Κλείνουμε μαζί τη βαλίτσα των διακοπών σου για να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη αναχώρηση

Κλείνουμε μαζί τη βαλίτσα των διακοπών σου για να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη αναχώρηση

Για να είμαστε σίγουρες πως δεν θα φορτώσουμε τη βαλίτσα μας με περισσότερα πράγματα από αυτά που θα χρειαστούμε.

Καθώς αποχαιρετάμε σιγά σιγά τον Ιούλιο και αδημονούμε για την έλευση του Αυγούστου, οι περισσότερες από εμάς προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για τις διακοπές μας. Έχοντας επιλέξει εδώ και καιρό τον προορισμό μας, έχοντας κλείσει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και το κατάλυμα στο οποίο θα διαμείνουμε, το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε στωικά να περάσουν οι μέρες, μέχρι να βγούμε -επιτέλους- σε καλοκαιρινή άδεια.

Γιατί, λοιπόν, να μην εκμεταλλευτούμε αυτό το χρονικό διάστημα της αναμονής μέχρι την αναχώρησή μας, για να οργανώσουμε τη βαλίτσα που θα πάρουμε μαζί στο ταξίδι μας; Ειδικότερα όσες από εμάς νιώθουμε πάντα πως έχουμε ξεχάσει κάτι στο σπίτι ενώ έχουμε φύγει από αυτό, όσες από εμάς το βράδυ πριν από το ταξίδι ψάχνουμε αγωνιωδώς το καλάθι των άπλυτων ρούχων, βάζουμε πλυντήρια και στεγνώνουμε ρούχα με το σεσουάρ, κάνοντας έναν «μαραθώνιο» με τον χρόνο και την υπομονή μας, μπορούμε να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε από σήμερα τη βαλίτσα μας, ώστε να γλιτώσουμε το τρέξιμο και το άγχος της τελευταίας στιγμής.

Και για να είμαστε σίγουρες πως δεν θα φορτώσουμε τη βαλίτσα μας με περισσότερα πράγματα από αυτά που θα χρειαστούμε στις διακοπές μας, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με βήματα που θα μας βοηθήσουν να ξεχωρίσουμε τα items που χρειαζόμαστε πραγματικά.

Οι χρυσοί «κανόνες» για τη βαλίτσα που ακολουθούμε πριν από κάθε ταξίδι μας

Πριν αρχίσουμε να βγάζουμε ρούχα από την ντουλάπα και να τα στριμώχνουμε μέσα στη βαλίτσα, είναι σημαντικό να έχουμε στον νου μας δύο πράγματα. Αρχικά, χρειάζεται να κοιτάξουμε ποιες είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο μέρος που θα επισκεφθούμε. Διότι μπορεί να είναι καλοκαίρι όμως, τα βράδια στο νησί είναι δροσερά με μελτέμια και χρειαζόμαστε οπωσδήποτε κάποιο μακρύ παντελόνι, ένα ελαφρύ jacket ή ένα φαρδύ hoodie, ειδικότερα αν σκοπεύουμε να κάνουμε camping. Ένα ακόμη κριτήριο που χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας, είναι ο τρόπος που σκοπεύουμε να περάσουμε τις ημέρες των διακοπών μας. Ανάλογα με τις δραστηριότητες που θα απολαύσουμε, τα μπάνια, τις νυχτερινές εξόδους, τις πεζοπορίες, θα πάρουμε και τα ανάλογα ρούχα. Έχοντας στο μυαλό μας τους παραπάνω κανόνες, θα είναι πολύ πιο εύκολο να σχηματίσουμε μία εικόνα για τα outfit που θα μας συντροφεύσουν στις διακοπές μας.

