Το φρούτο που προστατεύει από το εγκεφαλικό
ONMED.GR
Πλήθος ερευνών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά συμβάλλει στην προστασία από τα εγκεφαλικά.
Οι ειδικοί συνδέουν το όφελος με τις αντιοξειδωτικές ουσίες των φυτικών τροφίμων κυρίως από τα φλαβονοειδή, τα οποία έχει διαπιστωθεί ότι βελτιώνουν την λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και ασκούν αντιφλεγμονώδη δράση.
Τα φλαβονοειδή είναι ουσίες που, μεταξύ άλλων, προσδίδουν σε φρούτα και λαχανικά το λαμπερό χρώμα τους. Η σοκολάτα και το κόκκινο κρασί επίσης είναι πλούσια σε φλαβονοειδή.
Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι τη μεγαλύτερη προστασία από το εγκεφαλικό παρέχει ένα είδος φλαβονοειδών που λέγονται φλαβανόνες.
Η μελέτη βασίσθηκε στην ανάλυση στοιχείων μίας 14ετίας που προέρχονται από περισσότερες από 70.000 εθελόντριες. Κατά την έναρξη της μελέτης και ανά τετραετία στη συνέχεια, οι εθελόντριες συμπλήρωναν ερωτηματολόγια διατροφής. Καταγραφόταν επίσης η πορεία της υγείας τους...
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr