Στην γκαρνταρόμπα της Maria Callas

Στην γκαρνταρόμπα της Maria Callas

Πριν ο όρος «ντίβα» αρχίσει να χρησιμοποιείται κατά κόρον για τους ανθρώπους της showbiz, υπήρξε μία περίοδος που η λέξη ήταν συνώνυμη με μία γυναίκα: την Maria Callas.

Η –γεννημένη στη Νέα Υόρκη- σοπράνο, με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου ήταν ήδη, πριν κλείσει τα 30, διεθνής superstar, με χαρακτηριστικό του στυλ της τα μεγάλα, μαύρα γυαλιά της, που έκρυβαν τα έντονα φρύδια και τα –τονισμένα με μαύρο eyeliner – μάτια της, αλλά και τις δημιουργίες διάσημων οίκων της εποχής όπως οι Yves Saint Laurent, Christian Dior, Balmain και Gucci να αγκαλιάζουν τις διάσημες καμπύλες της.

Από το 1977, που έφυγε από την ζωή, για την Maria Callas έχουν γραφτεί περισσότερα από 300 βιβλία. Η σοπράνο, εκτός από την αιθέρια φωνή της, είχε αυτό που οι λάτρεις της όπερας αποκαλούν «παρουσία», την σπάνια αυτή ποιότητα που επιτρέπει στους καλλιτέχνες να καθοδηγούν και να γοητεύουν το κοινό τους.

Το στυλ της, το οποίο φαίνεται να είχε ως πρότυπο η εκλιπούσα Amy Winehouse (οι ομοιότητες, ειδικά στο make up των δύο είναι πολλές), απίστευτα chic, θύμιζε έντονα αυτό του έτερου fashion icon, από τον χώρο του κινηματογράφου, την αξεπέραστη Audrey Hepburn. Μία από τις χαρακτηριστικότερες fans του New Look του Christian Dior, η Callas αγαπούσε τις full skirts, ta ψηλοτάκουνα και τα κοσμήματα- με δημοφιλέστερα τα κολιέ από μαργαριτάρια. Τα μεγάλα καπέλα και τα cocktail dresses, φορεμένα απαραιτήτως με φουρό, τα μυτερά παπούτσια και τα ογκώδη πανωφόρια αποτέλεσαν αγαπημένες επιλογές της.