Matrix: Ο Keanu Reeves πήρε το κόκκινο χάπι... όντως

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Matrix: Ο Keanu Reeves πήρε το κόκκινο χάπι... όντως

Jordan Strauss/Invision/AP, File

Ο Keanu Reeves πήρε το πιο ουσιαστικό αναμνηστικό από τα γυρίσματα του Matrix.

Ο Keanu Reeves φαίνεται να θέλει όντως να εξερευνήσει πόσο βαθιά πάει η... "λαγότρυπα".

https://www.instagram.com/p/Caw2ZCxPgP8

Σπάζοντας τους κανόνες: Η «αντιεπαγγελματική» κίνηση της Jenna Ortega στο Wednesday

Ο Keanu Reeves με το πιο ουσιαστικό αναμνηστικό

"Παίρνεις το μπλε χάπι, η ιστορία τελειώνει, ξυπνάς στο κρεβάτι σου και πιστεύεις ό,τι θες να πιστεύεις. Παίρνεις το κόκκινο χάπι, μένεις στη χώρα των θαυμάτων και σου δείχνω πόσο βαθιά είναι η λαγότρυπα". Αυτό είχε πει ο Μορφέας στον Νίο στο "Matrix" και ο Keanu Reeves αποφάσισε να το πάρει όντως.

Όχι για να το καταπιεί βέβαια, αλλά για να το κρατήσει ως σουβενίρ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Keanu Reeves που ενσάρκωσε τον εμβληματικό undergound ήρωα "Neo" από τις ταινίες "Matrix", αποκάλυψε σε ένα thread στο Reddit ότι έχει ακόμα το κόκκινο χάπι από την πρώτη ταινία του 1999 που σκηνοθέτησαν τα αδέρφια Wachowski.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν έχει πάρει ποτέ κάτι από ένα πλατό χωρίς άδεια, ο Reeves διευκρίνισε ότι δεν έκλεψε ποτέ τίποτα, αλλά πήρε κάποια αντικείμενα με άδεια, όπως ένα ρολόι και μια βέρα από την ταινία "John Wick", ένα σπαθί από την ταινία "47 Ronin" και το πρώτο κόκκινο χάπι που του έδωσαν οι Wachowski.

Keanu Reeves & η επιρροή του Matrix

Το "Matrix" είχε -και έχει ακόμα- σημαντικό αντίκτυπο στην ποπ κουλτούρα και την κινηματογραφική βιομηχανία. Τα πρωτοποριακά για την εποχή οπτικά εφέ της ταινίας, όπως το slo-mo "bullet time", όπου η κάμερα φαινομενικά παγώνει μια στιγμή στον χρόνο και η χρήση των green screen, έθεσαν νέα πρότυπα για τις ταινίες δράσης. Η εξερεύνηση φιλοσοφικών θεμάτων, όπως η φύση της πραγματικότητας και η ελεύθερη βούληση, επηρέασε την τέχνη, τη λογοτεχνία, ακόμη και τον ακαδημαϊκό διάλογο. Το "Matrix" προκάλεσε επίσης ένα κύμα μιμητών και ενέπνευσε ένα franchise που περιλαμβάνει τρία sequel, βιντεοπαιχνίδια και μια σειρά κόμικ.

Lord of the Rings:Η Warner Bros ετοιμάζει επιστροφή στην Middle Earth και δεν ξέρουμε τι να νιώσουμε

Γι' αυτό και ο αστέρας της δράσης είχε πει σε μια συνέντευξή του το 2021 πως το Matrix "Είχε επιρροή. Νομίζω ότι οι επιρροές που έγιναν στο "Matrix" έφεραν αυτές τις επιρροές και σε άλλους κινηματογραφιστές όσον αφορά τα anime, τις γωνίες της κάμερας, τη δράση. [Άρχισε] να εκπαιδεύει ηθοποιούς να προσπαθούν να κάνουν περισσότερο physical acting", και συνέχισε λέγοντας
ότι είναι δύσκολο να κάνεις ένα τόσο διασκεδαστικό είδος ταινίας επιστημονικής φαντασίας που να αφορά επίσης τη φιλοσοφία και τα μεγάλα ιδανικά.

"Τίποτα δεν μπορεί ποτέ να συγκριθεί με την κουνγκ φου εκπαίδευση από το Matrix επειδή ήταν τόσο μοναδική και η πρώτη μου φορά... αλλά το ζίου ζίτσου στο John Wick που ενσωματώνεται με το τζούντο και τις πιστολίδιες μάχες δεν μπορεί ποτέ να αγγίξει με τον δικό του τρόπο", είπε όταν τον ρώτησαν στο Q&A του Reddit.

Ο Keanu Reeves αυτόν τον καιρό προωθεί τη νέα του ταινία, "John Wick: Chapter 4", όπου η εκπαίδευση των stunt διήρκησε 12 εβδομάδες, με ασκήσεις που περιλάμβαναν το πώς να γυρίσεις ένα αμάξι 180 μοίρες ενώ γεμίζεις ένα prop όπλο.

"'Το John Wick: Κεφάλαιο 4' έχει την περισσότερη δράση από κάθε άλλη ταινία ['John Wick'], πράγμα που λέει πολλά", δήλωσε ο Reeves στο Total Film. "Και είναι περισσότερη με μεγάλη διαφορά. Είναι ένα μεγάλο show. Το 'John Wick: Chapter 4' ήταν ο πιο σκληρός σωματικός ρόλος που είχα ποτέ στην καριέρα μου μέχρι στιγμής. Πραγματικά με εκπαίδευσαν για να μπορώ να έχω αυτό που λέμε εργαλειοθήκη".

Η 4η προσθήκη στο franchise του John Wick αναμένεται στη χώρα μας τις 23 Μαρτίου από την Spentzos.