Πώς θα έχεις απαλές πετσέτες μετά από κάθε μπάνιο, ακόμα και μετά τη θάλασσα

Πατούλια Κατερίνα
Πώς θα έχεις απαλές πετσέτες μετά από κάθε μπάνιο, ακόμα και μετά τη θάλασσα

4 μυστικά για απαλές πετσέτες που θα λατρέψεις

Έμαθες πώς να πλένεις το μαγιό σου αλλά κανείς δεν σε ενημέρωσε για το πώς θα έχεις απαλές πετσέτες μετά από κάθε μπάνιο στη θάλασσα.

Εδώ σου έχουμε μερικά μυστικά πλυσίματος και όχι μόνο, που θα σε βοηθήσουν.

Για να έχεις απαλή πετσέτα, πρέπει να έχεις κάνει επένδυση σε αυτή από το ξεκίνημα. Με άλλα λόγια, αν πάρεις μια πετσέτα χαμηλής ποιότητας, το αλάτι, το νερό, ο ήλιος και το πλυντήριο, θα αλλοιώσουν την υφή της μέσα σε 2- 3 πλυσίματα. Οπότε πρόσεξε ποιά πετσέτα θα επιλέξεις.

Θυμήσου να πλύνεις σε γρήγορο 15λεπτο πρόγραμμα την πετσέτα πριν την πρώτη χρήση στην παραλία, για να απομακρυνθεί τυχόν κόλλα.

Βάλε ένα σφηνάκι λευκό κρασί σε κάθε πλύση της πετσέτας. Τα υπολείμματα από σαπούνι ή μαλακτικό ή και αλάτι θα απομακρυνθούν άμεσα.

Διάβασε ακόμα: 6 τρόποι να διατηρήσεις δροσερό το σπίτι σου, χωρίς air-condition

Αν το αλάτι έχει κάνει σκληρή την πετσέτα θαλάσσης, πλύνε την με ένα σφηνάκι μαγειρική σόδα και πρόσθεσε και 1 σφηνάκι λευκό ξίδι στο ξέβγαλμα.

Φρόντισε να μην διπλώνεις τις πετσέτες νωπές μετά το μπάνιο αλλά άφησέ τες να στενγώσουν φυσικά και κατόπιν τοποθέτησέ τες στο πλυντήριο. Πρόσεξε να μην τις περιορίζεις ούτε στην πλύση για να πλυθούν σωστά.

Τίναξέ τις πετσέτες καλά από την άμμο και μην βγάλεις όλες τις διακοπές χωρίς να τις πλύνεις έστω στο χέρι!