5 βήματα για να φτάσετε στην κορυφή

5 βήματα για να φτάσετε στην κορυφή

Αν τα κάνετε η επιτυχία είναι σίγουρη

Η Isabelle Minneci είναι διευθύντρια του HR πολύ μεγάλης εταιρείας καλλυντικών στο εξωτερικό και θέλησε να μοιραστεί με τις γυναίκες το μυστικό της επιτυχημένης καριέρας της. Δεν πρόκειται για ένα μυστικό αλλά για 5 βήματα που αν τα ακολουθήσετε όπως υποστηρίζει δεν θα αργήσει εκείνη ημέρα που θα φτάσετε στην κορυφή.

1. Να είστε ο εαυτό σας: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δείξετε κάτι άλλο από αυτό που είστε στον εργασιακό σας χώρο. Άλλωστε οι δουλειές είναι προϊόν ομαδικής εργασίας και πρέπει δείξετε ποια πραγματικά είστε. Ο καθένας είναι διαφορετικός, έχει διαφορετικές προοπτικές και πρέπει να λέτε αυτό που πιστεύετε.

2. Να είστε σίγουρες: Η αυτοπεποίθηση είναι απαραίτητη γιατί θα κληθείτε να πάρετε πολύ σοβαρές αποφάσεις. Πρέπει να είστε τολμηρές.

3. Αναπτύξτε το επαγγελματικό σας δίκτυο: Το... δίκτυο είναι το κλειδί για να σας βοηθήσει να προχωρήσετε στην καριέρα σας αλλά συχνά δεν αφιερώνουμε πολύ χρόνο σε αυτό. Μην ξεχνάτε ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την δική σας μεταφορά σε κάποια άλλη εταιρεία αλλά και με την εύρεση ανθρώπων που θα σας στηρίξουν και θα σας οδηγήσουν στην κορυφή.

4. Γίνετε πιο ευέλικτες: Οι γυναίκες από ευελιξία άλλο τίποτα. Τείνουμε δε να γίνουμε ταχυδακτυλουργοί. Οι περισσότερες εταιρείες θέλουν ανθρώπους ευέλικτους και πολύ προσαρμοστικούς.

5. Μην προσπαθήστε να είστε τέλειες: Όλοι ξέρουν ότι δεν μπορείτε να δίνετε πάντα το 100% ωστόσο βάλτε προτεραιότητες, διατηρήστε τις ισορροπίες και όλα θα γίνουν πιο εύκολα.