Christina Hendricks: Η σέξι γραμματέας των Mad Men δίνει στυλιστικές συμβουλές

Christina Hendricks: Η σέξι γραμματέας των Mad Men δίνει στυλιστικές συμβουλές

Για το τέλειο retro look

Η Christina Hendricks είναι ένας από τους καταλληλότερους ανθρώπους για να μας μυήσουν στα μυστικά του τέλειου vintage look αφού η πρωταγωνίστρια των Mad Men έχει καταφέρει από το 2007 να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας ως η σέξι γραμματέας της σειράς.

Όπως αποκάλυψε η 37χρονη ηθοποιός στην εκπομπή The Look του περιοδικού Harper's Bazaar, η αγάπη της για το στυλ των περασμένων δεκαετιών επεκτείνεται και εκτός της οθόνης, αφού αγαπάει πολύ το vintage ντύσιμο και στην καθημερινότητά της. Η Hendricks ξενάγησε την κάμερα της εκπομπής στην γκαρνταρόνμπα της, αλλά και στα αγαπημένα της vintage καταστήματα στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με την ίδια, στυλιστική της εμμονή είναι τα αξεσουάρ, όπως ένα καπέλο από φτερά που φόρεσε μπροστά στην κάμερα, αλλά και τα κοσμήματα από την προσωπική της συλλογή. «Πρέπει να βρείτε τι είναι αυτό που σας ενθουσιάζει και να αφοσιωθείτε σε αυτό», λέει η Hendricks στην κάμερα της εκπομπής.

Η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι, από την ηλικία περίπου των 10 ετών ψάχνει μικρούς θησαυρούς σε vintage μπουτίκ. «Μεγάλωσα στο Twin Falls του Idaho, όπου δεν υπήρχαν πολλά καταστήματα. Έμαθα από πολύ νωρίς να ψάχνω σε second hand μπουτίκ και να δημιουργώ τα δικά μου looks, τα οποία πολλές φορές υπήρξαν τραγικά. Έχω υιοθετήσει, κατά καιρούς διάφορα πολύ αυθεντικά looks, πέρασα κι εγώ την gothic φάση μου που ήταν... δραματική».

Η Hendricks μίλησε, φυσικά και για την ενδυματολόγο της σειράς, Janie Bryant, αποδίδοντάς της τον χαρακτηρισμό της δασκάλας, όσον αφορά τις fitted γραμμές, που κολακεύουν τις διάσημες καμπύλες της. «Έμαθα πολλά από το Mad Men, τα οποία έχουν να κάνουν με τις σωστές γραμμές, τις σιλουέτες, το ράψιμο. Η Janie Bryant μου έμαθε πολλά. Νομίζω ότι, πλέον, έχω πολύ περισσότερες pencil φούστες. Κάποτε μου άρεσαν τα φαρδιά, σε ίσια γραμμή φλοράλ φορέματα με δαντέλα, που δεν ήταν και ό,τι πιο κολακευτικό για εμένα, αλλά ήταν τόσο υπέροχα».

Φυσικά, όπως παραδέχτηκε και η ίδια, το γεγονός ότι ο ρόλος της στο Mad Men της εξασφάλισε οικονομική άνεση υπήρξε καθοριστικό και στη βελτίωση της γκαρνταρόμπας της αφού, μεταξύ 18 και 27, όταν εργαζόταν σαν μοντέλο, δεν είχε πάντα την άνεση να ξοδέψει χρήματα για την ανανέωση του στυλ της. «Υπήρξαν μερικά πολύ κακά outfits εκείνη την περίοδο, γιατί δεν είχα λεφτά για shopping, παρά μόνο από φτηνά πολυκαταστήματα. Θυμάμαι να πηγαίνω στο πατρικό μου στη Virginia, όπου έβρισκα καταπληκτικά vintage κομμάτια, που κανείς δεν ήθελε να φορέσει εκτός από εμένα και τα συνδύαζα με φτηνά tank tops».