Πώς θα κάνεις τα λευκά σου ρούχα, ακόμη πιο λευκά;

Νάνσυ Μητσοστέργιου

Με δύο απλούς τρόπους

Τα λευκά ρούχα είναι πάντα ό,τι καλύτερο υπάρχει στη ντουλάπα μας και μπορούν να φορεθούν όλες τις εποχές του χρόνου. Έχουν όμως ένα κακό: λερώνονται πολύ εύκολα και κιτρινίζουν επίσης. Και δεν έχουμε τίποτα χειρότερο από τα κίτρινα σημάδια στα λευκά μας ρούχα.

Ωστόσο επειδή οι κιτρινίλες είναι ένα θέμα που πονάει –ειδικά αν το μπλουζάκι σου είναι καινούργιο- θα ασχοληθούμε άλλη στιγμή, με το πώς μπορείς να τις απομακρύνεις από τα ρούχα σου. Για την ώρα θα εστιάσουμε στο πώς να κάνεις τα λευκά σου ρούχα, ακόμη πιο λευκά και λαμπερά.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι αν η περιοχή σου έχει «σκληρό» νερό θα είναι λίγο πιο για εσένα. Το σκληρό νερό έχει πολλά περισσότερα ιζήματα από το νερό που καθαρίζεται σε μια πόλη. Και εξαιτίας αυτού, είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαρίσει τα λευκά ρούχα.

Δες και αυτό: Πώς θα έχεις απαλές πετσέτες μετά από κάθε μπάνιο, ακόμα και μετά τη θάλασσα

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις ή έστω να τα προσπαθήσεις για να κάνεις τα λευκά σου ρούχα, να φαίνονται ακόμη πιο λευκά.

Πλύνε τα λευκά σου ρούχα με καυτό νερό
Συνήθως πλένουμε τα λευκά ρούχα στην πλύση με το ζεστό νερό, ανάλογα με το τι είδους ρούχα είναι μέσα στο πλυντήριο. Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να πλένουν τα ρούχα τους με κρύο νερό, ωστόσο αυτά βγαίνουν πιο καθαρά έπειτα από έναν μέτριο κύκλο πλύσης με ζεστό ή ζεματιστό νερό. Τα λευκά ρούχα είναι πιο λαμπερά όταν πλένονται σε καυτό, επειδή αφαιρείται η μέγιστη δυνατή ποσότητα βρωμιάς και ιδρώτα.

Τα λευκά ρούχα είναι κατασκευασμένα από λευκό βαμβάκι που μπορεί να αντέξει το ζεστό νερό και την ανάδευση. Υπάρχουν όμως πάντα εξαιρέσεις, οπότε θυμήσου να διαβάζεις προσεκτικά την ετικέτα του κάθε ρούχου πριν το πλύνεις.

Άφησε τα να στεγνώνουν στον ήλιο
Μπορεί μέχρι στιγμής να νόμιζες πως ο ήλιος κιτρινίζει τα ρούχα σου, όμως αυτά θα είναι πιο λαμπερά και φωτεινά αν τα αφήσεις να στεγνώσουν έξω. Φυσικά δεν σου λέμε να τα αφήσεις με τις ώρες στον ήλιο (έτσι σίγουρα θα καούν), απλά εκμεταλλεύσου τις λευκαντικές ιδιότητες του ήλιου και μόλις στεγνώσουν μάζεψέ τα αμέσως.

Διάβασε ακόμη: How to: Πώς να πλύνεις τις πετσέτες θαλάσσης σου

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης