Bottleneck bob: Όσα πρέπει να ξέρεις για το πιο ευέλικτο κούρεμα που θυμίζει μπουκάλι αναψυκτικού

Ευαγγελία Αλπίδου

Το bobneck έχει γίνει τόσο δημοφιλές γιατί μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε πρόσωπο κολακεύοντας το σχήμα του, ακόμα και να υιοθετηθεί σε μαλλιά μεσαίου μήκους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κοντά μαλλιά είναι παντού αυτή τη στιγμή. Έχουν γίνει τόσο δημοφιλή γιατί υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά στιλ που αποκλείεται να μην βρεις το ιδανικό που θα ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Από το pixie bob μέχρι το baroque bob, υπάρχει μία μεγάλη γκάμα για να διαλέξεις. Ωστόσο, αν ακόμα δεν έχει βρει το κατάλληλο για εσένα, το bobneck ίσως να είναι αυτό που ψάχνεις.

Είναι γεγονός! Το 90s bob είναι το κούρεμα που θυμίζει τα supermodels

Τι είναι το bottleneck bob;

https://www.instagram.com/p/C2sxplOypvw/

To bottleneck είναι εμπνευσμένο από τον διάσημο hair expert πολλών celebrities του εξωτερικού, Tom Smith.

«Αρχικά επινόησα τον όρο για να περιγράψω τον τρόπο με τον οποίο πλαισιώνονται τα μαλλιά γύρω από το πρόσωπο. Είναι ένα κούρεμα που θυμίζει μπουκάλι μπύρας. Στην ουσία, στη μέση του μετώπου σχηματίζονται τα curtain bangs τα οποία είναι πιο κοντά, και όσο πλησιάζουν τα μάτια και την άκρη του μετώπου μακραίνουν φτάνοντας μέχρι τα ζυγωματικά. Είναι ένα κούρεμα που δεν ξεπερνάει τους ώμους και κυμαίνεται πάντα από το πιγούνι μέχρι το λαιμό. Το bobneck έχει γίνει τόσο δημοφιλές γιατί μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε πρόσωπο κολακεύοντας το σχήμα του, ακόμα και να υιοθετηθεί σε μαλλιά μεσαίου μήκους», έχει πει ο Tom σε περιοδικά του εξωτερικού.

Όλα τα βήματα για να πετύχεις τον iconic φιόγκο στα μαλλιά σου

Το bobneck είναι μία πιο σύγχρονη εκδοχή του κλασικού bob. Είναι μία υπέροχη επιλογή για το καλοκαίρι του 2024, γιατί τα μαλλιά έχουν μικρότερο μήκος και δεν απαιτούν πολύ χρόνο και ιδιαίτερο styling. Βέβαια, αν στη συνέχεια θες να διατηρήσεις το μήκος τους, οι συχνές επισκέψεις στον κομμωτή σου θα είναι κάτι που θα πρέπει να προσθέσεις στο πρόγραμμα σου, για να καταφέρεις αν έχεις πάντα την τέλεια κίνηση και το σωστό μήκος.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές εκδοχές του bobneck για να πάρεις έμπνευση για το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο. Ρίξε μία ματιά και μην ξεχάσεις να αποθηκεύσεις το αγαπημένο σου. Enjoy!

@chadwoodhair.jpeg

@chadwoodhair

Το bobneck αγκαλιάζει τέλεια το λαιμό και τα διακριτικά curtain bangs κάνουν το βλέμμα ακόμα πιο διαπεραστικό.

@abhstudio_.jpeg

@abhstudio_

Το συγκεκριμένο κούρεμα ταιριάζει τέλεια σε σπαστά μαλλιά.

@bobbyeliot.jpeg

@bobbyeliot

Πρόσθεσε στα δάχτυλά σου λίγο προϊόν για styling και δημιούργησε τα πιο αβίαστα και cool χτενίσματα.

@daniellemarcan.jpeg

@daniellemarcan

Ακόμα και να μακρύνουν τα μήκη, οι άκρες των μαλλιών σου θα αγκαλιάσουν τέλεια τον λαιμό σου.

Για τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά φτιάχνουμε 3 DIY θεραπείες με γάλα, λεμόνι, αυγό και αβοκάντο