Πώς να πλένεις τα αθλητικά σου ρούχα χωρίς να τα καταστρέψεις - Όλα τα tips

Από κολάν και αθλητικά μπουστάκια μέχρι ποδηλατικά σορτς και ζακέτες, εδώ θα μάθεις πώς να καθαρίζεις σωστά τα ρούχα της γυμναστικής.

Είτε τα φοράς για να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού είτε για να πας στο γυμναστήριο, τα αθλητικά ρούχα αποτελούν βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου. Είναι απορροφητικά, ανθεκτικά και άνετα για καθημερινή χρήση, όμως επειδή είναι συχνά φτιαγμένα από υλικά που απομακρύνουν την υγρασία, όπως ο πολυεστέρας, μπορεί να συγκρατήσουν την έντονη μυρωδιά του ιδρώτα.

Το να γνωρίζεις πώς να καθαρίζεις τα συγκεκριμένα υφάσματα σωστά ώστε πρώτον να μην μυρίζουν και δεύτερον να μην καταστραφούν, είναι το σημαντικότερο όλων για να τα διατηρήσεις σαν καινούργια.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το σωστό πλύσιμο των μεταξωτών ρούχων

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα ρούχα του γυμναστηρίου

Σε αντίθεση με τα τζιν, τα αθλητικά ρούχα θα πρέπει να πλένονται πολύ πιο συχνά και συγκεκριμένα, μετά από κάθε προπόνηση. Όταν τα φοράς για να πας για καφέ, μπορούν να φορεθούν δύο φορές πριν το πλύσιμο. Όμως μετά το γυμναστήριο, το πλύσιμό τους είναι απαραίτητο καθώ η συσσώρευση ιδρώτα και τα ατμοσφαιρικά αλλεργιογόνα μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες που δεν φεύγουν, ακόμη και δερματικό ερεθισμό.

Ο πιο σωστός τρόπος για να πλένεις τα αθλητικά ρούχα

Πριν ρίξεις τα αθλητικά ρούχα στο πλυντήριο, βεβαιώσου ότι διαθέτεις όλα τα κατάλληλα υλικά που χρειάζονται για τον καθαρισμό τους, όπως ένα απορρυπαντικό ειδικά κατασκευασμένο για τα ρούχα γυμναστικής και ένα αφαιρετικό λεκέδων που απομακρύνει και αποτρέπει τα σημάδια του ιδρώτα.

Όλα τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • Απορρυπαντικό ειδικά σχεδιασμένο για αθλητικά ρούχα
  • Λευκό ξύδι
  • Αφαιρετικό λεκέδων
  • Δίχτυ πλυντηρίου

Εάν υπάρχουν λεκέδες από ιδρώτα, ρίξε πάνω το αφαιρετικό λεκέδων και άφησέ το για λίγα λεπτά να εισχωρήσει πριν τα βάλεις στο πλυντήριο. Αν μυρίζουν πολύ, μούλιασέ τα σε μια λεκάνη με δροσερό νερό και λευκό ξύδι για περίπου 15 έως 30 λεπτά πριν τα πλύνεις.

Αμέσως μετά, βάλε τα αθλητικά σου ρούχα σε ένα δίχτυ πλυντηρίου ώστε να τα προστατέψεις από τυχόν φθορές. Επίλεξε τον κύκλο πλυσίματος για ευαίσθητα ρούχα και πρόσθεσε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού, ανάλογα με το πλυντήριο και το μέγεθος του φορτίου. Απόφυγε τα αρωματικά απορρυπαντικά καθώς μπορεί να καταστρέψουν τα αθλητικά σου ρούχα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης