Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020: 5 τρόποι για να είσαι υγιής και να μην αρρωσταίνεις εύκολα

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020: 5 τρόποι για να είσαι υγιής και να μην αρρωσταίνεις εύκολα

Τα πέντε μυστικά που σίγουρα γνωρίζεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020 γιορτάζεται και φέτος, όπως και κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου. Κάθε χρόνο δίνεται προτεραιότητα σε ένα σημαντικό ζητούμενο που φέτος ήταν η αναγνώριση και η υποστήριξη των νοσηλευτριών και μαιών.

Όλα αυτά, προτού η πανδημία του κορονοϊού πλήξει τον πλανήτη και οδηγήσει στην απομόνωση εκατομμύρια κόσμου για την αποφυγή διασποράς του COVID19.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας είναι έτσι κι αλλιώς η προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και υπάρχουν μερικές μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις ακόμα και μέσα στο σπίτι σου.

1. Τρώγε ισορροπημένα
Είσαι ό,τι τρως και μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να σε γλιτώσει από ένα πλήθος ασθενειών. Επίλεξε τόσο τις τροφές που καταναλώνεις όσο και τα σνακ σου με προσοχή. Αυτό το διάστημα περισσότερο από ποτέ, μπορείς να επιλέξεις σοφά και τι αγοράζεις στο μάρκετ και τι τρως και να μαγειρέψεις πιο υγιεινά από ποτέ.

2. Διατήρησε ένα υγιές βάρος:
Που θα αποτρέψει μια σειρά ασθενειών να σε χτυπήσουν τώρα ή και αργότερα. Η άσκηση, ακόμα και μέσα στο σπίτι, έστω για μισή ώρα θα είναι σωτήρια για το βάρος σου.

3. Δώσε ίση προσοχή και στην πνευματική υγεία σου
Δεν αρκεί να κάνεις καθίσματα και κοιλιακούς. Έχεις αυτό το διάστημα όλο το χρόνο για να βελτιώσεις την πνευματική υγεία σου, να κάνεις ασκήσεις για την βελτίωση της αναπνοής, να διαλογιστείς και να είσαι πιο έτοιμη από ποτέ να βγεις και πάλι σε λίγο καιρό στον κόσμο.

Διάβασε τα υπόλοιπα δύο μυστικά παρακάτω