Lana Del Rey: To νέο pop icon ή μια φούσκα της μουσικής βιομηχανίας;

Βγάζουμε τις ξιφολόγχες μας για την τιμή της Lana.

Γιάννης: Δίνω και το αίμα μου για τη Lana Del Rey
1. H Paz de la Huerta έδειξε το στήθος της μπροστά σε όλους σε συναυλία της στο Παρίσι για πάρτη της Lana. Η Paz ξέρει κάτι παραπάνω από όλους μας.
2. Είναι όπως έχει σοφά διατυπώσει και η αγαπητή @ludopatini η Πέγκυ Ζήνα της καρδιάς μας. Και η indie καρδιά πονά και αγαπά πολύ και ας είναι πολύ snob για να το δείξει.
3. Η Lana έχει ήδη καταφέρει να ξαναφέρει τα blues στη μόδα με το Video Games και το Yayo και να δώσει στα νέα τα παιδιά την ευκαιρία να χορέψουν πάλι σώμα με σώμα χωρίς καμία ενοχή.
4. Είναι τρανή απόδειξη πως μια απλή κοπέλα με ωραία τραγούδια και αδιάφορη παρουσία δεν πετυχαίνει με το όνομα Lizzy Grant, ενώ με τα ίδια τραγούδια και μία iconic εμφάνιση κατακτά την υφήλιο. Ναι, πάρτε το χαμπάρι η μουσική δεν ήταν ποτέ μόνο ήχος.
5. Ποιο άλλο κορίτσι καταφέρνει να κάνει παγκόσμια επιτυχία και να λέει δημόσια πως καταλαβαίνει γιατί δεν τη θέλει ένα μεγάλο festival όπως το Coachella καθώς μόνο στέκεται στην σκηνή και τραγουδά. Ακομπλεξάριστη μέχρι το κόκαλο.
6. Γιατί όταν ένα τόσο ωραίο (έστω και ολίγον τι πλαστικό) κορίτσι δηλώνει στις αισθητικές αναφορές της τους Antony and the Johnsons, τον Elvis Presley και τη Britney Spears αξίζει να ακούσει κανείς τη μουσική της.
7. Η Lana κατάφερε το 2011 να γίνει το πλέον πολυσυζητημένο πρόσωπο της μουσικής της χρονιάς αγγίζοντας τη δημοσιότητα της Lady GaGa χωρίς καν να έχει album.
8. Γιατί αν η Σύλβια Παπαδάκη κλείνει δουλειές στη Νέα Υόρκη είναι μάλλον επειδή της μοιάζει.
9. Γιατί είναι άλλο ένα indie κορίτσι που αλώνει το mainstream πύργο και κάνει τα vintage κολάζ 50s και 60s ταινιών να είναι πιο cool από όλα τα sci-fi απαίσια video των mainstream pop star να φαίνονται ακαλαίσθητες δημιουργίες.
10. Γιατί είναι πιο cool από εσένα και μένα και το ξέρουμε και οι δύο.

Νάγια: Να περάσει η επόμενηηη
1. Κάποτε ήταν η KT Tunstall, η Duffy, η Lily Allen, η Amy McDonald, τώρα είναι η Lana Del Ray. Κάθε εποχή χρειάζεται τη δικιά της pop-indie, εναλλακτική αλλά και με μαζική απήχηση τραγουδίστριά της. Η Lana «δημιουργήθηκε» με ημερομηνία λήξης.
2 Τόσος χαμός για κάτι τόσο αρκετά συμπαθητικό αλλά εντελώς μέτριο, με κάνει μόνο πιο έξαλλη απέναντι στο φαινόμενο Lana παρά συγκαταβατική.
3. Η υπερέκθεση δεν έκανε ποτέ καλό σε κανέναν και βάσει των όσων εξωφύλλων, αφιερωμάτων, φωτογραφήσεων, συνεργασιών, δηλώσεων και προβολών άπλετης σάρκας έχει κάνει μέσα στο μικρό διάστημα καλλιτεχνικής ζωής της η Lana, μπορείς να καταλάβεις πως το πράγμα βρωμά από μακριά.
4. Δεν έχει βγάλει καν ολοκληρωμένο δίσκο. Όταν βγει το κανονικό LP της το ξανασυζητάμε, αλλά μέχρι τότε υπάρχει μόνο μία φράση: Με δουλεύετε;
5. Συγγνώμη αλλά τόσο τουπέ, ύφος και βαριές κι ασήκωτες δηλώσεις στα τραγούδια τύπου «We were born to die» από μια 25χρονη που έκανε (τραγικά αποτυχημένη) πλαστική στα χείλη για να καλύψει τη ματαιοδοξία της, με κάνουν περισσότερο να γελάω παρά να την παίρνω στα σοβαρά.
6. Έλεος με την vintage αισθητική. Έλεος.
7. Πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με μεγάλο πρακτορείο μοντέλων ώστε να ξεκινήσει το modeling. Ναι, η αλήθεια είναι πως μετά από τόσα χρόνια στη μουσική σκηνή και τόσους καταξιωμένους δίσκους, κι εγώ μια αλλαγή θα την ήθελα.
8. Γιατί μετά τον χαρακτηρισμό, «Η Rebecca Black του Indie» που διάβασα σε μεγάλο μουσικό περιοδικό του εξωτερικού, δεν θα μπορέσω να σταματήσω ποτέ να γελάω.
9. Γιατί κάποιος ιδιοφυής άνθρωπος σκέφτηκε και έφτιαξε αυτό το αριστούργημα που απεικονίζει όλες τις αρετές της. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης