Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσεις την πεπατημένη και να πιάσεις την… τημένηπεπα;

Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσεις την πεπατημένη και να πιάσεις την… τημένηπεπα;

Το πρόβλημα είναι πως ακολουθώντας τα βήματα των άλλων και επιλέγοντας πάντα τον safe δρόμο, δεν είσαι πραγματικά free.

Κάθε εβδομάδα η ίδια ιστορία. Γραφείο, σπίτι, γυμναστήριο, έξοδος με τις φίλες ή τον καλό σου και όλα… πάλι από την αρχή. Σε όποια φάση της ζωής σου και αν βρίσκεσαι, το πιθανότερο είναι πως σε ό,τι αφορά στην καθημερινότητά σου, ακολουθείς -ακόμη και αν δεν θέλεις να το παραδεχθείς- την πεπατημένη.

Το πρόβλημα είναι πως ακολουθώντας τα βήματα των άλλων και επιλέγοντας πάντα τον safe δρόμο, δεν είσαι πραγματικά free. Καλό το comfort zone σου όμως, όσο παραμένεις σε αυτό, δεν θα μπορέσεις να βιώσεις νέες εμπειρίες και συνεπώς, να δημιουργήσεις νέες, δυνατές αναμνήσεις.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αισθάνεσαι ολίγον τι περιορισμένη, που νιώθεις πως η κάθε σου μέρα μοιάζει με τη χθεσινή και πιστεύεις πως δεν αντέχεις να περάσεις μία ακόμη εβδομάδα κάνοντας… τα ίδια και τα ίδια, μάλλον ήρθε η ώρα να φέρεις τα πάνω κάτω ή τα μπρος πίσω, δηλαδή, να αφήσεις την πεπατημένη και να πιάσεις την… τημένηπεπα! Μόνο έτσι θα καταφέρεις να μπεις και εσύ στο «κλαμπ» των freestylers, των ανθρώπων εκείνων που από δική τους επιλογή, πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα αλλά, το κάνουν πάντα για λόγους απίστευτα λογικούς, διότι έτσι τους αρέσει!

Πώς θα καταφέρεις να πιάσεις την πεπατημένη και να είσαι στο εξής free από επιλογή; Κάνοντας αυτό που «λέει» η «καρδιά» σου και ακολουθώντας τα παρακάτω freestyle tips!

#1 Μην πιέζεις και μην κρίνεις κανέναν, ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό

Πόσες φορές έχεις γεμίσει το πρόγραμμα και τη ζωή σου με «πρέπει» και «μη» τα οποία δεν θέλεις να ακολουθήσεις και πόσες ακόμη έχεις πιέσει τις φίλες σου να κάνουν κάτι που δεν θέλουν, μόνο και μόνο επειδή σε βολεύει; Αλήθεια, πόσο συχνά «πιάνεις» τον εαυτό σου να κρίνει τους άλλους για το τι λένε, το τι τρώνε, τα ρούχα που φορούν ή τη μουσική που ακούν; Αν τα παραπάνω ερωτήματα σε προβληματίζουν διότι σε κάνουν να αναλογίζεσαι τη δική σου ζωή, τότε μάλλον χρειάζεται να βγεις από την πεπατημένη και να σταματήσεις επιτέλους να ακολουθείς τόσο πιστά τα «πρέπει» των άλλων. Κυρίως όμως, πρέπει να αποκτήσεις έναν πιο freestyle τρόπο σκέψης και να πάψεις πια να κρίνεις και να πιέζεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου!

#2 Βγάλε στην επιφάνεια τη δημιουργική σου πλευρά

Ένας ακόμη τρόπος για να βγεις από την πεπατημένη είναι να βγάλεις στην επιφάνεια τη δημιουργική σου πλευρά. Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο μεγάλο ταλέντο για να γίνεις πιο δημιουργική. Προσπάθησε απλώς να καταπιαστείς με μια δραστηριότητα ή ένα χόμπι που σου αρέσει ή πάντα ήθελες να δοκιμάσεις. Μπορεί να είναι ο χορός, το τραγούδι, η μαγειρική, το πλέξιμο. Ό,τι και αν επιλέξεις, το σημαντικό είναι να βάλεις τη φαντασία σου και να μην διστάσεις να αφήσεις τον εαυτό σου να εκφραστεί ελεύθερα. Βήμα με το βήμα, θα βγεις από την πεπατημένη!

