Φτιάξτε υγρό κρεμοσάπουνο μόνες σας

Φτιάξτε υγρό κρεμοσάπουνο μόνες σας

Με τον παραδοσιακό τρόπο

Είστε κι εσείς από αυτούς που ψάχνουν από ράφι σε ράφι στο super market ανοίγοντας τα καπάκια από διάφορα αφρόλουτρα ή κρεμοσάπουνα, αυτό που θα σας κάνει το κλικ, για να το αγοράσετε; Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό, πως παλαιότερα, όταν χρησιμοποιούσαμε πλάκα σαπουνιού, το άρωμά του διαρκούσε, εκτός του ότι μας μάγευε με τη μυρωδιά του;

Αν ακόμα προτιμάτε το άρωμα της αγαπημένης σας πλάκας σαπουνιού, και συγχρόνως σκεφτήκατε πως ήρθε η ώρα για εξοικονόμηση χρημάτων, δείτε παρακάτω, πως μπορείτε να φτιάξετε υγρό σαπούνι από την αγαπημένη σας πλάκα σαπουνιού.

Τα υλικά
1 πλάκα (από το αγαπημένο σου σαπούνι)
2 κουταλιές της σούπας υγρή γλυκερίνη (τη βρίσκουμε σε φαρμακείο)
3,5 λίτρα νερό
1 τρίφτη τυριού

Πώς φτιάχνουμε το υγρό σαπούνι
Τρίβετε όλη την πλάκα σαπουνιού με τον τρίφτη. Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό, τη γλυκερίνη και το τριμμένο σαπούνι σε μια κατσαρόλα. Βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια έως δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να διαλυθεί το σαπούνι. Αφού διαλυθεί τελείως το σαπούνι, βγάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε -γύρω στις 12 ώρες- να κρυώσει το μείγμα. Μετά από 3 με 4 ώρες θα αρχίσει να θολώνει το μείγμα. Αν το μείγμα σας είναι λίγο σκληρό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι και να το χτυπήσετε με το μίξερ. Αντιθέτως, αν σας βγει λίγο νερουλό, βάζετε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά και προσθέστε κι άλλο τριμμένο σαπούνι και αφού λιώσει, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει πάλι..

Διαβάστε ακόμη:

Τρεις τρόποι για να διατηρήσετε τα φρέσκα λουλούδια

Πώς να καθυστερήσετε την περίοδό σας

Πώς να σιδερώσετε τα μεταξωτά σας ρούχα