Έτσι θα θωρακίσεις σήμερα τον οργανισμό σου με τον πιο φυσικό τρόπο

Έτσι θα θωρακίσεις σήμερα τον οργανισμό σου με τον πιο φυσικό τρόπο

Αναφέρομαι φυσικά στο ανοσοποιητικό σου σύστημα, την «πανοπλία» που σε προστατεύει από τις επικίνδυνες λοιμώξεις που τριγυρίζουν και αρκετές από εμάς, ίσως με τον τρόπο μας σαμποτάρουμε το έργο της, χωρίς μάλιστα να το καταλαβαίνουμε.

Όπως κάθε queenette που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και εσύ προσέχεις τη διατροφή σου, παραμένεις συνεπής στο ραντεβού σου με τη φυσική άσκηση, ξεκλέβεις χρόνο για τον εαυτό σου και περιποιείσαι ανελλιπώς την επιδερμίδα σου. Ωστόσο, πόσο σίγουρη είσαι ότι δεν σου έχει... ξεφύγει κάτι; Αναφέρομαι φυσικά στο ανοσοποιητικό σου σύστημα, την «πανοπλία» που σε προστατεύει από τις επικίνδυνες λοιμώξεις που τριγυρίζουν και αρκετές από εμάς, ίσως με τον τρόπο μας σαμποτάρουμε το έργο της, χωρίς μάλιστα να το καταλαβαίνουμε.

Ακριβώς για αυτό, είναι αναγκαίο να υιοθετήσουμε σήμερα κιόλας τις συνήθειες, που θα στηρίζουν το ανοσοποιητικό στη «μάχη» που δίνει για να είμαστε εμείς υγιείς! Αν αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις για αυτό, παρακάτω θα βρεις όλα τα έμπειρα tips και τους superfoods... ‘ήρωες’, που θα «θωρακίσουν» και θα ενισχύσουν τη λειτουργία της άμυνάς σου!

Καλώντας ενισχύσεις από το... στομάχι

Ο πιο σημαντικό συνεργάτης του ανοσοποιητικού μας συστήματος, είναι το πεπτικό. Με άλλα λόγια, όσο πιο καλά λειτουργεί το πεπτικό μας σύστημα, τόσο πιο ισχυρή είναι και η άμυνα του οργανισμού μας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να είμαστε σίγουρες πως τα γεύματά μας βασίζονται σε μία «πολύχρωμη» διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, πολυβιταμινούχα φρούτα και λαχανικά, τα οποία παρέχουν στο ανοσοποιητικό τον «στρατό» αντιοξειδωτικών που θα εξουδετερώσει κάθε επικίνδυνο μικροοργανισμό. Για παράδειγμα η παπάγια, είναι μία εξαιρετικά ευεργετική τροφή για το πεπτικό σύστημα, αφού η ζύμωση που έχει υποστεί, την καθιστά «πλούσια» πηγή πρεβιοτικών, που ενισχύουν τη φυσική χλωρίδα του εντέρου.

Εμπνεόμαστε από τους γιατρούς της αρχαιότητας

Οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν πραγματοποιήσει αμέτρητες έρευνες και μελέτες, σχετικά με τα οφέλη των τροφών στον ανθρώπινο οργανισμό. Πάνω στις περισσότερες από αυτές βασίζονται πολλές από τις θεραπείες που εφαρμόζει η σύγχρονη διατροφολογία και φαρμακοποιία. Η παπάγια μάλιστα, το γνωστό τροπικό φρούτο, θεωρούνταν ένα από τα πιο αναγκαία για την αντιμετώπιση λοιμώξεων, εξαιτίας της ισχυρής σύνθεσης από καροτενοειδή, βιταμίνες Α και C. Πέρα από τα λαχταριστά smoothies που μπορείς να φτιάξεις με τον γευστικό αυτό καρπό, μπορείς να τον βρεις και στο καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής SUPERFOODS ΙΠΠΟΦΑΕΣ + PAPAYA! Να είσαι σίγουρη πως αν λαμβάνεις ένα φακελάκι την ημέρα από κοκκία που διαλύονται στο στόμα χωρίς νερό έπειτα από ένα χορταστικό γεύμα, θα πάρεις τη δύναμή σου και θα γλιτώσεις από ανεπιθύμητα συμπτώματα.

vccxxx

Κάνοντας επανεκκίνηση στο… ανοσοποιητικό

Μπορεί η καθημερινότητα να είναι ένας μαραθώνιος υποχρεώσεων, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να συμπληρώνουμε τις αναγκαίες ώρες ύπνου που χρειάζεται ο οργανισμός για να ανακάμψει. Για να καταλάβεις τι εννοώ, σκέψου το ανοσοποιητικό μας σύστημα σαν έναν υπολογιστή που δουλεύει ακούραστα για να είμαστε υγιείς. Χαρίζοντάς του τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, του δίνουμε τη δυνατότητα να ξεκουραστεί και το επόμενο πρωί να κάνει «επανεκκίνηση». Εάν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς ή δεν ξεκουράζεσαι όσο θα ήθελες, μία βραδινή «ιεροτελεστία» περιποίησης, το διάβασμα ενός βιβλίου ή μία τεχνική χαλάρωσης με αναπνοές, θα βοηθήσουν το σώμα και το μυαλό να αποφορτιστούν από την ένταση της ημέρας, ενώ εσύ θα απολαμβάνεις ακόμη καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Λέμε «ναι» στους καρπούς ιπποφαούς

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, το ξηρό εχύλισμα του Ιπποφαές, αποτελεί μία μοναδική υπερτροφή, για την οποία γίνονται αναφορές στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, σε κείμενα του Θεόφραστού και του Διοσκουρίδη. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι μία πηγή από «πλούσια» συστατικά, περίπου 190, τα οποία μας χαρίζουν τόνωση και ευεξία, ενώ μας παρέχει τη βιταμίνη C που χρειαζόμαστε, μαζί με τα βιοφλαβονοειδή και τις πολυφαινόλες που θα ενισχύσουν την απορροφησή της από τον οργανισμό!

xxzzbbb

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, είναι ένας από τους λόγους που το ανοσοποιητικό μας μπορεί να «επαναπαυτεί». Ακριβώς για αυτό, καλό θα ήταν να περιορίσουμε τη χρήση φαρμάκων και να λαμβάνουμε μόνο έπειτα από παρότρυνση του γιατρού. Ωστόσο, μπορούμε πάντα να προνοήσουμε για την υγεία μας, επενδύοντας σε φυσικούς τρόπους θωράκισης και παίρνοντας τη δύναμή μας από ένα φακελάκι SUPERFOODS ΙΠΠΟΦΑΕΣ + PAPAYA !