arnel-hasanovic-Nl-SXO4FAHw-unsplash.jpg

Ένα μπλουζάκι ή ένα φόρεμα για κάθε μέρα είναι τα must-have των διακοπών

Ένας «έξυπνος» και πρακτικός τρόπος για να ετοιμάσουμε τη βαλίτσα των διακοπών μας, είναι να προσθέσουμε σε αυτή ένα μπλουζάκι ή ένα φόρεμα για κάθε μέρα που θα βρισκόμαστε στον προορισμό μας. Έχει σημασία τα items που θα επιλέξουμε να είναι ευκολοφόρετα, να μπορούν να συνθέσουν all day εμφανίσεις που θα μας συντροφεύουν από την παραλία στην ταβέρνα και από τη Χώρα του νησιού στο πιο δημοφιλές μπαράκι. Όσο λιγότερες θα είναι οι μέρες της διαμονής μας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να οργανώσουμε και να προβλέψουμε τα ρούχα που θα χρειαστούμε. Ωστόσο, επειδή στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών διακοπών υπάρχει πάντα χώρος για κάτι απροσδόκητο, καλό θα ήταν να προσθέσουμε και μία επιπλέον, εναλλακτική αλλαξιά, ώστε να είμαστε προετοιμασμένες σε περίπτωση που αποφασίσουμε πως θέλουμε να επεκτείνουμε την παραμονή μας στο νησί.

Elegant,Young,Lady,In,Fashionable,Shoes,Isolated,On,White.summer,Footwear,trendy

Υπολογίζουμε μία φούστα, μία παντελόνα ή ένα σορτς ανά τρεις ημέρες περίπου

Μία φούστα, μία παντελόνα ή ένα σόρτς είναι μερικά από τα κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα μας. Διότι είναι αυτά με τα οποία θα ταξιδέψουμε προς και από τον προορισμό μας και θα μας βοηθήσουν να συνθέσουμε καλοκαιρινά look με τα τοπ και τα μπλουζάκια που θα έχουμε πάρει μαζί μας. Ειδικότερα στις χαλαρές, απογευματινές εξόδους στο νησί για cocktail ή τις «καυτές» βραδιές που μας βρίσκουν καθισμένες στην αμμουδιά με τους υπόλοιπους campers, ο κλασικός συνδυασμός υφασμάτινη φούστα-παρεό και μπλούζα, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε μία κομψή, αλλά carefree εμφάνιση, ιδανική για τη συγκεκριμένη περίσταση. Υπολογίζοντας, λοιπόν, τις ημέρες που θα λείπουμε, θα βάλουμε στη βαλίτσα μας μία φούστα, ένα σορτς, μία παντελόνα, μία βερμούδα ή -ακόμα καλύτερα- μία άνετη ζιπ κιλότ, για κάθε τριήμερο που θα περάσουμε στον προορισμό μας.

Young,Beautiful,Hipster,Woman,On,Summer,Vacation,In,Asia,,Having

Ένα τζάκετ ή ένα άνετο hoodie που θα σε «αγκαλιάζει» τα δροσερά βράδια στο νησί

Όπως αναφέραμε ήδη πιο πάνω, ένα μακρυμάνικο item είναι αναγκαίο για τις ημέρες των καλοκαιρινών διακοπών μας. Είναι το ρούχο που θα μας προσφέρει μία «αγκαλιά» τις ώρες που θα βρισκόμαστε στο κατάστρωμα του πλοίου, το αξεσουάρ που θα δέσουμε γύρω από τη μέση μας, βγαίνοντας για απογευματινό σεργιάνι στα λιθόστρωτα καλντερίμια του νησιού. Και παρότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές εναλλακτικές που μπορούμε να πάρουμε στις διακοπές μας, όπως ένα άνετο φούτερ, ένα oversized πουκάμισο, ένα λεπτό, αντιανεμικό bomber, η διαχρονική επιλογή του τζιν τζάκετ, δηλαδή του πανωφοριού που πάει με όλα και χωράει παντού, χωρίς να τσαλακώνεται, είναι αυτή που θα σου «λύσει» τα χέρια. Όχι μόνο επειδή η ποιότητα του τζιν ταιριάζει με κάθε απόχρωση, αλλά διότι πρόκειται για ένα κλασικό κομμάτι που ταιριάζει σε κάθε στυλ και προσδίδει ένα πηγαίο coolness στις εμφανίσεις σου.

