Αυτό το καλοκαίρι παραδώσου, λοιπόν, σε… μία υγιεινή απόλαυση

Αυτό το καλοκαίρι παραδώσου, λοιπόν, σε… μία υγιεινή απόλαυση

Η διαφορά με τις προηγούμενες χρονιές, ωστόσο, είναι πως το 2019 δεν θα χρειαστεί να ζορίσεις τον εαυτό σου προκειμένου να φροντίσεις για την ομορφιά και την υγεία σου. 

Το καλοκαίρι απέχει μία μόλις «ανάσα» και σε βρίσκει να αναζητάς τα κατάλληλα outfits για την γκαρνταρόμπα σου και να προσπαθείς να τονώσεις τη σιλουέτα σου για τις επικείμενες εξορμήσεις στην παραλία.

Η διαφορά με τις προηγούμενες χρονιές, ωστόσο, είναι πως το 2019 δεν θα χρειαστεί να ζορίσεις τον εαυτό σου προκειμένου να φροντίσεις για την ομορφιά και την υγεία σου. Η κυρίαρχη τάση στο κομμάτι της διατροφής παγκοσμίως, σε καλεί να παραδοθείς δίχως δεύτερη σκέψη σε μία υγιεινή απόλαυση. Με λίγα λόγια, να ανακαλύψεις τρόφιμα που σε «καλύπτουν» γευστικά, σε χορταίνουν και την ίδια ώρα, δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό σου -τόσο από άποψη κιλών όσο και βλαβερών συστατικών.

syastatikwn

Αν θέλεις να ακολουθήσεις, λοιπόν, κατά γράμμα το διατροφικό trend που αγαπήσαμε, αυτό το καλοκαίρι αξίζει να εμπλουτίσεις το καθημερινό σου «μενού» με προϊόντα που:

-Περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και δεν την έχουν απλά αντικαταστήσει με άλλα γλυκαντικά, όπως για παράδειγμα με stevia

-Δεν έχουν συντηρητικά και χρωστικές

-Είναι τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας με υψηλή ποιότητα

-Είναι φτιαγμένα με αγνές και ποιοτικές Α’ ύλες, όπως ένα γιαούρτι που ετοιμάζεται με 100% ελληνικό γάλα ημέρας

-Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, όπως για παράδειγμα τα φρούτα

-Κάνουν καλό στο πεπτικό σου σύστημα, όπως εκείνα που είναι καλή πηγή ασβεστίου και περιέχουν καλλιέργειες BIFIDUS

biridus

Πού θα βρεις την υγιεινή απόλαυση που θέλεις

Στην αναζήτηση της δικής μας καλοκαιρινής, υγιεινής απόλαυσης, εμείς βρήκαμε όλα τα παραπάνω -και ακόμη περισσότερα- στην ανανεωμένη σειρά επιδορπίων γιαουρτιού Κρι Κρι με φρούτα! Είναι απολαυστικά, θα τα ανακαλύψεις σε επτά διαφορετικές, δροσερές και γευστικές προτάσεις και θα μπορείς να τα απολαμβάνεις κάθε στιγμή της ημέρας. Περιέχουν 26% λιγότερα συνολικά σάκχαρα και πολύ λιγότερη ζάχαρη (σε σύγκριση με την προϋπάρχουσα σειρά φρούτων Κρι Κρι) και θα τα βρεις με υπέροχα φρούτα όπως η φράουλα, το ροδάκινο, το ακτινίδιο, το κεράσι, ο ανανάς με το ρόδι, η αρώνια με το δαμάσκηνο και το λεμόνι με το ginger.

Αναφερόμαστε εκτενώς στη νέα αυτή σειρά, γιατί συνδυάζει τέλεια όλα τα θρεπτικά συστατικά του γιαουρτιού Κρι Κρι με τα πολύτιμα οφέλη των απολαυστικών φρούτων. Αρκεί απλώς να ρίξεις μία ματιά στην παρακάτω λίστα. Είναι σίγουρα… αποκαλυπτική!

apokalyptiki

Για παράδειγμα, οι φράουλες έχουν σημαντικές ποσότητες σε πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες (αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά) και είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και βιταμινών του συμπλέγματος Β -που βοηθούν το σώμα να μεταβολίζει τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και τα λίπη.

Την ίδια ώρα τα κεράσια είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες και περιέχουν μελατονίνη που είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες στο νευρικό σύστημα και τις αϋπνίες. Όσον αφορά στο ροδάκινο, είναι πηγή της βιταμίνης Α και β-καροτίνης που είναι απαραίτητες για τη νυχτερινή όραση και την υγεία του δέρματος, ενώ το ακτινίδιο είναι ιδανικό για την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος. Μάθε ακόμη πως τα μικρά μαύρα σποράκια του είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Για τον ανανά αξίζει να αναφέρουμε πως -μεταξύ άλλων- είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικής βιταμίνης C και συστήνεται για αποτοξίνωση, ενώ για το ρόδι πως έχει πολύ μεγάλη συνολική αντιοξειδωτική δράση -μεγαλύτερη από το πράσινο τσάι, κόκκινο κρασί και σχεδόν από όλα τα φρούτα!

Η αρώνια δε είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές αντιοξειδωτικών ανθοκυανίνης και φλαβονοειδών και αποτελεί μία εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, ενώ όσον αφορά στο δαμάσκηνο, μεταξύ άλλων βοηθά στη ρύθμιση της ομαλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος και τη διατήρηση της καλής όρασης!

Τέλος, αξίζει να γνωρίζεις πως το λεμόνι είναι ένα από τα πολύ χαμηλά γλυκαιμικά φρούτα και αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C καθώς και ότι το ginger έχει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητές του και παράλληλα, συνιστά μία καλή πηγή μαγνησίου -το οποίο συμβάλλει στη μείωση της κούρασης καθώς και στη σωστή λειτουργεία των μυών.

mywnnn

Όπως διαπίστωσες, λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι σίγουρα αξίζει να παραδοθείς σε μία υγιεινή απόλαυση. Με τόσες επιλογές στην ανανεωμένη σειρά επιδορπίων γιαουρτιού Κρι Κρι με φρούτα, δεν θα είναι δύσκολο να υιοθετήσεις την κορυφαία διατροφική τάση της χρονιάς και να αρχίσεις να ακολουθείς ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, δίχως να στερείσαι τις αγαπημένες σου γεύσεις.