Η ιστορία μιας νεράιδας δια χειρός Karl Lagerfeld

Η ιστορία μιας νεράιδας δια χειρός Karl Lagerfeld

Με την μικρού μήκους ταινία «Τhe Tale Of A Fairy» και σκηνοθέτη τον Karl Lagerfeld η πολυτέλεια γίνεται αυτόματα, οξυγόνο.

Χθες σας ενημέρωσα σχετικά με την παρουσίαση της resort 2012 collection της Chanel. 'Όμως, δύο ημέρες πριν, είχε κυκλοφορήσει η πολυσυζητημένη ταινία-promotion της συλλογής με σκηνοθέτη τον σχεδιαστή-μύθο-φωτογράφο-εκδότη-πρωταγωνιστή της καμπάνιας της Diet Coke, Kaiser Karl Lagerfeld. Το μεγάλο ατού αλλά και «πιασάρικο» της ταινίας, είναι το παθιασμένο φιλί μεταξύ της ηθοποιού-μουσας της Chanel, Anna Mouglalis που είναι και ελληνικής καταγωγής και της αγαπημένης Δανής top model -επίσης Chanel campaign cover girl- Freja Beha Erichsen. Δύο υπέροχα θηλυκά, διαφορετικής αισθητικής και ηλικίας, που με το δυνατό τους φιλί, αλλάζουν δραματικά τον κινηματογραφικό χάρτη κερδίζοντας τον τίτλο του πιο υπέροχου κινηματογραφικού φιλιού της δεκαετίας. Ποιος θυμάται πια το «Black Swan»;

Για έναν τόσο πωρωμένο με τη μόδα όπως είμαι εγώ από τα γεννοφάσκια μου, το να βλέπω το είδωλο και απόλυτα λατρεμένη μου top model Kristen McMenamy να πρωταγωνιστεί σαν τη στρίγκλα, πάμπλουτη κληρονόμο που έχει για boy toy τον real life boy toy του Karl, Baptiste Giabiconi, είναι τουλάχιστον ηδονικό! Γιατί μαζί της -εδώ και θα το πάθω- κινηματογραφικές αδελφές της είναι εκτός από την Mouglalis, και η real life creative director της Chanel, η Αγγλίδα καλλονή, μούσα Lady Amanda Harlech. H μοναδική γυναίκα που γνώρισα από κοντά στο Παρίσι δουλεύοντας τότε με την Isabella Blow και με έκανε κυριολεκτικά να χάσω τη μιλιά μου με τη γοητεία, τη σεξουαλικότητα και το elegance που αποπνέει. Ούτε όταν γνώρισα την Madonna στο εστιατόριο Nobu του Λονδίνου δεν έπαθα τέτοιο πατατράκ. Και αλήθεια λέω.

Εκείνη την περίοδο δε -για να καταλάβετε περί τι γυναίκας μυθικών διαστάσεων μιλάμε- ήταν τρελά ερωτευμένη και συζούσε , με έναν άνδρα που έχασε την όραση του σε ένα ατύχημα λίγους μήνες πριν την γνωρίσει. Ζούσε σε ένα κάστρο στα προάστια του Λονδίνου και όταν ερχόταν στο Παρίσι ο Karl της είχε μόνιμη σουίτα στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz, όπου και την συνάντησα. Η άλλη σημαντική πληροφορία ήταν η «μάχη» που έδωσε ο Karl για να αποκτήσει τα ταλέντα και την αποκλειστική συνεργασία της μούσας-Amanda, σχεδόν «κλέβοντάς» την από τον John Galliano, όταν ο τελευταίος ανέλαβε τα ηνία του οίκου Dior το 1996. Ήταν γνωστό μεταξύ των επαγγελματιών της μόδας, ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας του νεαρού τότε Galliano ήταν οι ιδέες και η ξεκάθαρη παραμυθένια goth αισθητική της, που ενδυνάμωνε τα εκάστοτε, ιστορικά πλέον catwalk shows του Βρετανού σχεδιαστή.

Όσων αφορά στο υποκριτικό κομμάτι της ταινίας, ακριβώς επειδή οι πρωταγωνιστές δεν είναι ηθοποιοί, δίνω συγχωροχάρτι στις αμήχανες ως και κωμικές ερμηνείες. Οι ατάκες όμως είναι δολοφονικές και αν γνωρίζετε αγγλικούς ιδιωματισμούς θα ξετρελαθείτε.
Οι υπόλοιποι ηθοποιοί–μοντέλα-περσόνες μεταξύ άλλων είναι o τρομερός πρώην top model Mark Vanderloo κι ας δείχνει λίγο «ταλαιπωρημένος» , το μοντέλο του Ralph Lauren, Oriol Elcacho καθώς και η άλλη καλλονή, Ιταλίδα μοντέλο Bianca Balti, που εμφανίζεται σε μία μόνο σκηνή με το γνωστό σωματοφύλακα-μοντέλο- protégé-άγαλμα του Karl, Sebastien Jondeau. Μια σκηνή με δύο μοναδικής ομορφιάς ανθρώπους, που αν την απομονώσεις είναι από μόνη της καμπάνια αρωμάτων, ρούχων και αξεσουάρ in true Chanel lifestyle, όπως άλλωστε είναι και όλη η ταινία.

Ένας ύμνος στην γαλλική decadence και την υψηλή αισθητική, που διατηρεί αναλλοίωτη, την αριστοκρατική φινέτσα, την σχεδιαστική ταυτότητα και το ασίγαστο πάθος, μίας διαχρονικής επένδυσης. Με άλλα λόγια, Chanel.

Απολαύστε!