Aποστολή Λονδίνο: Οι ναοί του shopping

Aποστολή Λονδίνο: Οι ναοί του shopping

Μιλάμε για λαϊκό προσκύνημα στην κυριολεξία!

Aφού γυρίσαμε όλες τις βιτρίνες του Λονδίνου, ξεκινώντας φυσικά από τις high-end και παρακολουθώντας τα καταστήματα και τις εντυπωσιακές μπουτίκ των μεγάλων οίκων, διαπιστώσαμε ότι η ιστορία της μόδας, δεν γράφεται εκεί.

Οι μεγάλες μπουτίκ και τα ακριβά καταστήματα... είναι άδεια! Εκεί που στην κυριολεξία δεν χωράς να περάσεις και η Oxford Street μετατρέπεται σε λαοθάλασσα, είναι έξω από το Topshop. Oι πιστοί της μόδας συρρέουν κατά δεκάδες, διασχίζοντας την είσοδο και διασκορπίζονται προς κάθε κατεύθυνση. Εδώ που τα λέμε, το συγκεκριμένο Topshop είναι αχανές, οπότε πάντα υπάρχει χώρος. Vintage style ρούχα, hipsters, κλασικά κομμάτια, mainstream κόσμος, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, παπούτσια, κοινώς ΤΑ ΠΑΝΤΑ για κάθε στυλ στην πιο φρέσκια εκδοχή τους. Αμέτρητες επιλογές και περίπτερα εταιριών εντός καταστήματος σε κάνουν να μην ξέρεις τι να πρωτοαγοράσεις. Το Topshop διαθέτει πολύ προσωπικό- όλοι ευγενέστατοι και στιλάτοι- ενώ η κρίση φαίνεται να μην το αγγίζει.

Δεύτερο στη σειρά προτιμήσεων του κοινού το Miss Selfridge, ακριβώς δίπλα στο Topshop της Oxford Street, ενδιαφέρουσες επιλογές με μία πιο lady chic αίσθηση, που έξυπνα ενσωματώνει rock στοιχεία. Αρκετά πιο πέρα συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, αρχίζει κανείς να νιώθει ότι περπατά πχ στην Κίνα. Κι όμως, βρίσκόμαστε απλά έξω από το Primark. Πιο basic ντύσιμο, σε πολύ, πολύ, πολύ οικονομικές τιμές όπου γίνεται το αδιαχώρητο από νεότερες ηλικίες και όχι μόνο. Επίσης fashion statement ρούχα, σε μία αίσθηση που θυμίζει την επιτυχία του H&M προ διετίας, αλλά σε πολύ, επαναλαμβάνουμε: πολύ καλές τιμές.

Forever 21! Επίσης στην Oxford Street, επίσης πάμφθηνο κι επίσης μας κάνει να εξοργιζόμαστε που δεν το έχουμε στην Ελλάδα. Νεανικό, με πολλές επιλογές όμως που ανταποκρίνονται και σε άλλες ηλικίες. Απίστευτα ενημερωμένα σχέδια και καλή ποιότητα ρούχων παρά τις χαμηλές τιμές.

Αμέσως μετά το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα Hennes and Mauritz, σα οποία είδαμε ότι βλέπουμε και στο μεγάλο κατάστημα της Ερμού, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα ZARA. Aρκετά αγαπημένα ανάμεσα στους Βρετανούς trendsetters τα American Apparel, που δίνουν χρώμα και vintage basic άρωμα στο στυλ μας- επίσης οικονομικά. Καταλήγουμε στο ότι, η μόδα γράφεται με high street γράμματα και όχι με high end... To street style εμπνέεται από τα μαγαζιά που χτυπάει η καρδιά των trends, ακόμη και για εκείνους που διαθέτουν την οικονομική επιφάνεια. Συνηθίζει κανείς να εμπλουτίζει το στυλ του που και που με designer κομμάτια και δεν κατευθύνεται με βάση αυτά.

Ο δεύτερος πιο fashion προορισμός, η Carnaby street και το Soho. Brand names όπως adidas, Levi's, Diesel, Tom's, Nike, Rag and Bone, πολλές μικρές και στιλάτες μπουτίκ και vintage μαγαζιά μας συναρπάζουν.

Επισκευτήκαμε φυσικά και το Harrods, κλασική αξία και αμέτρητες επιλογές που καμιά φορά σε κάνουν να χάνεσαι. Θα προτείνουμε σε όλους μια βόλτα στο Covent Garden και στην υπαίθρια αγορά του για τα πιο μεθυστικά χειροποίητα αρώματα και σπάνια αξεσουάρ, όπως κι ενδιαφέροντα δωράκια. Από μόδα δεν είδαμε τίποτα το ενδιαφέρον... σε αντίθεση με την επίσης υαπίθρια αγορά του Notting Hill που μας ενθουσίασε και με τανιώσαμε που αφήσαμε στο τέλος. Υπέροχα και πιο φθηνά από φθηνά ρούχα τόσο όλοκαίνουρια όσο και vintage designer κομμάτια με αδιανόητα μεγάλη έκπτωση!

Οι τάσεις; Αμέτρητες! Γι αυτό θα αναφέρουμε τις top επιγραμματικά: color blocking, vintage, preppy style, spikes, τρουκ, ασύμμετρες και ημιδιάφανες φούστες και φορέματα, άρβυλα, ξύλινα χοντροτάκουνα, εσπαντρίγες, παντελόνες καμπάνα, goth κοσμήματα, ψηλόμεσα σορτς, παγέτες, δερμάτινα κομμάτια ακόμη και το καλοκαίρι, πολύ πλισέ, μεταλλικές λάμψεις και λεπτομέρειες και animal print.