Πέντε «θησαυροί» που θα σε δροσίζουν τις καυτές, καλοκαιρινές νύχτες

Πέντε «θησαυροί» που θα σε δροσίζουν τις καυτές, καλοκαιρινές νύχτες

Ναι, δεν είχες φανταστεί έτσι το καλοκαίρι σου, όμως σκέψου πόσο χειρότερα θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα, αν υπήρχαν και κουνούπια στην παρέα, ούτε αυτά όμως δεν καταδέχονται να συμβιώσουν με το «κύμα» καύσωνα που έχει κυριεύσει την αποψινή καλοκαιρινή νύχτα.

Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο όλοι ανεξαιρέτως γκρινιάζουν κάθε καλοκαίρι, αυτό είναι η ανυπόφορη ζέστη, η οποία μερικά βράδια μπορεί να γίνει αιτία ακόμη και να… χάσεις τον ύπνο σου. Μιλάμε βέβαια για ζέστη στα όρια της άπνοιας, ξέστρωτα σεντόνια, ιδρώτας, παράθυρα ανοιχτά με τον κλιματισμό να «φλερτάρει» με τους 18°C, παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα, εσύ να πηγαινοέρχεσαι μέσα στο σπίτι και να μην μπορείς με τίποτα να βρεις λίγη δροσιά και ησυχία. Ναι, δεν είχες φανταστεί έτσι το καλοκαίρι σου, όμως σκέψου πόσο χειρότερα θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα, αν υπήρχαν και κουνούπια στην παρέα, ούτε αυτά όμως δεν καταδέχονται να συμβιώσουν με το «κύμα» καύσωνα που έχει κυριεύσει την αποψινή καλοκαιρινή νύχτα.

Ψυχραιμία. Μην χάνεις το κουράγιο σου. Ένα βράδυ είναι θα περάσει. Μέχρι τότε, πάμε να δούμε παρακάτω τους δροσιστικούς «θησαυρούς» που υπόσχονται να φέρουν άλλον αέρα στα πραγματικά «καυτά» βράδια του φετινού καλοκαιριού. Μας ευχαριστείς από Σεπτέμβριο.

Stay hydrated!

Αντιλαμβάνομαι πως η συμβουλή «φρόντισε να παραμείνεις ενυδατωμένη» σου ακούγεται… ψιλά γράμματα στην προκειμένη, που κοντεύεις να «σκάσεις» από τη ζέστη, όμως τα βράδια που ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στο κόκκινο, η ενυδάτωσή σου είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να έχεις στο νου σου. Φρόντισε να κάνεις τακτικά ολιγόλεπτα ντουζάκια και να εφοδιάζεις εξίσου σχολαστικά την κατάψυξη με μπουκάλια γεμάτα νερό, ώστε να έχεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας μπόλικα παγωμένα αποθέματα. Επιπλέον, ένα δροσιστικό… μυστικό που λίγοι μόνο γνωρίζουν, είναι βάλεις το σεντόνι με το οποίο σκεπάζεσαι σε μία νάιλον σακούλα και να την τοποθετήσεις για λίγα λεπτά πριν πέσεις για ύπνο στο ψυγείο. Μόλις ξαπλώσεις και τυλιχτείς με αυτό, η αίσθηση που θα σου χαρίσει, θα είναι κάτι παραπάνω από αναζωογονητική.

Σπιτικά, juice γρανιτάκια

Αν πάλι αναζητείς μία λίγο πιο… παγωμένη απόλαυση, τα σπιτικά γρανιτάκια είναι μάλλον η απάντηση που ψάχνεις. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που χρειάζεται μόνο ελάχιστη προετοιμασία και τις γεύσεις των αγαπημένων σου φρούτων. Ο δικός μου «αγαπημένος» συνδυασμός, περιλαμβάνει καρπούζι από το οποίο πρωτίστως έχω αφαιρέσει τα σπόρια, φράουλες και μυρωδάτο δυόσμο. Αφού πολτοποιήσω όλα τα παραπάνω στο μπλέντερ, τοποθετώ το μίγμα μου σε παγοκυψέλες τις οποίες γεμίζω μέχρι τη μέση και βάζω στην κάθε μία από μία μικρή, λεπτή φέτα φράουλας. Πάνω σε αυτή τη μικτή φέτα, καρφώνω μία οδοντογλυφίδα και τέλος, βάζω την παγοθήκη μου στην κατάξυψη. Τρεις ώρες μετά, τα γρανιτάκια μου είναι έτοιμα!

