Μήπως τρώτε στα λάθος μέρη;

Μήπως τρώτε στα λάθος μέρη;

Στην αύξηση του βάρους, και ο χώρος παίζει τον ρόλο του

Δεν είναι πάντα εύκολο να καταναλώνουμε τα γεύματά μας στο τραπέζι, αλλά, τρώγοντας κατά τις μετακινήσεις μας, ή την ώρα που κάνουμε και κάτι άλλο παράλληλα, είναι πιθανό να αυξήσουμε τις θερμίδες και τελικά το βάρος μας. Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να αποφεύγουμε;

Στο αυτοκίνητο
Το φαγητό εν ώρα μετακίνησης δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Το φαγητό που τρώγεται εύκολα έξω είναι, συνήθως υψηλό σε θερμίδες ενώ, όταν οδηγούμε και τρώμε ταυτόχρονα, έχουμε την τάση να τρώμε γρηγορότερα, γιατί επικεντρωνόμαστε στο τιμόνι. Επίσης, επειδή έχουμε την προσοχή μας στο δρόμο, δεν έχουμε αίσθηση της ποσότητας φαγητού που καταναλώνουμε. Αν δεν έχετε άλλη επιλογή, φτιάξτε υγιεινά snacks, ώστε, τουλάχιστον, να έχετε τον έλεγχο των θερμίδων.

Στην κουζίνα, όρθιες
Αν περνώντας από την κουζίνα σταματάτε για να τσιμπήσετε κάτι γρήγορα, ξέρετε ότι, τις περισσότερες φορές, καταλήγετε να τρώτε περισσότερο απ' όσο θέλετε. Αυτό συμβαίνει επειδή βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον γεμάτο φαγητό. Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τρώτε όρθιες, μπροστά στο ανοιχτό ψυγείο, ή κρατώντας ολόκληρη την συσκευασία αυτού που καταναλώνετε, αφού είναι δύσκολο να ελέγξετε την ακριβή ποσότητα. Αν πεινάσατε, ετοιμάστε ένα μικρό γεύμα ή snack, βάζοντας συγκεκριμένη ποσότητα από αυτό σε ένα μπολ, και καθίστε στο τραπέζι για να το απολαύσετε.

Μπροστά από την τηλεόραση
Οι διαφημίσεις μπορούν να γίνουν σχεδόν απάνθρωπες όταν πεινάμε. Πίτσες, burgers, τσιπς, snacks κλπ. Διαφημίζονται κατά κόρον και μας κάνουν να θέλουμε να τα καταναλώσουμε όλα. Γι' αυτό, όταν καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση νηστικές, σηκωνόμαστε συνεχώς, πηγαίνουμε στην κουζίνα και τρώμε ό,τι βρούμε μπροστά μας. Δεν είναι κακό να τσιμπάμε κάτι μπροστά από την τηλεόραση, αλλά πρέπει να φροντίσουμε να μην καταναλώνουμε αλόγιστα άχρηστες θερμίδες. Φροντίστε να έχετε συγκεκριμένη ποσότητα φαγητού μπροστά σας και κρατήστε το υπόλοιπο στην κουζίνα, όπου είναι η θέση του.