Ραντεβού για cocktails στο σπίτι: Πώς θα οργανώσεις το τέλειο virtual party

Ραντεβού για cocktails στο σπίτι: Πώς θα οργανώσεις το τέλειο virtual party

Παρασκευή βράδυ και η ημέρα μου δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτε από τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Τους τελευταίους μήνες νιώθω ότι πρωταγωνιστώ στη «Μέρα της Μαρμότας», αφού έχω την αίσθηση πως ζω την ίδια ημέρα, ξανά και ξανά. Δεν υπάρχει σειρά που να μην έχω παρακολουθήσει στην τηλεόραση και αδυνατώ να σκεφτώ έναν εναλλακτικό τρόπο για να κυλήσει λίγο πιο διασκεδαστικά η βραδιά μου.

Παίρνω το κινητό στα χέρια και αρχίζω να κοιτάζω φωτογραφίες από το 2019. Μου έχουν λείψει τα αγαπημένα μου στέκια. Μου έχουν λείψει οι βραδινές και οι after work συναντήσεις για cocktails στο κέντρο της Αθήνας. Τότε το συνειδητοποιώ: Αφού δεν μπορώ να πάω στο αγαπημένο μου στέκι, γιατί να μην το φέρω στο σπίτι μου; Κατευθύνομαι στο σπιτικό μου μπαρ -δηλαδή το… ντουλάπι με τα ποτά- βγάζω το METAXA και στρέφομαι στη Google η οποία με μία φωνητική εντολή, εμφανίζει στην οθόνη του κινητού μου, μία σειρά από απολαυστικές συνταγές για cocktails στο σπίτι.

Κάπως έτσι, τα ραντεβού για cocktails στο σπίτι -ακόμη και με την παρέα σε απόσταση- έγινε η νέα αγαπημένη μου συνήθεια. Στην περίπτωση, λοιπόν, που αισθάνεσαι και εσύ ότι θέλεις να βγαίνεις πιο συχνά από τη ρουτίνα της νέας καθημερινότητας, παρακάτω σου έχω μερικές προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις πώς να φτιάχνεις πανεύκολα το τέλειο cocktail επαγγελματικού επιπέδου στο σπίτι, χωρίς εξοπλισμό. Πώς θα το απολαύσεις; Μόνη σου ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική, σε μία ρομαντική βραδιά εντός με τον σύντροφό σου, κατά τη διάρκεια ενός virtual party με τις φίλες σου, σε μία online βραδιά καραόκε με την παρέα. Χρειάζεται απλώς λίγη φαντασία και το τέλειο cocktail για να απογειωθεί μία φαινομενικά συνηθισμένη βραδιά στο σπίτι.

Ιδού, λοιπόν, τρία απολαυστικά cocktails που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα!

metaxa1

Απολαυστικό και δροσιστικό ΜΕΤΑΧΑ με Tonic

Σε ό,τι αφορά στα ποτά μου, το tonic είναι συνήθως must. Στην περίπτωση, λοιπόν, που λατρεύεις και εσύ τους δροσιστικούς συνδυασμούς με tonic, δοκίμασε αυτό το cocktail και θα με θυμηθείς. Για να ετοιμάσεις πανεύκολα και χωρίς εξοπλισμό στο σπίτι το METAXA με Tonic, θα χρειαστείς τα εξής:

-50 ml METAXA 12 Stars

-100 ml Fever Tree Mediterranean Tonic

-Φέτες από lime και αποξηραμένο θυμάρι για τη γαρνιτούρα

Πώς θα φτιάξεις το cocktail; Αν είναι εφικτό, θα επιλέξεις ένα old fashioned ποτήρι. Ακόμη και αν δεν διαθέτεις κάποιο, ωστόσο, το στοιχείο-«κλειδί» για τη συγκεκριμένη συνταγή, είναι να τοποθετήσεις το ποτήρι στην κατάψυξη για λίγη ώρα, ώστε να παγώσει. Αφού το βγάλεις από την κατάψυξη, θα προσθέσεις σε αυτό μερικά παγάκια, 1 γεμάτο σφηνάκι ΜΕΤΑΧΑ 12 Stars με το κεχριμπαρένιο χρώμα, τη βελούδινη γεύση και τον συνδυασμό αρωμάτων ξύλου δρυός, βανίλιας, αποξηραμένων καρπών και καπνού (50ml αν έχεις μεζούρα) και θα γεμίσεις το ποτήρι με παγωμένο FeverTree Mediterranean Tonic. Θα ανακατέψεις ελαφρά και θα ολοκληρώσεις τη δημιουργία σου, προσθέτοντας δύο φέτες lime και ένα κλωνάρι θυμάρι!

metaxa2

Κάτι διαφορετικό με METAXA Passion

Στην περίπτωση που σου αρέσει να πειραματίζεσαι με νέες γεύσεις και θέλεις να εκπλήσσεις συνεχώς τον ουρανίσκο σου, τότε το METAXA Passion είναι ένα ιδιαίτερο, γευστικό και εύκολο cocktail που μπορείς να φτιάξεις απόψε κιόλας στο σπίτι. Για την προετοιμασία του θα χρειαστείς:

-50 ml METAXA 12 Stars

-100 ml Oz Cannabis Passion Artisanal Soda

-Φλούδα από πορτοκάλι για τη γαρνιτούρα

Θα ξεκινήσεις την προετοιμασία του METAXA Passion, βάζοντας σε ένα παγωμένο ποτήρι παγάκια. Αμέσως μετά, θα προσθέσεις 1 γεμάτο σφηνάκι METAXA 12 Stars (50ml) και παγωμένη ΟΖ Cannabis Passion Artisanal Soda, μέχρι να γεμίσει το ποτήρι. Στο τέλος, θα προσθέσεις μία φλούδα από πορτοκάλι. Το έξτρα tip που θα απογειώσει γευστικά το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το να πιέσεις δυνατά τη φλούδα από το πορτοκάλι στην κορυφή του cocktail, για να δώσει στο ποτό ακόμη περισσότερη ένταση και αρώματα.

metaxa3

Βγες από τα ίδια και τα ίδια με METAXA Wild Cosmo

Σου αρέσει το cosmopolitan, αλλά δεν θα έλεγες όχι σε μία διαφορετική εκδοχή του; Δεν χρειάζεται να περιμένεις να ανοίξουν τα στέκια σου για να πιεις το αγαπημένο σου ποτό, αφού αρκούν μερικά καλά υλικά για το φτιάξεις άψογα με τα χεράκια σου, στο σπίτι. Για να ετοιμάσεις το METAXA Wild Cosmo, θα χρειαστείς:

-50 ml METAXA 12 Stars

-40 ml χυμό cranberry

-20 ml χυμό lime

-30 ml Cointreau

-Φλούδα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα

Θα πάρεις ένα σέικερ (ή κάτι που μπορεί να μετατραπεί σε σέικερ και υπάρχει στο σπίτι σου) και θα τοποθετήσεις σε αυτό πάγο και όλα τα υλικά, εκτός από τη φλούδα πορτοκαλιού. Θα ανακατέψεις καλά και στη συνέχεια, θα ρίξεις το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι με μεγάλο στόμιο ή ένα ποτήρι για cocktail, αν αυτό είναι εφικτό, αφού πρώτα περάσεις το μείγμα από ένα μικρό σουρωτήρι -μιας και ο πάγος θα χρειαστεί μόνο για το ανακάτεμα. Θα ολοκληρώσεις τη συνταγή τοποθετώντας στην κορυφή του ποτού τη φλούδα από το πορτοκάλι, ενώ αν θέλεις, μπορείς να την πιέσεις για να βγάλει όλα τα αρώματά της.

metaxa4

Τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, μας έχουν κρατήσει μακριά από αγαπημένους φίλους, στέκια και συνήθειες. Στο χέρι μας είναι όμως, να προσπαθούμε να βρίσκουμε αφορμές για να δημιουργούμε νέες αναμνήσεις και να ερχόμαστε κοντά με εκείνους που δίνουν νόημα στη ζωή μας, έστω και εξ αποστάσεως. Στην περίπτωση, λοιπόν, που ζεις και εσύ μόνη και το τελευταίο διάστημα αισθάνεσαι πως όλα μοιάζουν ίδια, στείλε μία online πρόσκληση στην παρέα και οργάνωσε μία virtual βραδιά για cocktails στο σπίτι για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Τώρα που γνωρίζεις πώς να φτιάχνεις το τέλειο cocktail χωρίς εξοπλισμό, δεν έχεις δικαιολογία!

#apolafsteypefthina