H Anna Wintour δεν θέλει όλοι να συμφωνούν μαζί της

H Anna Wintour δεν θέλει όλοι να συμφωνούν μαζί της

Κι όμως, η Σιδηρά Κυρία της μόδας θέλει οι συνεργάτες της να έχουν δική τους άποψη

Η Anna Wintour μίλησε στη Daily Telegraph για τους συνεργάτες της, την σχέση της με την Grace Coddington, την δουλειά της πριν αναλάβει την αμερικανική Vogue και για τον τρόπο που βλέπει την μόδα που αλλάζει συνέχεια. Είναι ιδέα μας, ή ξαφνικά η Σιδηρά Κυρία τη ς αμερικανικής Vogue γίνεται ολοένα και πιο συμπαθητική;

Για την Grace Coddington:
«Η Grace έχει το πάρτι για την κυκλοφορία του βιβλίου της, την ερχόμενη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη. Και πρέπει να είμαι εκεί. Έχει δώσει πάρα πολλά στο περιοδικό – είναι μία από τις αφανείς ηρωίδες της δουλειάς μας».

Για τους ιδανικούς συνεργάτες:
«Ψάχνω δυνατούς ανθρώπους. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που θα μου πουν "ναι" σε οποιαδήποτε πρόταση ρίξω στο τραπέζι. Θέλω ανθρώπους που να μπορούν να διαφωνήσουν, να έρθουν σε ρήξη και να έχουν την δική τους ματιά, η οποία θα αντανακλάται στο περιοδικό. Ο μπαμπάς μου πίστευε στη διαφορετικότητα της κάθε προσωπικότητας. Έφερε καταπληκτικούς γραφιάδες στη Standard. Αυτό προσπαθώ κι εγώ να κάνω εδώ».

Για την δουλειά της στο Λονδίνο, πριν αναλάβει τη διεύθυνση της «Βίβλου της μόδας»:
«Στο Λονδίνο οι ομάδες είναι πολύ μικρότερες, και μαθαίνεις τα πάντα πολύ πιο γρήγορα. Όταν ήμουν στο Harper's Bazaar (η πρώτη της δουλειά σε περιοδικό), έγραφα λεζάντες, πήγαινα σε φωτογραφήσεις, μάζευα ρούχα, έκανα τα πάντα. Και μετά ήρθα εδώ όπου υπάρχει editor για τα παπούτσια, για τα εσώρουχα- πλέον μέχρι και για τα υφάσματα. Το να έχω αυτή την αίσθηση, του πώς δουλεύει ένα περιοδικό στο σύνολο, ήταν η καλύτερη εκπαίδευση που θα μπορούσα να πάρω».

Για τις εναλλαγές της μόδας:
«Είναι σηματικό πάντα, να υπάρχουν αυθεντικά ταλέντα. Υπάρχουν πολλοί καλοί σχεδιαστές, που φτιάχνουν όμορφα ρούχα και κάνουν τις γυναίκες να δείχνουν ωραίες. Αλλά ταυτόχρονα κανείς δεν θέλει να βγάλει από το μυαλό του την ιδέα ότι, εκεί έξω, υπάρχει κάποιος που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τη μόδα. Όπως, για παράδειγμα, έκαναν οι Giorgio Armani, John Galliano, Alexander McQueen. Κανείς δεν θέλει η μόδα να δείχνει γελοία, ή εκτός τόπου και χρόνου- αλλά όλοι θέλουμε σχεδιαστές που θα μας κάνουν να σκεφτούμε, να κοιτάξουμε την μόδα διαφορετικά. Αν δεν αλλάζει, τότε δεν κοιτάει μπροστά. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα».


Διαβάστε ακόμα:
Ποια κυρία της μόδας δήλωσε πως τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν τον Λευκό Οίκο;
Θέλετε να δουλέψετε για την αμερικανική Vogue; Μάθετε τι πρέπει να κάνετε από την Grace Coddington
Anna Wintour: δέκα χρόνια αγάπης με το ίδιο σχέδιο παπουτσιού