Θέλετε να χάσετε βάρος; Καταναλώστε τα γεύματά σας σε αυτά τα τρία μέρη

Θέλετε να χάσετε βάρος; Καταναλώστε τα γεύματά σας σε αυτά τα τρία μέρη

Γιατί στη μάχη με τα περιττά κιλά, όλα έχουν την σημασία τους

Είναι γνωστό ότι, όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, έχει μεγάλη σημασία το τι, αλλά και το πόσο τρώμε. Αυτό, όμως, που δεν έχουμε σκεφτεί οι περισσότεροι είναι ότι, και ο χώρος στον οποίο καταναλώνουμε τα γεύματά μας παίζει σημαντικό ρόλο. Αν θέλετε ακόμα δραστικότερα αποτελέσματα, στη μάχη με την ζυγαριά, φάτε σε ένα από αυτά τα μέρη.

Σε δημόσιους χώρους
Όταν τρώμε μόνοι μας, έχουμε την τάση να αφηνόμαστε και να καταναλώνουμε έως και τρεις φορές μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που χρειαζόμαστε. Προσπαθήστε να τρώτε μπροστά σε τουλάχιστον έναν ακόμη άνθρωπο. Ακόμα κι αν είστε μόνη, μπορείτε να καταναλώσετε το φαγητό σας σε κάποιο café ή πάρκο, και γενικώς κάπου όπου υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι. Τρώγοντας μπροστά σε άλλους, γινόμαστε πιο συνειδητοποιημένοι και εγκρατείς σε σχέση με τις τροφές που καταναλώνουμε.

Στο τραπέζι της κουζίνας
Σε όλους μας έχει συμβεί να βρισκόμαστε μπροστά από το ανοιχτό ψυγείο ή ντουλάπι και να τρώμε, όρθιοι, ό,τι βρούμε μπροστά μας. Έτσι είναι πολύ πιθανό να καταναλώσουμε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, αφού δεν μετράμε τις μερίδες μας. Καθίστε στο τραπέζι της κουζίνας, ετοιμάστε ένα σνακ και καταναλώστε το απολαμβάνοντας την κάθε μπουκιά.

Στο εστιατόριο του γραφείου
Όσο γεμάτο κι αν είναι το πρόγραμμά σας, όσο κι αν δεν έχετε χρόνο, το να φάτε μπροστά από τον υπολογιστή σας συντελεί στο να μην έχετε την παραμικρή ιδέα της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνετε με αποτέλεσμα να μην συνειδητοποιείτε αν χορτάσατε ή όχι. Ακόμα κι αν έχετε μόλις 10 λεπτά, απομακρυνθείτε από το γραφείο σας και πηγαίνετε στο εστιατόριο ή στο κυλικείο της δουλειάς. Ξεκουράστε μάτια και εγκέφαλο και δώστε στον οργανισμό σας την ευκαιρία να απολαύσει το γεύμα.

Διαβάστε ακόμα:
Ένας πράσινος χυμός που θα γεμίσει τον οργανισμό μας βιταμίνες και ενέργεια
Κρίμα οι δίαιτες! Αυτοί είναι οι 10 λόγοι που δεν μπορείς να χάσεις κιλά
Buffaloberries, η νέα υπερτροφή: Μάθετε τα πολλαπλά οφέλη τους στον οργανισμό σας!