hannah-gullixson-G0sAStpTU-g-unsplash.jpg

Ένα εσώρουχο για κάθε μέρα των διακοπών και ένα σουτιέν για κάθε τρεις μέρες

Εφόσον αλλάζεις καθημερινά εσώρουχο, χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα για κάθε μέρα που θα βρίσκεσαι διακοπές, καθώς και τρία επιπλέον εσώρουχα, για να αισθάνεσαι καλυμμένη σε περίπτωση που σου έρθει περίοδος ή χρειαστεί να αλλάξεις δύο φορές εσώρουχο σε μία ημέρα. Όσο για τα σουτιέν που θα πάρεις μαζί σου, εδώ οι γνώμες διίστανται, καθώς υπάρχουν κορίτσια που το καλοκαίρι αντικαθιστούν το σουτιέν με το μαγιό τους ή άλλα κορίτσια, τα οποία προσφέρουν στο σώμα τους την απόλαυση ενός ξέγνοιαστου και άνετου braless καλοκαιριού. Παρόλα αυτά, αν θέλουμε να πάρουμε μαζί μας μερικά σουτιέν, δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε, ένα σουτιέν για κάθε τρεις ημέρες που θα είμαστε στον προορισμό μας, είναι ο ιδανικός αριθμός. Επίσης, καλό θα ήταν να επιλέξουμε γήινες και nude αποχρώσεις, ώστε να μπορέσουμε να φορέσουμε το σουτιέν μας με τα αέρινα ή στενά τοπάκια που θα έχουμε μαζί μας.

pexels-cottonbro-8731360.jpg

Επιλέγουμε παπούτσια σύμφωνα με τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιήσουμε

Όσες από εμάς έχουμε μία παπουτσοθήκη γεμάτη από ζευγάρια που περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να φορεθούν, ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να αποφασίσουμε ποια από αυτά θα συνοδεύουν τα βήματά μας στις καλοκαιρινές περιπέτειές μας. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να διαπιστώσουμε ποια θα πιάσουν «τόπο» και όχι απλώς χώρο στη βαλίτσα; Κι όμως, η απάντηση είναι απλή: Θα επιλέξουμε ένα ζευγάρι για κάθε δραστηριότητα. Δηλαδή, θα χρειαστούμε ένα παπούτσι για τις beachwear εμφανίσεις μας, ένα λίγο πιο καλό (και ψηλό) για τις νυχτερινές μας εξόδους και φυσικά, ένα άνετο, φλατ σανδάλι για τις πρωινές περιπλανήσεις μας στο νησί, τις επισκέψεις στα μουσεία, τις γκαλερί και τους αρχαιολογικούς χώρους. Ωστόσο, αν σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε κάποια πεζοπορία, είναι απαραίτητο να διαθέτουμε ένα υπόδημα που θα μας προσφέρει σταθερότητα, δηλαδή ένα σανδάλι πεζοπορίας ή ορειβασίας. Εναλλακτικά, υπάρχει και η επιλογή ενός αθλητικού παπουτσιού.

pexels-pavel-danilyuk-7406086.jpg

Ας μην χάνουμε χρόνο, λοιπόν! Οι μέρες για τη μεγάλη αναχώρηση όσο πάνε και λιγοστεύουν, οπότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ετοιμάσουμε μία λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστούμε στις διακοπές μας, να δούμε ποια από αυτά υπάρχουν ήδη στην ντουλάπα και ποια χρειάζεται να αγοράσουμε, ώστε να είμαστε έτοιμες για το ταξίδι των καλοκαιρινών διακοπών μας.