Οι κακές συνήθειες που πρέπει να κόψετε το 2014 για να είστε όμορφη!

Οι κακές συνήθειες που πρέπει να κόψετε το 2014 για να είστε όμορφη!

Καιρός είναι. Δεν νομίζετε;

Μέσα στη λίστα με τα resolutions για τη Νέα Χρονιά, υπάρχουν και μερικές κακές συνήθειες που θα πρέπει να κόψουμε αν θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα και την αυτοεκτίμισή μας μέσα στο 2014. Τρως πολλή ζάχαρη; Σε παίρνει ο ύπνος βαμμένη; Τρως τα νύχια σου;

Η λίστα είναι μεγάλη και τελειωμό δεν έχει. Η καλύτερη στιγμή για αλλαγή είναι το τώρα- οπότε διάβασε την παρακάτω λίστα και αν εντοπίζεις τον εαυτό σου σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες, κόψε αυτό που κάνεις, μαχαίρι!

Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις φωτογραφίες από άλλα Instagrams: Γενικότερα, σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου. Κατόπιν, σκέψου. Με τόσο selfie photoshop και φίλτρα που κυκλοφορούν, να είσαι σίγουρη πως κανείς δεν μοιάζει με τις φωτογραφίες του στο Instagram.

Καταναλωτική μανία: Όλοι το έχουμε κάνει. Δηλώνουμε ένοχοι. Τίποτα δεν συγκρίνεται όμως με τις τύψεις για μια άχρηστη ή πανάκριβη αγορά την ώρα που με το ζόρι πληρώνεις το ενοίκιό σου! Σκέψου πριν βγεις για ψώνια τι πραγματικά χρειάζεσαι και μη λειτουργείς χωρίς να λαμβάνεις υπόψιν τα οικονομικά σου. Να είσαι σίγουρη πως και ο άντρας των ονείρων σου θα εκτιμήσει εν τέλει πολύ περισσότερο κάποια που έχει την ηρεμία της και ζει άνετα φορώντας jeans και T-shirts παρά μια άλλη που λάμπει μέσα στα στρας αλλά έχει μόνο 5 ευρώ στην τσάντα και το σκέφτεται να βγει για ένα ποτό αν δεν την κεράσουν. Και άνεργη να είσαι, όταν κυκλοφορείς με high-end brands τελευταίας σεζόν δε νομίζουμε να του κάθεται καλά στο στομάχι η δικαιολογία όταν δεν μπορείς να ακολουθήσεις...

Τρως νύχια και πετσάκια: Ό, τι κι αν κάνεις βγάλε τα χέρια από το στόμα. Δεν υπάρχει πιο αντιαισθητική εικόνα χεριών από αυτή. Όχι ότι καταπίνεις βακτήρια από την πιο μεγάλη εστία μολύνσεων στο ανθρώπινο σώμα! Όχι ότι μολύνονται τα δάχτυλά σου. Όχι ότι όποιος σε βλέπει αηδιάζει. Όχι! Αυτό που κάνεις είνα απαίσιο. Απαίσιο. Πήγαινε άμεσα στο φαρμακείο και αγόρασε το πιο πικρό βερνίκι για αυτή την περίπτωση και περιποιήσου πετσάκια με λάδι πριν κοιμηθείς.

Δεν ενυδατώνεις το δέρμα σου: Είτε πρόκειται για το πρόσωπο, είτε για το σώμα, το δέρμα μας μετά το μπάνιο, ιδίως το χειμώνα έχει ανάγκη από ενυδατική. Διαφορετικά ξεραίνεται και ξεφλουδίζει. Μέχρι 10 λεπτά μετά το μπάνιο, η επιδερμίδα απορροφά την ενυδατική και ασφαλίζει την υγρασία δίνοντας ελαστικότητα.

Φοβάσαι το χρώμα:Είσαι από εκείνες που δεν αγαπούν τα βαμμένα νύχια, τα κραγιόν, τις σκιές και προτιμούν τα μαύρα ρούχα ή μουντά χρώματα. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου, χωρίς υπερβολές και δοκίμασε ένα κραγιόν με υγιές φυσικό χρώμα, μία σκιά με lip stain που μοιάζει απόλυτα natural. Βάψε τα νύχια σου με ένα ροζ, ένα μπεζ αν δεν τολμάς το κόκκινο. Θα δεις τον εαυτό σου με άλλο μάτι. Έρευνες έχουν δείξει ότι το χρώμα πάνω μας μας φτιάχνει τη διάθεση!

Βγάζεις υπερβολικά τα φρύδια σου: Όλοι το έχουμε πάθει, αλλά όταν τα παραβγάζουμε το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά κολακευτικό είναι- εκτός κι αν η αρχική μας όψη θύμιζε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον πρεσβύτερο. Το 2013 ήταν η χρονιά των πυκνών φρυδιών, αυτό θα ισχύσει και το 2014. Για να ξέρεις στα περισσότερα πρόσωπα όσο πιο πολύ τα βγάζεις, τόσο μεγαλώνει η μύτη σου και η απόσταση από το μέτωπο ή τα χείλη. Τα μάτια μικραίνουν όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο και γερνάς μερικά χρονάκια στα μάτια αυτού που σε βλέπει. Τα τραβήγματα με το τσιμπιδάκι επίσης, προκειμένου να τα βγάλεις, αποδυναμώνουν τους μυες που συγκρατούν τα φρύδια μας ψηλά και το βλέμμα... πέφτει!

Αγγίζεις συνεχώς το πρόσωπό σου: Γι αυτό έχεις γεμίσει στίγματα, κοκκινίλες και σπυράκια. Τα λόγια περιττά και τα χέρια κάτω!

Δε χρησιμοποιείς βάση πριν το βερνίκι νυχιών: Και παραπονιέσαι μετά για κίτρινα νύχια, ξεφλουδισμένα με υπολείμματα χρώματος που δεν φεύγουν με τίποτα;

Έχεις πιασμένα τα μαλλιά σου όλη μέρα: Είναι άλλο να θεωρείς ότι σου πηγαίνει ο κότσος και το ponytail και άλλο να μην αναπνέει το δέρμα του κεφαλιού σου. Είναι άλλο να μην προλάβεις να λουστείς μια φορά και άλλο να το βρίσκεις σαν εύκολη λύση για να αποφύγεις να χτενιστείς. Τα μαλλιά έχουν ανάγκη να είναι ελέυθερα, μιας και το τράβηγμα στις ρίζες τα αποδυναμώνει, ατροφούν και πέφτουν.

Κοιμάσαι βαμμένη: Είναι προφανές πως πρέπει να το κόψεις και φανταζόμαστε κατανοείς τους λόγους. Κάθε φορά που το κάνεις είναι σαν να παρακαλάς να έχεις απαίσιο δέρμα. Συνέχισε και θα το αποκτήσεις. Συν ρυτίδες!

Διαβάστε ακόμη:

Η Gisele είναι το νέο πρόσωπο του Pantene!

Kate Middleton: Ξανά Νο1 Beauty Icon στην Μεγάλη Βρετανία!