Πώς θα κάνεις αποτοξίνωση χωρίς να «κόψεις» το φαγητό;

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς θα κάνεις αποτοξίνωση χωρίς να «κόψεις» το φαγητό;

Γύρισες από τις διακοπές και η μόνη διέξοδος για να ξεφουσκώσεις μετά από τις κραιπάλες σκέφτεσαι πως είναι μία αποτοξίνωση. Έπεσες με τα μούτρα στο φαγητό αλλά μην καταδικάζεις τον εαυτό σου καθώς δεν είσαι η μόνη. Διακοπές ήταν και έπρεπε να αφεθείς ελεύθερη.

Αποτοξίνωση όμως δε σημαίνει απαραίτητα και… πείνα. Παρακάτω σου έχω μερικά tips για να διώξεις τις τοξίνες αλλά να μην «κόψεις» το φαγητό. Πρέπει να αλλάξεις κάποιες συνήθειες στην καθημερινότητά σου, οι οποίες και καλές είναι για την υγεία σου και αρκετά χρήσιμες για την απώλεια των περιττών κιλών.

Κανόνας 1

Πίνε καθημερινά μία κούπα νερό με λεμόνι. Το λεμόνι κρύβει μέσα του μεγάλο αριθμό βιταμινών και ταυτόχρονα σε βοηθάει να διώξεις από μέσα σου όλες τις τοξίνες. Αν σου φαίνεται κάπως πικρό, φρόντισε να γεμίζεις στο σπίτι κανάτες με νερό και να ρίχνεις μέσα φέτες λεμονιού.

Κανόνας 2

Κάνετε αερόβια γυμναστική. Αν δε σου αρέσει να μπαίνεις στην αίθουσα της γυμναστικής και να χορεύεις στους ρυθμούς της zumba, τουλάχιστον βρες ένα άλλο είδος γυμναστικής που θα σου δημιουργεί εφίδρωση. Το ξέρουμε, η αίσθηση του ιδρώτα πάνω στο κορμί σου είναι ό,τι πιο ενοχλητικό αλλά σκέψου ότι εκείνη την ώρα καις λίπος και αποχαιρετάς τις τοξίνες. Ιδρώτας Vs κοιλίτσα. Διαλέγεις και πράττεις αναλόγως.

Κανόνας 3

Αφέσου στη γεύση του πράσινου τσαγιού. Αντί να παραγγείλεις τον πρωινό σου καφέ στο γραφείο, ζήτα ένα παγωμένο πράσινο τσάι. Για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες θα έχεις ακούσει χιλιάδες (εκατομμύρια θα λέγαμε) φορές. Μην το σκέφτεσαι, λοιπόν.

Κανόνας 4

Χρωμάτισε διατροφή σου. Ναι καλά κατάλαβες, σωστή διατροφή δε γίνεται χωρίς φρούτα και λαχανικά. Όσο πιο ζωντανό το χρώμα, τόσο πιο υγιεινό. Πρόσθεσε στο καθημερινό σου διαιτολόγιο πολλά φρούτα και μπόλικη σαλάτα για τα γεύματά σου.