etoimaaa

Φρουτώδεις «αποχρώσεις» δροσιάς

Σε περίπτωση που μοιράζεσαι αυτό το «καυτό» βράδυ του καλοκαιριού, με αγαπημένα σου πρόσωπα, κάνοντας ατελείωτο chilling στο μπαλκόνι του σπιτιού σου, ο ανθρακούχος μηλίτης είναι το κέρασμα που δεν πρέπει με τίποτα να λείπει από το ψυγείο σου. To Somersby με τη μεστή, απαλή αλλά και συνάμα δροσιστική του γεύση, είναι το «νέκταρ» που μας συνοδεύει άψογα σε καλοκαιρινές στιγμές ραστώνης και όχι μόνο. Οι sparkle, φρουτώδεις φυσαλίδες του, σε ένα ποτήρι γεμάτο από πάγο, είναι ο καταλληλότερος τρόπος να πιείτε «στην υγειά» του φετινού καλοκαιριού και να «ξορκίσετε» τη ζέστη.

zesthhh

«Επένδυσε» στη διατροφή σου

Μπορεί η απερίγραπτη ζέστη να έχει κατευνάσει κάπως το άλλοτε ορεξάτο στομάχι σου, όμως πρέπει να συνεχίσεις να λαμβάνεις τα «πολύτιμα» συστατικά που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα… like a queen. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως όποια τροφή και να επιλέξεις θα είναι το ίδιο ωφέλιμη, για αυτό καλύτερα να ετοιμάσεις ένα μεγάλο μπολ φρέσκων λαχανικών, όπως μαρούλι, αγγούρι, ακόμη και κολοκύθι, καθώς είναι οι τροφές εκείνες που περιέχουν ένα ποσοστό νερού άνω του 95%. Το ίδιο ισχύει και με το καρπούζι, το πιο χορταστικό, βραδινό γεύμα του καλοκαιριού. Έτσι, το γεύμα σου δεν θα είναι μόνο «ελαφρύ» και ανάλογο της «ασφυκτικής» ημέρας, αλλά και υψηλής θρεπτικής αξίας.

aksiasss

Ξεγέλασε τις… αισθήσεις σου

Έχεις παρατηρήσεις ποτέ πως μασώντας μία τσίχλα ή μία καραμέλα μέντας, απευθείας αισθάνεσαι μία αίσθηση φρεσκάδας; Αυτό συμβαίνει γιατί η μινθόλη που υπάρχει στη μέντα, έχει τη δυνατότητα να «ξεγελάει» τους υποδοχείς των νευρώνων που υπάρχουν στον εγκέφαλό μας, με αποτέλεσμα ακόμη και σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον, το σώμα μας να νιώθει μία επιπλέον τόνωση. Ακριβώς για αυτό, η εφαρμογή ενός αιθέριου ελαίου ή μίας λοσιόν σώματος από μέντα ή ευκάλυπτο, είναι η breezy «ιεροτελεστία» που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς πιο εύκολα.

Μπορεί το παραπάνω κείμενο να… ξέμεινε από δροσιστικά tips, το «κυνήγι» όμως για την απόλυτη δροσιά δεν τελειώνει εδώ! Τι εννοώ; Αναζήτησε το πράσινο δεντράκι που κρύβεται κάπου στην οθόνη σου, πάρε μέρος στο «The Somersby Tree Hunt» και ετοιμάσου να ζήσεις τις πιο ανεπανάληπτες καλοκαιρινές εμπειρίες, κερδίζοντας ταυτόχρονα και τα πιο πλούσια Somersby δώρα!