Ζουμερός μπακαλιάρος σε κρούστα από ελιές

Ζουμερός μπακαλιάρος σε κρούστα από ελιές

Απαραίτητο και υγιεινό το ψάρι για τη διατροφή μας, ακόμα κι αν είναι κατεψυγμένο. Ο μπακαλιάρος θα παραμείνει ζουμερός με αυτόν τον τρόπο και θα είναι πολύ πιο ελαφρύς κα γευστικός από ότι αν τον τηγανίζατε.

Υλικά για 4 άτομα
600 γρ μπακαλιάρο, φιλέτο
400 γρ ντομάτες
150 γρ μαύρες ελιές (χωρίς το κουκούτσι)
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
100 ml ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι &πιπέρι



Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις ξεσποριάζουμε και στη συνέχεια τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
2. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τεμαχίζουμε τις ελιές. 3. Ανακατεύουμε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις ελιές. Ραντίζουμε το μείγμα με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
4. Κόβουμε το ψάρι σε μερίδες κα το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, να τραβήξει την υγρασία.
5. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί που έχουμε προηγουμένως λαδώσει. Ρίχνουμε από πάνω το κρασί και αλείφουμε με το μείγμα με τη ντομάτα και τις ελιές τα φιλέτα. 6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180º C) για περίπου 20 λεπτά.