10 τρόφιμα που δεν μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο

10 τρόφιμα που δεν μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο

Γιατί κάποια τρόφιμα έχουν θέση μόνο στον πάγκο στης κουζίνας

Ανήκετε σε εκείνες τις γυναίκες που από τη μανία σας να διατηρηθούν όλα τα τρόφιμα φρέσκα νομίζετε ότι πρέπει να μπουν από το ράφι του σούπερμαρκετ στο ράφι του ψυγείου;

Αν ναι, τότε αυτό το άρθρο θα σας φανεί πολύ χρήσιμο γιατί πολύ απλά για κάποια τρόφιμα το ψυγείο είναι απαγορευτικό.

1. Ντομάτες: Αν τις βάλετε στο ψυγείο θα χάσουν όλη τη γεύση τους. Ο κρύος αέρας σταματά την διαδικασία ωρίμανσης και αυτή είναι που δίνει γεύση. Διατηρήστε τες σε ένα μπολ ή σε ένα καλάθι στο πάγκο σας.
2. Βασιλικός: Αν το αφήσετε στο ψυγείο θα μαραθεί πολύ γρήγορα και θα απορροφήσει όλες τις μυρωδιές των άλλων τροφίμων που έχετε στο ψυγείο. Το καλύτερο είναι να τον διατήρησε εκτός ψυγείο και να το βάλετε σε ένα ποτήρι με νερό.
3. Πατάτες: Αν βάλετε τις πατάτες στο ψυγείο θα μετατραπούν αμέσως σε πολύ γλυκές. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τις διατηρήσετε σε μια χάριτνη σακούλα σε δροσερό μέρος.
4. Κρεμμύδια: Αν τα βάλετε στο ψυγείο θα μαλακώσουν και θα μουχλιάσουν πολύ γρήγορα. Μόνο τα φρέσκα κρεμμυδάκια μπορείτε να αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
5. Αβοκάντο: Αν θέλετε να ωριμάσουν προσοχή ποτέ στο ψυγείο. Αν όμως είναι ήδη ώριμο βάλτε το.
6. Σκόρδο: Θέλουν μόνο δροσερό και ξερό μέρος διαφορετικά θα αρχίσουν να βγάζουν βλαστάρια και θα μουχλιάσουν.
7. Ψωμί: Μόνο αν είναι κομμένο σε φέτες μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο διαφορετικά θα στεγνώσει πολύ γρήγορα. Από την άλλη μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη και να διατηρηθεί μια χαρά.
8. Ελαιόλαδο: Προσοχή το ελαιόλαδο θέλει σκοτεινό και δροσερό μέρος γιατί να μπει στο ψυγείο θα συμπυκνωθεί και θα μοιάζει με βούτυρο.
9. Καφές: Αν αφήσετε τον καφέ στο ψυγείο θα χάσει τη γεύση του.
10. Μέλι: Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αποθηκεύσουμε το μέλι στο ψυγείο. Αν το κάνετε θα το κρυσταλλώσετε.