Amy Winehouse: Ένας χρόνος χωρίς τη φωνή και το στυλ της

Amy Winehouse: Ένας χρόνος χωρίς τη φωνή και το στυλ της

Μία σταρ που άφησε το σημάδι της στη μουσική και στη μόδα

Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο, η Amy έφυγε από κοντά μας αφήνοντας πίσω της ερωτηματικά και πολλά κομμάτια που μας ταξιδεύουν με την ιδιαίτερη, μαγική της φωνή.

Η Amy Winehouse γεννήθηκε πριν από 28 χρόνια στην Αγγλία και από πολύ νεαρή ηλικία το ταλέντο της έγινε αντιληπτό. Σε ηλικία εννιά ετών η γιαγιά της παροτρύνει τους γονείς της να την γράψουν στο Susi Earnshaw Theatre School για να καλλιεργήσει το χάρισμά της ενώ η μικρή Amy, ένα χρόνο μετά σχηματίζει το δικό της rap group με όνομα «Sweet n Sour» μαζί με την παιδική της φίλη Juliette Ashby. Παρακολουθεί μαθήματα στο Earnshaw για 4 χρόνια ενώ μετά πάει στο Sylvia Young Theatre School από όπου και αποβάλλεται για ανάρμοστη συμπεριφορά αλλά και γιατί τρύπησε τη μύτη της..

Ανήσυχο πνεύμα από μικρή η Amy, δεν συμβάδιζε με τους κανόνες. Στα 13 της παίρνει ως δώρο την πρώτη της κιθάρα, γράφει τραγούδια ενώ παράλληλα αλλάζει διάφορα μουσικά σχολεία. Βρίσκει δουλειά ως δημοσιογράφος της Showbiz στο World Entertainment News Network, όμως κάτι άλλο είναι αυτό που την κερδίζει. Με τη βοήθεια του τότε συντρόφου της, Tyler James ο οποίος έστειλε το πρώτο της Demo σε άνθρωπο της A&R η Amy έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μουσικής. Κυκλοφορεί το πρώτο της Album με τίτλο "Frank" στις 20 Οκτωβρίου 2003. Οι κριτικές που λαμβάνει είναι διθυραμβικές τόσο για τη φωνή όσο και για τους στίχους και τη μουσική της, ενώ γίνεται και πλατινένιο. Το 2006 η Amy Winehouse γίνεται διάσημη σε ολόκληρο τον με τα "Rehab", "You Know I'm Not Good", "Back to Black", "Tears Dry on Their Own", "Live Is A Losing Game" και "Just Friends". Το Back To Basics σαρώνει σε όλα τα βραβεία και στα Grammys κάνοντάς την τη γυναίκα με τις περισσότερες νίκες Grammy μέσα σε μια βραδιά.

Η Amy δεν πρόλαβε να κινηθεί δισκογραφικά μετά το Back To Black. Οι ηχογραφήσεις αναβάλλονταν διαρκώς ενώ η δισκογραφική εταιρία δήλωνε πως η τραγουδίστρια δεν έχει deadline για την δημιουργία νέου Album. Η αρχή του τέλους έχει ξεκινήσει προ πολλού. Οι συναυλίες της δεν ολοκληρώνονται, μπαινοβγαίνει σε κλινικές και το κοινό δηλώνει απογοητευμένο.

Ασχέτως με τον αν η Amy Winehouse θεωρείται δικαίως fashion icon, το στυλ της έκανε τεράστια εντύπωση σε κοινό και κριτικούς ενώ αμέτρητοι σχεδιαστές και editorial έχουν εμπνευστεί από τη δική της εμφάνιση. Με εμφανείς επιρροές από pin-up και punk σοιχεία, έκανε την εικόνα της υπογραφή και δημιούργησε ολόκληρο κίνημα. Lana Del Rey, Adelle και Lady Gaga δηλώνουν fan της , με την τελευταία να παραδέχεται πως το στυλ της Amy την ενέπνευσε και την επηρέασε, δίνοντάς της το θάρρος να τολμήσει κι εκείνη κάτι διαφορετικό.

Amy: κρεπαρισμένα μαύρα μακριά μαλλιά, μαύρο cat-eye makeup, μίνι φορέματα, αβυσσαλέα ντεκολτέ το 2006, ενώ από το 2007 αποθεώνει τις συλλογές των Dior και Chanel. Μπορεί κατά καιρούς να πάλευε με το ποια είναι όμως διατήρησε τα μαλλιά, το μακιγιάζ και τα τατουάζ. Έκανε το αντικομφορμιστικό στυλ της ... «τελειωμένης» θρησκεία και σέξι. Κοντές φούστες και μεσάτα σακάκια με ψηλές γόβες και αρβύλες επανέρχονται στην γκαρνταρόμπα της και κάθε της εμφάνιση βρίσκει χιλιάδες μιμητές.

Ας κάνουμε μία αναδρομή...

Διαβάστε ακόμη:

Στιλιστικό Ξεκατινάζ : Μπαμπάς Amy εναντίον Gaultier!

Στο σφυρί το θρυλικό φόρεμα της Amy Winehouse

Isabella Rosselini: η νέα μούσα του οίκου Bulgari