Καλοκαίρι για εμένα σημαίνει ηλιοβασιλέματα και άρωμα τριαντάφυλλου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Καλοκαίρι για εμένα σημαίνει ηλιοβασιλέματα και άρωμα τριαντάφυλλου

Το καλοκαίρι ήταν πάντα για εμένα η καλύτερη εποχή του χρόνου. Αρχικά γιατί όταν ήμουν μικρή αυτό σήμαινε πως έχει τελειώσει για ακόμη μια χρονιά το σχολείο και ξεκινούν οι διακοπές στο χωριό. Δύο ολόκληροι μήνες στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, μακριά από τον θόρυβο και τη βαβούρα της πόλης, δίπλα στον κήπο με τις τριανταφυλλιές. Τα τριαντάφυλλα θεωρώ πως είναι το ωραιότερο με διαφορά λουλούδι, το οποίο έχω συνδυάσει με τις πιο ανέμελες αναμνήσεις. Το άρωμά τους και οι νότες που αφήνουν δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο όσα χρόνια κι αν περάσουν… Έτσι, θεωρώ, πως κάτι παραπάνω ήξερε η γιαγιά που τις πότιζε με αγάπη και στοργή επιμελώς κάθε μέρα!

Μεγαλώνοντας άρχισα να πηγαίνω πιο πολύ στο άλλο σπίτι της οικογένειας, το εξοχικό μας που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα. Είναι ευλογία να ξυπνάς και ο ήλιος να λούζει το πρόσωπό σου, ενώ η θάλασσα στο βάθος σε περιμένει για ατελείωτες βουτιές. Φυσικά ο κήπος δεν θα μπορούσε να είναι απεριποίητος και άδειος, για αυτό φροντίσαμε να φυτέψουμε κι εκεί αρκετές τριανταφυλλιές σε διάφορα χρώματα. Κόκκινα, ροζ και κίτρινα λουλούδια θα έκαναν σύντομα την εμφάνισή τους, γεμίζοντας χάρη και μεθυστικά αρώματα ολόκληρο το χώρο. Ακόμη θυμάμαι τα απογεύματα που αράζαμε στο μπαλκόνι με την ξαδέρφη μου για να δούμε το ηλιοβασίλεμα, χαζεύαμε τον κήπο, φτιάχναμε mocktails και συζητούσαμε για τα πάντα με τις ώρες.

Οι καθημερινές, πολύωρες επισκέψεις στη θάλασσα ήταν ό,τι καλύτερο, όχι όμως και για το δέρμα μου. Ο ήλιος σε συνδυασμό με το αλάτι και τον ιδρώτα άφηναν την επιδερμίδα μου πολύ αφυδατωμένη. Το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές έχουμε ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις και ανάγκη για ενυδάτωση. Άλλωστε η υγεία και η ευεξία του δέρματος έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία μας. Καμία από εμάς δεν νιώθει όμορφα να το βλέπει ξηρό και ξεφλουδισμένο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσες φορές προσπαθήσαμε (ανεπιτυχώς φυσικά) να φτιάξουμε το δικό μας DIY γαλάκτωμα σώματος, αφού η γιαγιά μας είχε πει πως υπάρχει εύκολος τρόπος γι' αυτό. Εκείνη είχε τη μυστική συνταγή, την οποία εμείς πήραμε στα χέρια μας και χαρήκαμε λες και μας έδωσαν θησαυρό. Όπως ήταν αναμενόμενο μετά από κάθε αποτυχία πεισμώναμε ακόμη περισσότερο, προσπαθώντας ξανά και ξανά να φτιάξουμε το περιβόητο body lotion που θα μύριζε όπως το αγαπημένο μας τριαντάφυλλο. Κάπου εδώ είναι πρέπει να αναφέρω ότι καταλήξαμε με άπειρα μπουκαλάκια που το περιεχόμενό τους δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση αρωματική κρέμα σώματος. Πάλι καλά που πλέον υπάρχει στη ζωή μου το NIVEA body oil in lotion με αισθησιακό άρωμα τριαντάφυλλου, για να μου φέρνει στο μυαλό τις καλύτερες αναμνήσεις ενώ ταυτόχρονα μου προσφέρει άμεση θρέψη και λάμψη της επιδερμίδας μου, με έναν αρμονικό συνδυασμό ελαίου Argan.


Το φετινό καλοκαίρι είναι για όλους πολύ διαφορετικό. Εμένα με βρίσκει στην πόλη λόγω αρκετών υποχρεώσεων, χωρίς τη δυνατότητα να βλέπω το ηλιοβασίλεμα από την άνεση του εξοχικού μου. Το NIVEA body oil in lotion τριαντάφυλλο είναι αυτό που ξυπνάει τις αισθήσεις μου και με ταξιδεύει στον αγαπημένο μου προορισμό. Όταν το χρησιμοποίησα για πρώτη φορά δεν περίμενα ότι η μοναδική του φόρμουλα πράγματι θα μου έδινε 24ωρη ενυδάτωση, διακριτικό αλλά ταυτόχρονα πλούσιο άρωμα τριαντάφυλλου, χωρίς τη δυσάρεστη αίσθηση λιπαρότητας. Το NIVEA body oil in lotion τριαντάφυλλο είναι μια καινοτομία που άλλαξε τη ρουτίνα ομορφιάς μου προς το καλύτερο. Καθημερινά μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή το ντους εφαρμόζω μια γενναία ποσότητα λοσιόν σε όλο το σώμα μου και μπορώ να πω πως πλέον είναι η πιο απολαυστική εμπειρία της ημέρας. Ένα ακόμη θετικό βρίσκεται στη μοναδική σύνθεσή του η οποία απορροφάται αμέσως και δεν χρειάζεται χρόνο. Μπορεί αυτή τη σεζόν να είμαι μακριά από τον μυρωδάτο κήπο μου, όμως χάρη στο NIVEA body oil in lotion το δέρμα μου θα δείχνει καλύτερο από ποτέ!

Μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα και ίσως να είσαι μία από τις 10 τυχερές που θα κερδίσουν όλη τη νέα σειρά NIVEA Body και από μία πετσέτα θαλάσσης της Geometria Collection των designers Anaskela, ενώ μία μεγάλη τυχερή, θα κάνει δικό της ένα υπέροχο σετ με βαλίτσες ταξιδιού (δες τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού εδώ).

Τα ονόματα των τυχερών

GIANNOULA KOUTSIOUMPOU

ΕΥΔΟΚΙΑ ΤΣΟΓΚΑ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Χριστίνα Πίγκα

Ρένα Τσολάκη

Theodoros Christoforidis

Ελένη Αντωνία Γαλάρη

ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΕΛΠΙΔΑ ΤΙΚΤΑΠΑΝΙΔΟΥ

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΑