Ο οίκος Schiaparelli παρουσίασε τα πρώτα του sneakers -Θα συμφωνούσε άραγε η Elsa Schiaparelli;

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο οίκος Schiaparelli παρουσίασε τα πρώτα του sneakers -Θα συμφωνούσε άραγε η Elsa Schiaparelli;

Ένα ζευγάρι αθλητικά που ξεπερνά κάθε highheel στο δρόμο του.

Όταν ακούς το όνομα Schiaparelli τι είναι αυτό που σκέφτεσαι; Παρίσι, haute couture, extravagant, Elsa Schiaparelli, χρυσός, avant garde. Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό, όταν ακούμε το όνομα ενός από τους πλέον θρυλικούς οίκους του πλανήτη, που χάρη στον Daniel Roseberry, τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, περνάει αυτή τη στιγμή μία από τις πιο επιτυχημένες περιόδους στη μέχρι τώρα ζωή του. Ο Roseberry έχει πετύχει έναν μοναδικό συνδυασμό, ακολουθώντας το iconic vibe της ιδρύτριας του οίκου Elsa Schiaparelli, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το δικό του προσωπικό όραμα.

Οδηγός αγοράς: Τα κόκκινα flats είναι το must της Μεγάλης Εβδομάδας -10 για να διαλέξεις

Ακόμα, όμως, και με τις προσθήκες που έχει κάνει ο νέος creative director το συγκεκριμένο maison έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του κοινού με το avant garde, την haute couture και τις statement custom made δημιουργίες στο κόκκινο χαλί. Ωστόσο, επειδή κανείς πλέον δεν μπορεί να αγνοήσει τις επιταγές της ισχυρής Gen Z, που έχει πάρει τα καταναλωτικά ηνία, ακόμα και ένα τέτοιος οίκος παρουσίασε για πρώτη φορά ένα ζευγάρι sneakers, τα οποία -ναι- μπορείς να βρεις κανονικά προς πώληση στο site τους.

SCHIAPRELLI_SNEAKERS-(3).jpg

Τα πρώτα sneakers του οίκου Schiaparelli είναι γεγονός.

Τα Gold Toe trainers, όπως τα ονόμασε ο ίδιος ο οίκος Schiaparelli δικαιολογημένα, έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο 2024 Ready To Wear show του maison στο Παρίσι τον Μάρτιο του 2023, οπότε ήρθε επιτέλους η στιγμή να τα δούμε και online στο site τους. Μόνο που όπως κατάλαβες κοστίζουν παραπάνω από 2.000 ευρώ!

https://www.instagram.com/reel/C55bUW1tUNm/

Πρόκειται για ένα ζευγάρι λευκά, πάνινα sneakers στα πρότυπα της Converse, με τετράγωνη σόλα και τα iconic χρυσά δάχτυλα του οίκου να σκεπάζουν το εξωτερικό μέρος. Λευκά κορδόνια και χρυσές λεπτομέρειες συμπληρώνουν ένα ζευγάρι sneakers που απευθύνεται σε λίγους, όχι μόνο από άποψη τιμής αλλά και styling.

Φυσικά, ο Daniel Roseberry είχε φροντίσει να τα παρουσιάσει στο catwalk μαζί με βραδινά φορέματα, τολμηρά κοστούμια και ψηλές, άσπρες κάλτσες, δίνοντας έτσι τη δική του πρόταση στο styling.

Schiaparelli-PO-S24-011.jpg

Τα Gold toe trainers στο catwalk:

Πόσο πλαστικό έχουν τελικά τα ρούχα μας; Αυτά που πρέπει να προσέχεις στις ετικέτες