Την ευτυχία μας δεν την βρίσκουμε, τη δημιουργούμε

Κάππη Μελίνα
Την ευτυχία μας δεν την βρίσκουμε,  τη δημιουργούμε

Όσα πρέπει να πεις στον εαυτό σου!

Από όταν ήσουν μικρή έχεις ακούσει πολλά «όχι», «δεν πρέπει» ή ακόμα χειρότερα «δεν μπορείς». Και μεγαλώνοντας θα τα ακούσεις ακόμα περισσότερες φορές γιατί ο κόσμος στον οποίο μεγαλώνεις απέχει πολύ από τα παραμύθια που σου διάβαζαν όταν ήσουν παιδί!Όμως, όσα εμπόδια και αν έχεις να αντιμετωπίσεις να θυμάσαι ότι πρώτα και πάνω από όλα σημασία έχει τι πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου.Τι μπορείς να καταφέρεις και τι πραγματικά χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένη.Βρες τα όνειρα σου, φαντάσου τον εαυτό σου μέσα σε αυτά και κυνήγησε τα μέχρι να τα έχεις.

charles postiaux J9vlgGgytC0 unsplash

Η ζωή είναι ένας αέναος αγώνας και σε αυτόν τον αγώνα θα ηττηθείς πολλές φορές αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να νικήσεις.Θα κάνεις μικρά ή μεγάλα λάθη θα στεναχωρηθείς, θα κλάψεις, θα πονέσεις, θα απογοητευτείς αλλά πάντα να θυμάσαι ότι μόνο έτσι θα αποκτήσεις τη γνώση που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις.Εξάλλου, η διαδικασία της μάθησης είναι πάντα σκληρή και επίπονη αλλά όπως είπαμε και παραπάνω είναι ο μόνος τρόπος να εξελιχθείς και να δυναμώσεις ψυχικά και πνευματικά.

clay banks GX8KBbVmC6c unsplash copy

Τα μεγαλύτερα λάθη σου είναι αυτά που θα σε οδηγήσουν στις πιο σωστές αποφάσεις αρκεί μαθαίνεις από αυτά, να πιστεύεις στα θέλω σου και να σε αγαπάς.Να αγαπάς τον εαυτό σου για τα καλά του στοιχεία και να αγκαλιάσεις αυτά που σε ενοχλούν και θες να αλλάξεις,Γιατί όλα αυτά είσαι εσύ.

Κανείς δεν είναι τέλειος και τους ανθρώπους που επιλέγουμε τους αγαπάμε λίγο περισσότερο για τα τρωτά τους σημεία για αυτά που κάποιον άλλον θα τον φόβιζαν ή θα τον απωθούσαν.

steven lewis r4He4Btlsro unsplash

Φρόντισε το σώμα σου, το μυαλό σου την ψυχή σου! Διάβασε, ταξίδεψε, διασκέδασε, άκου μουσική, δες ταινίες και παραστάσεις που θα σε κάνουν να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.Βγες στον έξω κόσμο και διεκδίκησε την ευτυχία σου χωρίς φόβο γιατί την ευτυχία μας δεν την βρίσκουμε, τη δημιουργούμε!

Διάβασε ακόμα:Πώς θα φας στο γιορτινό τραπέζι για να μην πάρεις βάρος