Αυτό το είδος ξηρών καρπών αποτελεί τον απόλυτο σύμμαχο του μεταβολισμού σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Αυτό το είδος ξηρών καρπών αποτελεί τον απόλυτο σύμμαχο του μεταβολισμού σου

Πώς οι ξηροί καρποί βοηθούν στην πέψη και είναι ευεργετικά για τον μεταβολισμό μας.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που επικαλείται η Mindbodygreen, το να τρώμε μερικά αμύγδαλα την ημέρα μπορεί να είναι ευεργετικό για το μεταβολισμό μας. Η μελέτη ακολούθησε μια ομάδα 275 ατόμων ηλικίας 16 έως 25 ετών που είχαν όλοι προδιαβητικούς δείκτες.

Η μία ομάδα έτρωγε αμύγδαλα ως σνακ για 90 ημέρες ενώ η άλλη έτρωγε ένα σνακ φτιαγμένο από αλεύρι και ρεβίθια. Μετά τη δοκιμαστική περίοδο, η ομάδα που έτρωγε αμύγδαλα είχε σημαντικά χαμηλότερο επίπεδο δείκτη για τον έλεγχο της γλυκόζης που ονομάζεται γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη και σχετίζεται με τον διαβήτη. Επιπλέον, είχαν μειωμένες ποσότητες IL-6-φλεγμονώδους δείκτη. Ενώ απαιτείται περισσότερη έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της μελέτης, εντούτοις δείχνει πολλά υποσχόμενα στοιχεία για την ικανότητα των αμυγδάλων να βελτιώνουν τον μεταβολισμό μας και να μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής.

Η κατανάλωση αμυγδάλου μπορεί να βοηθήσει στην πέψη


https://www.instagram.com/p/CSM7WmYpUb3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα αμύγδαλα βοηθούν πολύ στην καλή υγεία μας. Το Taste of Home σημειώνει ότι αυτός ο τύπος ξηρών καρπών περιέχει υψηλή ποσότητα φυτικών ινών που βοηθά το πεπτικό μας σύστημα. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να τρως το πραγματικό αμύγδαλο για να αποκομίσεις τα οφέλη του. Το γάλα αμυγδάλου μπορεί επίσης να σε οφελίσει. Με την προώθηση της πέψης και την παροχή υψηλών επιπέδων βακτηρίων που είναι υγιή για το έντερο, τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν το έντερο σου με μόνο μια χούφτα.

Τα οφέλη στα μαλλιά μας

amygdala

Παρόμοια με τα οφέλη του αβοκάντο, τα αμύγδαλα παρέχουν λιπαρά οξέα που προστατεύουν και ενισχύουν τα μαλλιά και το δέρμα μας, βελτιώνοντας την υφή και την ανάπτυξη της τρίχας. Μπορείς επίσης να εντάξεις το αμυγδαλέλαιο ως μια τοπική θεραπεία για τα μαλλιά σου. Τέλος, καθώς είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, τα αμύγδαλα προστατεύουν επίσης από τα πρώτα σημάδια γήρανσης και από οξειδωτικό στρες.