Parthenis Earthbound collection: Ένα εντυπωσιακό show στο μεγαλύτερο σταυροδρόμι της Αθήνας

Ναταλία Κατσακιώρη
Parthenis Earthbound collection: Ένα εντυπωσιακό show στο μεγαλύτερο σταυροδρόμι της Αθήνας
WWW.PANOULIS.GR

Μία συλλογή που υποστηρίζει τη βιώσιμη μόδα και τη συμπερίληψη μέσα από τη δημιουργία. 

Η 34η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας συνοδεύτηκε φέτος από μία ευχάριστη έκπληξη. Το μοναδικό show της Ορσαλία Παρθένη. Από την πρώτη στιγμή που πήραμε στα χέρια μας την πρόσκληση για το show του οίκου Parthenis, κατλάβαμε ότι κάτι ξεχωριστό θα συνέβαινε. Το location μας προετοίμασε πλήρως για αυτό, αφού το να γίνει ένα fashion show στην πλατεία Ομόνοιας δεν είναι και το πλέον αναμενόμενο.

H Elisabetta Franchi παρουσίασε στο Athens Fashion Week μία συλλογή αφιερωμένη στη γυναίκα -Και μόνο

1714371914547-891975685-304346.jpg

Φθάνοντας στο σημείο και αφού καθίσαμε στα limited καθίσματα των λίγων εκλεκτών που βρεθήκαμε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας για να παρακολουθήσουμε το show, καταλάβαμε αμέσως το ζωηρό vibe της Earthground συλλογή που εμφανίστηκε σε λίγο μπροστά μας μέσα από ένα πολύχρωμο και ζωηρό parade.

304167.jpg

Earthbound: Μία συλλογή του οίκου Parthenis με σκοπό να ακουστεί το πολύτιμο μήνυμα της συμπερίληψης.

Η πολυμελής μπάντα κρουστών Quilombo έδωσε το τέμπο του καλοκαιριού, κάνοντας την έναρξη του show. Και αμέσως μετά είδαμε τα μοντέλα να βγαίνουν το ένα μετά το άλλο σε ένα minimal chic, πολύχρωμο line up, δίνοντας το στίγμα της Earthground συλλογής για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2024. Ζωηρά χρώματα, statement γραμμές του πιο minimal ελληνικού οίκου και shapes που απεικονίζουν τη σύγχρονη δομή του urban chic εμφανίστηκαν στο catwalk.

304341-(1).jpg

Ένα catwalk που αυτή τη φορά δεν περιελάμβανε μόνο μοντέλα αλλά και νεαρούς ενήλικες που έφτασαν στην Ελλάδα ως ασυνόδευτα παιδιά στις δομές της The HOME Project, οι οποίοι ανέδειξαν την ομορφιά της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης.

826A4443.jpg

Το ίδιο το location του fashion show δεν ήταν φυσικά τυχαίο. Η Ορσαλία Παρθένη, που είναι και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας, θέλησε να τονίσει ότι ο οίκος Parthenis παραμένει πιστός στην κατεύθυνση ενός συμπεριληπτικού και οικολογικά ευαίσθητου ελληνικού κλάδου μόδας με σκοπό να δημιουργήσει το σταυροδρόμι, όπου η ελληνική μόδα θα συναντά την συνείδηση και την ευθύνη. Έτσι, για τη συλλογή Earthbound οραματίστηκε ένα street fashion show στην καρδιά της πόλης, στην Ομόνοια, εκεί που η Αθήνα ανοίγει την αγκαλιά της στην πολυπολιτισμικότητα και στην πολυχρωμία.

826A4453.jpg

Catwalk looks:

Ένας ύμνος στην ομορφιά της απλότητας, μία συλλογή εμπνευσμένη από την αγάπη για τη φύση και τα στοιχεία της, αλλά και την σημασία της ανθρώπινης σύνδεσης μαζί τους.

Ορσαλία Παρθένη: «Η επιτυχία στη διαδοχή ενός brand έγκειται στο να αναγνωρίσει κανείς το DNA του»

304338.jpg

Φωτογραφίες: Panoulis Studio, Θανάσης Γάτος

Curation: Νίκος Υφαντής