Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να κάνουμε ντους αμέσως μόλις φάμε

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως αν έχεις συνηθίσει να πηγαίνεις στο ντους αμέσως μετά το πρωινό ή το δείπνο, ίσως είναι καιρός να επαναπροσδιορίσεις τις συνήθειες σου.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό και αναζωογονητικό από ένα ντους! Κάθε στιγμή της ημέρας το νερό, είναι αυτό που μας αποφορτίζει. Το πρωί πριν πάμε στη δουλειά, μετά τη γυμναστική, έπειτα από μια κουραστική ημέρα... Η καλή ενέργεια του νερού μοιάζει να καθαρίζει όχι μόνο το σώμα μας αλλά και την ψυχή μας!

Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ ποιες στιγμές της ημέρας δεν επιτρέπεται να κάνεις μπάνιο; Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως αν έχεις συνηθίσει να πηγαίνεις στο ντους αμέσως μετά το πρωινό ή το δείπνο, ίσως είναι καιρός να επαναπροσδιορίσεις τις συνήθειές σου.

Σύμφωνα με το The List, το ντους με ζεστό νερό δημιουργεί αυτό που είναι γνωστό ως υπερθερμική αντίδραση - ένας τρόπος για να πούμε ότι η θερμοκρασία του σώματός μας αυξάνεται ελαφρώς-. Αυτό βοηθά τους μύες μας να χαλαρώνουν και τους αδένες μας να απομακρύνουν τις τοξίνες (τις οποίες ξεπλένουμε με το νερό και το σαπούνι).

Πόσο συχνά πρέπει τελικά να κάνουμε μπάνιο; Απαντάμε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος

Αλλά το φαγητό αυξάνει επίσης την εσωτερική μας θερμοκρασία καθώς το αίμα διοχετεύεται στον πεπτικό σωλήνα. Οι ειδικοί λένε ότι το φαγητό και το ντους -εντός 20 λεπτών το ένα από το άλλο- μπορεί να δημιουργήσει υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Το αποτέλεσμα; Φούσκωμα, κράμπες, ταχυπαλμία, βραδύτητα, τάση για εμετό και δυσφορία.

Αυτό το φαινόμενο μπορεί να είναι πιο αισθητό μετά από ένα γεύμα που είναι πολύ «βαρύ» σε υδατάνθρακες και λίπος. Σίγουρα δεν θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα αν έχεις φάει πριν ένα πιάτο με φρούτα αντί ένα αυγό με μπέικον. Για να μην αυξήσεις την θερμοκρασία του σώματός σου μπορείς να επιλέξεις να κάνεις ένα κρύο ντους.

Κάνε το ντους σου πιο αποτελεσματικό

Ιδανικά το ντους σου θα πρέπει να διαρκεί περίπου 5 έως 10 λεπτά. Οι γιατροί υποστηρίζουν πως αν ξεπεράσεις αυτό το χρονικό όριο κινδυνεύεις να αφαιρέσεις το φυσικό φράγμα υγρασίας του δέρματός σου, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στο δέρμα και τα μαλλιά σου. Είναι σημαντικό μετά το ντους να χρησιμοποιείς μια καλή ενυδατική κρέμα σώματος και προσώπου για να σφραγίσετε τα έλαια που διατηρούν το δέρμα σου υγιές. Το πολύ ζεστό ντους μπορεί να προκαλέσει ζημιά, οπότε προσπάθησε να κάνεις ένα χλιαρό ντους.



Τι να αποφεύγεις

Αν σου αρέσει να χρησιμοποιείς πολύ σαπούνι όταν κάνεις μπάνιο, ίσως ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Δερματολόγοι εξηγούν στο Page Six ότι το να χρησιμοποιείς τόσο πολύ σαπούνι μπορεί να οδηγήσει σε πολλά δερματικά προβλήματα όπως έκζεμα, ψωρίαση, ακόμη και ακμή. Στην πραγματικότητα χρειάζεται να χρησιμοποιείς σαπούνι μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός σου -όπως είναι τα πόδια, οι αγκώνες, οι μασχάλες και η βουβωνική χώρα- και απλώς να ξεπλένεις τα υπόλοιπα σημεία με άφθονο νερό. Επίσης να θυμάσαι πως δεν πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου πάνω από 1-2 φορές την ημέρα, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης