Πάρε πρωτοβουλίες και δώσε το μεγάλο boost στην καριέρα σου!

Πάρε πρωτοβουλίες και δώσε το μεγάλο boost στην καριέρα σου!

Μη μένεις στην πίσω γραμμή των εξελίξεων και προώθησε τον εαυτό σου

Τα δεδομένα στο χώρο εργασίας (με την ευρύτερη έννοια), έχουν γίνει πολύ σκληρά και απαιτητικά. Ιδίως εμάς τις γυναίκες, η ζωή μας μαθαίνει συνεχώς να ανταγωνιζόμαστε με άλλες συναδέλφους, αλλά ως γυναίκες πρέπει απλά να ξεπεράσουμε αυτές τις οπισθοδρομικές αντιλήψεις και να μάθουμε να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας με άλλους. Εάν μεταδώσετε τις γνώσεις σας και σε άλλες συναδέλφους, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δυνατό group, που θα κερδίσει το σεβασμό στο χώρο της δουλειάς σας. Πάνω από όλα όμως χρειάζεται να ενισχύσετε την επαγγελματική σας προσωπικότητα προκειμένου να ξεχωρίσετε και να προχωρήσετε. Τι πρέπει να κάνετε άρα για να το πετύχετε αυτό; Πώς θα καταφέρετε να ενεργοποιήσετε αποδοτικά τον εαυτό σας;

-Μιλήστε άφοβα, κι ακόμη πιο σημαντικό είναι να μη φοβάστε να ακουστείτε. Να ξέρετε, οι σε κάποιες περιπτώσεις οι γυναίκες πρέπει να μιλάμε δυνατότερα και συχνότερα, για να έχουν τα λόγια μας πραγματικό αντίκτυπο.

-Μάθετε απ' όσους ήρθαν πριν από σας. Διαλέξτε μια συνάδελφο υπόδειγμα στον τομέα ή το επάγγελμά σας και μάθετε από αυτήν. Κάντε της ερωτήσεις, ρωτήστε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και προσπαθήστε να καταλάβετε με ποιο τρόπο κατάφερε να φτάσει σε επιτυχίες και στην επαγγελματική της καταξίωση.

-Μπείτε αποφασιστικά στο παιχνίδι, γιατί όσο κάθεστε παθητικά και παρακολουθείτε από τον πάγκο των αναπληρωματικών, είναι πολύ δύσκολο να διακριθείτε και να κερδίσετε την θέση που πιστεύετε ότι πραγματικά σας αξίζει. Δώστε τις μάχες σας μεθοδικά, ακόμα κι αν νιώθετε ότι οι συνάδελδοί σας υπερτερούν. Μέσα από τις προσπάθειές σας αυτές θα βγείτε πιο δυνατή.

-Σιγουρευτείτε ότι νιώθετε άνετα με τον εαυτό σας, το ρόλο σας, τις ικανότητές σας και τις δυνάμεις σας. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να εντοπίσετε τις αδυναμίες σας ή τους τομείς που μπορεί να έχετε ανάγκη να βελτιώσετε.

- Όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με προκλήσεις, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην κατηγορούμαστε για λάθη λόγω του φύλου μας. Για να αποφύγετε λοιπόν τέτοιου είδους καταστάσεις, εντοπίστε πράγματα που μπορείτε να κάνετε με επιτυχία και ξεκινήστε από αυτά.

-Καθώς ο επαγγελματικός κόσμος συνεχώς αλλάζει, θα υπάρχουν όλο και περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες. Συγκεντρώστε τις προσπάθειές σας στο να γίνετε η καλύτερη αρχηγός ή μάνατζερ που μπορείτε και σίγουρα θα ανταποκριθείτε σε όλες τις δυσκολίες!

Διαβάστε ακόμη:

Τι ζώδιο είναι ο προϊστάμενός σου; Κέρδισέ τον με την δύναμη των άστρων!

Τελικά το σερφάρισμα στο διαδίκτυο εν ώρα εργασίας είναι κακό ή όχι;

Τα 10 χρυσά tips της καλής υπαλλήλου!