας αφήσει τελευταίο το πιο δύσκολο κομμάτι: Την αναζήτηση και τελικά την απόκτηση του τέλειου body oil που να τονώνει και να ενυδατώνει την επιδερμίδα μου, έπειτα από τις ατελείωτες ώρες στην παραλία.


Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, η αναζήτησή μου υπήρξε μακρά και δύσκολη, όχι γιατί είμαι απαιτητική, αλλά γιατί είμαι… ΠΟΛΥ απαιτητική. «Θέλω κάτι που να το απλώνω στο σώμα μου και να νιώθω ότι είμαι στην εξοχή. Ότι έχω δίπλα μου ένα καλάθι γεμάτο πορτοκάλια» έλεγα στις πωλήτριες και με κοιτούσαν καλά καλά. «Συγνώμη που διεκδικώ αυτό που θέλω» έλεγα από μέσα μου και συνέχιζα την αναζήτησή μου. Δεν θα σου κρυφτώ: Οι έντονες μυρωδιές δεν μου άρεσαν ποτέ. Προτιμούσα πάντα τις πιο φρουτένιες, οι οποίες θύμιζαν και λίγο παιδική κολώνια. Ήξερα ότι αυτό που έψαχνα ήταν δύσκολο, αλλά η NIVEA φρόντισε να μη με απογοητεύσει για ακόμη μία φορά. Το NIVEA Oil in Lotion Πορτοκάλι ήρθε για να μου αλλάξει τη ζωή και σίγουρα τα καλοκαίρια. Από την πρώτη δοκιμή αντιλήφθηκα ότι εγώ με το προϊόν αυτό θα τα πάμε πολύ καλά. Υπέροχο, απαλό, ενυδατικό, με θεσπέσια ελαφριά μυρωδιά και συστατικά που όχι μόνο ενυδατώνουν, αλλά και θρέφουν το δέρμα.

Περισσότερα από 10 άτομα με ρώτησαν τι άρωμα φοράω, ενώ οι φίλες μου ξετρελάθηκαν με το πόσο λαμπερό και απαλό έδειχνε το δέρμα μου. Ας μην ξεχνάμε και την αντιοξειδωτική δράση των ανθών του πορτοκαλιού!

Και κάπως έτσι, το NIVEA Oil in Lotion Πορτοκάλι μπήκε στη βαλίτσα μου και κάτι μου λέει, ότι βρήκα πώς θα μυρίζουν οι καλοκαιρινές μου περιπέτειες στο εξής!

Μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα και ίσως να είσαι μία από τις 10 τυχερές που θα κερδίσουν όλη τη νέα σειρά NIVEA Body και από μία πετσέτα θαλάσσης της Geometria Collection των designers Anaskela, ενώ μία μεγάλη τυχερή, θα κάνει δικό της ένα υπέροχο σετ με βαλίτσες ταξιδιού (δες τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού εδώ).

Τα ονόματα των τυχερών

GIANNOULA KOUTSIOUMPOU

ΕΥΔΟΚΙΑ ΤΣΟΓΚΑ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Χριστίνα Πίγκα

Ρένα Τσολάκη

Theodoros Christoforidis

Ελένη Αντωνία Γαλάρη

ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΕΛΠΙΔΑ ΤΙΚΤΑΠΑΝΙΔΟΥ

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΑