Πήρες το Q10 σου;

Πήρες το Q10 σου;

Το συνένζυμο Q10 καθυστερεί τις διαδικασίες γήρανσης.

Το ακούμε στις διαφημίσεις χωρίς να ξέρουμε τι τελικά είναι. Λέγεται διαφορετικά ουβικινόνη και θεωρείται θαυματουργό για την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα.

Είναι συνένζυμο γιατί ο οργανισμός χρειάζεται άλλα τρία ένζυμα τα οποία μετατρέπουν τη γλυκόζη και το οξυγόνο σε ενέργεια. Το βρίσκουμε στη φύση , σε πολλές φυτικές και ζωικές πηγές, στη σόγια, στα λιπαρά ψάρια, στις σαρδέλες, στο μοσχάρι, στο χοιρινό, στο κοτόπουλο αλλά και στο σουσάμι, στο λάδι, στο σπανάκι και σε άλλες τροφές.

Αν και υπάρχει όμως σε αρκετές τροφές υπάρχει σε μικρή ποσότητα και έτσι δεν μπορούμε να καλύψουμε εύκολα μια ικανή δόση που συνίσταται όπως τα 400mg. ΄Έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση 1% περιεκτικότητας του Q10 για ένα χρονικό διάστημα λίγων μηνών μπορεί να αλλάξει ορατά μια επιδερμίδα με ρυτίδες.

Εναλλακτικά η χορήγηση του συνενζύμου γίνεται και τοπικά. Φανταστείτε ότι αν θέλουμε μόνο φυσικά να καλυφθούμε από το συνένζυμο θα πρέπει για να πάρουμε τη μικρότερη δόση που χρειαζόμαστε, τα 30mg να καταναλώσουμε ένα κιλό φυστίκια.