#3 Ακολούθησε το παράδειγμα του Θωνιομαραδρόμου

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να βγεις -επιτέλους- από την πεπατημένη; Να ακολουθήσεις τα βήματα κάποιου που βρίσκεται ήδη στην τημένηπεπα, δηλαδή, να εμπνευστείς από κάποιον που μπορεί πραγματικά να σε εμπνεύσει και να σε βοηθήσει να αρχίσεις να ακολουθείς τον δρόμο που σου αρέσει.

Πάρε για παράδειγμα τον Θωνιομαραδρόμο! Αυτός ο freestyler ξέρει καλά τι κάνει. Διότι όταν όλοι πηγαίνουν από την πεπατημένη, εκείνος προτιμάει την τημένηπεπα. Όχι όμως, από παραξενιά, αλλά από επιλογή! Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα αλλά στην πραγματικότητα, ό,τι επιλέγει να κάνει, φαίνεται πως είναι τόσο -μα τόσο- λογικό. Σκέψου απλώς πως και φέτος τον Νοέμβριο, θα σηκωθεί μες στα άγρια χαράματα για να μεταφερθεί από την Αθήνα… 42 χιλιόμετρα μακριά στον Μαραθώνα, μόνο και μόνο για να επιστρέψει πίσω από εκεί που ξεκίνησε! Μπορεί, βέβαια, να προτιμήσει να «μείνει» στον Μαραθώνα για να απολαύσει τον καθαρό αέρα και να κάτσει σε μια παραδοσιακή ταβέρνα για να γευτεί το ψαράκι του και την ΑΜΣΤΕΛ Free του. Τι τον νοιάζει αν βγει από την πεπατημένη; Σημασία έχει πως θα κάνει ό,τι του αρέσει και πως το βράδυ, θα επιστρέψει στο σπίτι του ήρεμος, ξεκούραστος και κυρίως, free! Κάν’ το, λοιπόν, και εσύ όπως ο Θωνιομαραδρόμος freestyler και δεν θα χάσεις.

Δες το βίντεο και θα καταλάβεις τι σημαίνει να είσαι free από επιλογή!



#4 Γίνε πιο αυθόρμητη… γιατί έτσι σου αρέσει

Αν η λέξη αυθορμητισμός απουσιάζει από το καθημερινό σου λεξιλόγιο, τότε καλό είναι να αρχίσεις να τη χρησιμοποιείς περισσότερο. Όσο επιβαρυμένη και αν είναι η καθημερινότητά σου, προσπάθησε να προγραμματίζεις όσο λιγότερο μπορείς την κάθε σου μέρα. Για παράδειγμα, μην πιεστείς να κλειστείς ξανά στο γυμναστήριο αυτό το απόγευμα έπειτα από το γραφείο ή μη ζοριστείς να συναντήσεις εκείνη τη συνάδελφο με την οποία δεν σας συνδέει απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, πες «ναι» στην πρόταση των φίλων σου για βόλτα, ακόμη και αν στην κάνουν την τελευταία στιγμή. Θα μοιραστείς τα νέα σου μαζί τους, θα απολαύσεις την ΑΜΣΤΕΛ Free σου και θα βγεις από τα συνηθισμένα. Εναλλακτικά, μην κάνεις τίποτε! Σβήσε κάθε πλάνο από το notebook σου και απλώς, χαλάρωσε στο σπίτι και απόλαυσε την εμπειρία του να μην κανείς απολύτως τίποτα!

#5 Άφησε free τα Σαββατοκύριακά σου

Τέλος, μην ξεχνάς να αφήνεις όσο πιο free γίνεται τα Σαββατοκύριακά σου. Γιατί; Διότι σου προσφέρουν την ιδανική ευκαιρία για να βγεις από την πεπατημένη, στον ελεύθερο χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου. Εξερεύνησε μία άγνωστη (για εσένα) γειτονιά της πόλης σου, πήγαινε για μπύρα με τις φίλες σου από νωρίς, πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου, φόρεσε εκείνο το φούξια τζάκετ που διστάζεις να βάλεις στο γραφείο, κάνε ό,τι σε κάνει να νιώθεις free και κυρίως, δοκίμασε να «αποτοξινωθείς» από τα social media!

socialmedia

Ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις για να βγεις από την πεπατημένη και να μπεις στην πεπατημένη, μην ξεχνάς: Αν δεν ρισκάρεις ποτέ, τότε ρισκάρεις ακόμη περισσότερο! Φρόντισε, λοιπόν, να ακολουθείς στο εξής μονοπάτια και επιλογές που σε κάνουν να αισθάνεσαι free, cool και άνετη! Έτσι κι αλλιώς για εσένα, οι επιλογές σου είναι 100% λογικές και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Μπρος στον δρόμο που χάραξαν οι freestylers, λοιπόν!