Miss Dior Le Parfum

Miss Dior Le Parfum

O αρωματοποιός Francois Demachy υπογράφει ένα υπέροχο, αισθησιακό ελιξίριο

dior2_copy

Τον Φεβρουάριο του 1947, ο Christian Dior σπάει τους κώδικες στη μόδα της εποχής και τους επαναπροσδιορίζει μέσα από μια συλλογή που επρόκειτο να αλλάξει την ιστορία του στυλ. Στο ίδιο show, ο Christian Dior είχε την ευφυή ιδέα να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που θα έμενε αξέχαστη στη μνήμη των καλεσμένων, ψεκάζοντας στο χώρο το νέο του άρωμα, Miss Dior- μια κορυφαία δημιουργία Υψηλής Αρωματοποιίας η οποία έμελλε να γίνει ένα iconic ελιξίριο του οίκου Dior.


Σήμερα, ο διάσημος αρωματοποιός Francois Demachy υπογράφει το Miss Dior Le Parfum, ένα άρωμα έντονα θηλυκό, ρομαντικό και σοφιστικέ, σαν μια βραδινή δημιουργία Dior. «Θέλησα να κάνω ένα άρωμα πολύτιμο και λαμπερό- σαν ένα oriental κόσμημα, σαν ένα πολυτελές ύφασμα που αντανακλά μοναδικά το φως» εξηγεί ο δημιουργός.




Ιδιαίτερα συμπυκνωμένος, ο χυμός του Miss Dior Le Parfum έχει έντονες λουλουδάτες νότες, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας συνδυασμός από κεχριμπάρι και πατσουλί. Η γλυκιά και βελούδινη βανίλια δίνει μια αισθησιακή διάσταση ενώ στις φρουτένιες νότες κορυφής κυριαρχεί το μανταρίνι και ακολουθεί ένα μπουκέτο από εκλεκτά τριαντάφυλλα. Το γυάλινο μπουκάλι θυμίζει ένα αυστηρό ταγιέρ υψηλής ραπτικής και διατηρεί το χαρακτηριστικό print ενώ το λαιμό του αγκαλιάζει ένας υπέρκομψος ασημένιος φιόγκος.


Ιδανική μούσα του αρώματος, η Natalie Portman, που φωτογραφίζεται δείχνοντας τη γυμνή, ντελικάτη πλάτη της και κρατώντας μια αγκαλιά δροσερά τριαντάφυλλα. Κομψή και φυσική, αποκαλύπτει μια νέα πλευρά της, πιο σίγουρη, πιο γυναικεία. Είναι μια μοντέρνα γυναίκα, έξυπνη, δραστήρια, λαμπερή, που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο ρομαντισμό και τον αισθησιασμό. Είναι η υπέροχη, σαγηνευτική Miss Dior.