Ποιο απ' όλα τα προγράμματα του γυμναστηρίου να επιλέξω;

Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου μας βοηθά να επιλέξουμε το καταλληλότερο πρόγραμμα γυμναστικής, παρουσιάζοντάς μας μια λίστα με τα πιο δημοφιλή από αυτά.

Παλιά είχαμε μόνο το αερόμπικ άντε και κάποιο δυναμικό πρόγραμμα για να διαλέξουμε, όποτε τα πράγματα ήταν εύκολα. Πλέον τα ομαδικά πρόγραμμα σε ένα πρόγραμμα γυμναστηρίου είναι τόσα πολλά και μερικές φορές μας μπερδεύουν . Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα και τι σημαίνει το καθένα για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας:

•To κλασσικό πια αερόμπικ μπορείτε να το βρείτε με την μορφή cardio aerobics, cardio step ή dance aerobics. Όλα έχουν το ίδιο στόχο, να ενεργοποιήσουν το αερόβιο μεταβολισμό βελτιώνοντας το καρδιοαναπνευστικό μας σύστημα , να κινηθούμε έντονα και να κάψουμε το περιττό λίπος.

•Zumba, Latin aerobics, aero – dance κτλ είναι αερόβια προγράμματα προ χορογραφημένα ή μη με μια μεγάλη δόση χορού. Τόσο η μουσική όσο και οι κινήσεις θυμίζουν και είναι εμπνευσμένες από διάφορους χορούς λάτιν. Εάν σας αρέσει η samba , η rumba , η salsa κ.α. τότε βρίσκεστε στο σωστό μάθημα!

•Δυναμικά μαθήματα ονομάζονται αυτά που χρησιμοποιούμε βαράκια, λάστιχα, μπάλες ακόμα και το βάρος του σώματος για να κάνουμε ασκήσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις για όλο το σώμα και ονομάζεται body sculpt, body toning , body shape, total body.

•Ιμάντες air fit ή ΤRX. Τα ενημερωμένα γυμναστήρια διαθέτουν χώρο για αυτούς τους ιμάντες οι οποίοι κρέμονται από το ταβάνι. Οι ασκήσεις είναι με το βάρος του σώματος και είναι αρκετά έντονες. Το πρόγραμμα μπορεί να γίνει και 30' και η κάθε άσκηση να δουλεύει με χρόνο ή με επαναλήψεις .

•BOSU. Είναι ένα όργανο που μοιάζει με κομμένη μεγάλη μπάλα! Το όνομα του το πήρε από την έκφραση Both Sides Used . Χρησιμοποιείται για ασκήσεις δυναμικές που εμπεριέχουν και το στοιχείο της ισορροπίας μέσα αλλά και για πιο αερόβια προγράμματα αφού μας δίνει την δυνατότητα να πηδάμε και να τρέχουμε επάνω του!

•Yoga. Η ινδική φιλοσοφία που έχει και το πρακτικό μέρος , τις διάφορες asanas. Υπάρχουν πάρα πολλά είδη yoga με πιο δημοφιλή την Hatha yoga και την Ashtanga yoga. H Hatha είναι η βασική τεχνική και αποτελεί την βάση για όλα τα είδη yoga. Είναι ιδανική για όσους θέλουν να ξεκινήσουν ήπια και χωρίς τραυματισμούς. Η Ashtanga Vinyasa είναι πιο δυναμικό είδος yoga και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.

•Pilates. Η μέθοδος πιλάτες άρχισε να δημιουργείτε στα τέλη του 1920 από Joe Pilates Ελληνογερμανικής καταγωγής παρακαλώ !! Είναι αυτόνομη μέθοδος και συνδυάζει ασκήσεις με έμφαση στην περιοχή του κορμού καθώς και τεχνικές αναπνοής. Μοιάζει λίγο με χορό, λίγο με σουηδική γυμναστική και λίγο με yoga.

Ποιο μάθημα να διαλέξετε; Μα αυτό που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας, του ρυθμούς σας και την φυσική σας κατάσταση φυσικά!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης