Μειώστε το κάπνισμα με τη βοήθεια της άσκησης

Γωγώ Φούντα

Πείτε όχι στο τσιγάρο και ναι στη γυμναστική!

Είστε χρόνια καπνίστρια και πήρατε απόφαση να κόψετε ή να ελαττώσετε το κάπνισμα; Εκτός από τους γνωστούς τρόπους που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε, υπάρχει και ένας ακόμα ο οποίος σύμφωνα με μελέτες είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικός και δεν είναι άλλος από την άσκηση.

Μάλιστα, έρευνες δείχνουν ότι η γυμναστική και γενικότερα οποιουδήποτε είδους άσκηση μπορεί να αποτρέψει τον καπνιστή από τον πόθο του για τσιγάρο καθώς κρατά τόσο το μυαλό όσο και το σώμα του απασχολημένο.

«Η άσκηση φαίνεται να έχει προσωρινά οφέλη για τη διακοπή του καπνίσματος και ως εκ τούτου την προτείνουμε ανεπιφύλακτα», αναφέρει ο Άντριαν Τέιλορ καθηγητής Ψυχολογίας της Άσκησης και της Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ στη Βρετανία.

Στην μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Addiction, η ομάδα του καθηγητή Τέιλορ συνδύασε τα αποτελέσματα από προηγούμενες κλινικές δοκιμές που εφαρμόστηκαν σε καπνιστές, για τις επιδράσεις της άσκησης σε συνδυασμό με την ανάγκη τους για κάπνισμα.

Οι εθελοντές λοιπόν χωρίστηκαν σε ομάδες, με την πρώτη να περιλαμβάνει περπάτημα, τρέξιμο και άλλες δραστηριότητες και την άλλη παρακολούθηση τηλεόρασης ή άλλες πιο παθητικές δραστηριότητες. Τα ευρήματα φυσικά έδειξαν ότι οι καπνιστές της πρώτης ομάδας εκδήλωσαν πολύ μικρότερη επιθυμία να καπνίσουν σε σχέση με τους άλλους καθώς το μυαλό αλλά και τα χέρια τους ήταν απασχολημένα.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείτε να ανάψετε τσιγάρο, αρχίστε το... τρέξιμο!

Διαβάστε επίσης:

Πίσω...από τις διακοπές, μπροστά όμως στην υγεία

Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας

Οι 4 εχθροί της γυναικείας υγείας κατά τη διάρκεια των διακοπών

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης