3 tips για να διαχειριστείτε την φιλοδοξία σας για μεγάλη καριέρα

3 tips για να διαχειριστείτε την φιλοδοξία σας για μεγάλη καριέρα

Αν και η φιλοδοξία είναι καλή μερικές φορές μετατρέπεται σε εφιάλτη

Είστε από τις γυναίκες που μόλις ξυπνάτε το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να τσεκάρετε κινητό και tablet, για κλήσεις ή mail από τη δουλειά; Σπάνια κάνετε διάλειμμα για φαγητό εκτός κι αν αυτό σχετίζεται με την δουλειά σας; Υποφέρεται από αϋπνίες που πηγάζουν από το άγχος με την εργασία σας; Μην ανησυχείτε δεν είστε οι μόνες.
Σαφέστατα αν είστε φιλόδοξες και θέλετε να πάτε μπροστά στον εργασιακό σας χώρο χρειάζεται σκληρή δουλεία ωστόσο η στάση που κρατάμε ως επαγγελματίες καμία φορά μπορεί να μας κάνει δυστυχισμένες όπως τόνισε ο γιατρός Michael Sinclair: "Η πάρα πολύ δουλειά μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, κρίση πανικού, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή ακόμα και κατάθλιψη. Μας αρέσει να είμαστε καλοί σε πολλά πράγματα αλλά είμαστε καλύτεροι όταν επικεντρωθούμε σε ένα".

Ορίστε, λοιπόν, 3 συμβουλές-tips που θα σας βοηθήσουν ώστε η φιλοδοξία σας να μην μετατραπεί σε εφιάλτη.

1. Πάρτε το χρόνο σας. Όταν το άγχος σας εμποδίζει από το να φάτε, να κοιμηθείτε ή όταν δεν έχετε χρόνο για να δείτε τους φίλους σας, βρίσκεται ένα βήμα πριν την επαγγελματική εξουθένωση.
2. Ξαναγεμίστε τις μπαταρίες σας. Αν οι απαιτήσεις της ζωή σας, σας έχουν ρουφήξει όλη την ενέργειά σας, θα πρέπει να βρείτε χρόνο για να μπορέσετε να γεμίσετε και πάλι τις μπαταρίες σας, για να είστε αποδοτικές και δημιουργικές.
3. Κάντε mindfulness. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπο για να απαλλαγείτε από το στρες. Πρόκειται για διαλογισμό που στην ουσία θέτει το εξής ερώτημα: "Είναι αυτό καλό και χρήσιμο για την ευημερία μου;". Μόλις δώσετε ειλικρινή απάντηση στον εαυτό σας όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Διαβάστε επίσης:

10 σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις δουλειά

Τα 5 σημάδια ότι δεν πρέπει να δεχτείτε την δουλειά