Πάσχα και καραντίνα: Οι 5 κορυφαίες ταινίες για να δεις τις μέρες αυτές (videos)

Πάσχα και καραντίνα: Οι 5 κορυφαίες ταινίες για να δεις τις μέρες αυτές (videos)

Είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικές!

To φετινό Πάσχα είναι σίγουρα διαφορετικό. Δεν έχει βόλτες, δεν έχει εκδρομές, δεν έχει εκκλησία, δεν έχει και το γνωστό σούβλισμα που ως καλοφαγάδες Έλληνες, τιμάμε κάθε χρόνο. Αντ'αυτού, έχει καραντίνα , βόλτα άντε μέχρι την ταράτσα και το πολύ πολύ ψήσιμο στην αυλή με τους πολύ κοντινούς συγγενείς. Από την μία αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι κι άσχημα, γιατί όσο να πεις, μία αλλαγή την είχαμε ανάγκη. Από την άλλη, θα λαχταράμε το επόμενο Πάσχα ακόμα περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση, το βασικό είναι ότι υπάρχει η τηλεόραση και το ίντερνετ, το οποίο ακόμα και τις περίεργες αυτές ημέρες μας βγάζει ασπροπρόσωπους. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν έχεις νιώσει το κλίμα το εορταστικό, αν και μία κατάθλιψη τη βιώνεις, παρακάτω σου έχω τις κορυφαίες ταινίες, τις οποίες έχουμε συνδέσει με τις μέρες αυτές, και οι οποίες έχουν αφήσει ιστορία.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Δεν είναι τανία, είναι μίνι σειρά. Την έχει σκηνοθετήσει ο σπουδαίος Franco Ζeffirelli με πρωταγωνιστή τον Robert Powell ο οποίος δεν υποδύθηκε τον Θεάνθρωπο αλλά... έγινε ο Θεάνθρωπος, συνδέοντας την μορφή του με τον Ιησού, μιας και κατά γενική ομολογία ήταν ο πιο πειστικός από όλους. Τη σειρά σίγουρα την έχεις παρακολουθήσει, αλλά θα το ξανακάνεις, γιατί είναι απλά εξαιρετική. Και τεράστια παραγωγή με συγκλονιστικό μοντάζ και σκηνοθεσία. Αυτά!



Ben Hur

Όχι το καινούριο, το παλιό φυσικά του 1959 (ναι τόσο παλιά είναι) με πρωταγωνιστή τον γόη της εποχής Chartlon Heston, ο οποίος διέθετε βλέμμα φλογερό και κορμί εξαιρετικό! Η ιστορία έχει να κάνει με έναν Εβραίο Πρίγκιπα ο οποίος έπειτα απο προδοσία παιδικού του φίλου και Ρωμαίου, πωλείται σαν σκλάβος και περνάει τα χύλια μύρια μέχρι να επιστρέψει σπίτι του μετά από πολλά χρόνια. Η ταινία κατέκτησε 11 Oscars και το μαγικό είναι ότι θα αρχίσεις να την παρακολουθείς στις 8 το πρωί και θα τελειώσει στην 1 το μεσημέρι. Έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις;






Cleopatra



Άλλο must των ημερών από το μακρινό 1963! Στους ρόλους της Βασίλισσας της Αιγύπτου και του Μάρκου Αντώνιου, το επικό ζεύγος Elisabeth Taylor και Richard Barton, oι οποίοι ως γνωστόν ήταν ζευγάρι και στη ζωή ενώ το χόμπι τους ήταν να χωρίζουν και να παντρεύονται ξανά! Anyway το φιλμ ήταν υπερπαραγωγή, η ερμηνεία της Liz έμεινε στην ιστορία ενώ κακά τα ψέματα καμιά μας δεν μπορεί να ξεπεράσει τα outfit και τα μακιγιάζ της τα οποία ήταν συγκλονιστικά! Προφανώς ήταν τεράστια εισπρακτική επιτυχία.







Ο Πρίγκιπας της Αιγύπτου



Είναι καρτούν αλλά είναι κλασικό και συγκινητικό. Φυσικά περιγράφει την ιστορία του Μωυσή και πώς από Πρίγκιπας, αποφάσισε να οδηγήσει τους Ισραηλίτες στη γη της Επαγγελίας και να τους γλιτώσει από τη σκλαβιά της Αιγύπτου. Να θυμίσω ότι το soundtrack είναι το When you Believe, το εμβληματικό ντουέτο των Whitney Houston και Mariah Carey το οποίο έχεις σίγουρα χορέψει μπλουζ στο δημοτικό!






Noah



Σύγχρονη ταινία (μόλις του 2014) με πρωταγωνιστές τους Russell Crowe, Jennifer Connelly και Εmma Watson. Στη σκηνοθεσία ο Darren Aronofksy και όπως καταλαβαίνετε έχει όλο το σκοτεινό και μυστηριώδες ύφος του ιδιόρρυθμου μα ταλαντούχου σκηνοθέτη. Φυσικά η ιστορία είναι η γνωστή του Νώε με την Κιβωτό.