John Galliano: «Διέπραξα επαγγελματική αυτοκτονία»

John Galliano: «Διέπραξα επαγγελματική αυτοκτονία»

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής μιλάει για το σκάνδαλο που άλλαξε την ζωή του αλλά και την ιστορία της μόδας

Στο Le Point, και συγκεκριμένα στον Γάλλο ψυχίατρο, Boris Cyrulnik, για το σκάνδαλο που συγκλόνισε τον κόσμο της μόδας, το 2011 μίλησε ο John Galliano.

«Αυτό που έγινε στο παρισινό καφέ La Perle, ήταν ένας αμυντικός μηχανισμός. Επανέλαβα ένα σχέδιο που ήξερα από την εποχή της εφηβείας μου. Ήταν ένα εκρηκτικό μείγμα αλκοόλ και ναρκωτικών. Στις 24 Φεβρουαρίου του 2011, δεν ήμουν πλέον ο εαυτός μου. Είπα τα πιο απαίσια, τα πιο απαράδεκτα, τα πιο φρικτά πράγματα», είπε ο σχεδιαστής.

Το αντισημιτικό παραλήρημά του στοίχισε στον Galliano την θέση του στον οίκο Dior, αλλά και τον αποκλεισμό του, για αρκετό καιρό, από τον κόσμο της μόδας. Νιώθει ο ίδιος ότι ίσως τιμωρήθηκε πολύ σκληρά για τις πράξεις του; «Έχασα αλλά και κέρδισα πολλά. Είμαι δημιουργικός άνθρωπος, και αυτό δεν μπορεί να μου το πάρει κανένας. Μου είπαν ότι διέπραξα επαγγελματική αυτοκτονία, και το έκανα, γιατί αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να δραπετεύσω από όλες τις απίστευτες πιέσεις που δεχόμουν», απάντησε.

Αυτή η συνέντευξη είναι η πιο αποκαλυπτική του σχεδιαστή, μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή του Charlie Rose στην αμερικανική τηλεόραση, το 2011, κατά την οποίο ο σχεδιαστής παραδέχτηκε ότι ήλπιζε να του δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία. Μετά από ένα «πέρασμα» από τον οίκο του Oscar de la Renta, και διάφορα -μικρότερα- project- συνεργασίες, τον περασμένο μήνα ανακοινώθηκε ότι ο John Galliano αναλαμβάνει χρέη συμβούλου δημιουργικού στην beauty industry και συγκεκριμένα στον ρωσικό όμιλο L'Eto.

Διαβάστε ακόμα:
Είναι επίσημο: Ο John Galliano στη beauty industry
Ο John Galliano πριν από το σκάνδαλο