Lord of the Rings:Η Warner Bros ετοιμάζει επιστροφή στην Middle Earth και δεν ξέρουμε τι να νιώσουμε

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Lord of the Rings:Η Warner Bros ετοιμάζει επιστροφή στην Middle Earth και δεν ξέρουμε τι να νιώσουμε

Τι γίνεται Warner Bros; Γιατί θες και άλλες Lord of the Rings ταινίες και πώς περιμένεις να νιώσουμε; Το ίντερνετ διχάζεται, το ίδιο και εμείς.

Το κινηματογραφικό σύμπαν του Lord of the Rings ετοιμάζεται να μεγαλώσει. Ξανά. Η Warner Bros. ανακοίνωσε νέες ταινίες LotR και ετοιμάζεται να αναζωπυρώσει τη μαγεία της Μέσης Γης.

The Lord of the Rings: Πάμε τσάρκα Rivendell;

Ο Orlando Bloom δεν ξενέρωσε με Rings of Power - Ίσα ίσα ανυπομονεί για τη συνέχεια

20 χρόνια μετά την περίφημη τριλογία του Peter Jackson, που απέφερε πάνω από 3 δισ. δολάρια, προτάθηκε συνολικά για 30 Όσκαρ και σήκωσε τα 16 (τα 11 μόνο τα πήρε το Return of the King, η τρίτη ταινία που ολοκλήρωσε την αρχική τριλογία το 2003), η Warner Bros. απ' ό,τι φαίνεται θέλει και άλλο Tolkien.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros Discovery, David Zaslav, ανακοίνωσε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης ότι οι νέοι επικεφαλής του στούντιο, Mike De Luca και Pam Abdy, έκαναν συμφωνία για την παραγωγή "πολλαπλών" ταινιών βασισμένων στα αγαπημένα βιβλία του J. R. R. Tolkien.

Οι ταινίες αυτές θα αναπτυχθούν από τη θυγατρική εταιρεία παραγωγής της WB, την New Line Cinema, η οποία ήταν και η εταιρεία παραγωγής της αρχικής τριλογίας.

The Lord of the Rings: Middle Earth Revisited

Ακόμα βέβαια είναι πάρα πολύ νωρίς και γι' αυτό δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με ταλέντα και δημιουργούς που να έχουν συνδεθεί με τα project. Όπως δεν έχει ανακοινωθεί ούτε και το κόστος της συμφωνίας αυτής με την Embracer Group, την σουηδική εταιρεία παιχνιδιών που κατέχει τα δικαιώματα για το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος του Tolkien από πέρυσι (ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, θεματικά πάρκα και συναυλίες).

Το μόνο που ξέρουμε σαν "hint" είναι πως οι επικεφαλής είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους βασικούς LotR συνεργάτες τους (Fran Walsh και Philippa Boyens) και πως τόσο η Warner όσο και η Embracer είναι "ενημερωμένοι για κάθε βήμα της διαδικασίας". "Ανυπομονούμε να μιλήσουμε μαζί τους περαιτέρω για να ακούσουμε το όραμά τους για το μέλλον του franchise", δήλωσαν οι Jackson, Walsh και Boyens.

Σχετικά με τη νέα αυτή ανακοίνωση-βόμβα για τις Lord of the Rings ταινίες, ο διευθύνων σύμβουλος της Embracer, Lee Guinchard, είπε:

"Μετά την πρόσφατη εξαγορά της Middle-earth Enterprises, είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το νέο ταξίδι συνεργασίας με την New Line Cinema και την Warner Bros Pictures, φέρνοντας τον ανεπανάληπτο κόσμο του JRR Tolkien πίσω στη μεγάλη οθόνη με νέους και συναρπαστικούς τρόπους."

Θέλησε να μας καθησυχάσει (όχι μόνο εμάς βέβαια) λέγοντας: "Καταλαβαίνουμε πόσο αγαπητά είναι αυτά τα έργα και σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας στην New Line Cinema και την Warner Bros Pictures, σκοπεύουμε να τιμήσουμε το παρελθόν, να κοιτάξουμε προς το μέλλον και να τηρήσουμε το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και αξιών παραγωγής." Για να δούμε.

Μπορεί βέβαια όλα αυτά να ακούγονται πολύ υποσχόμενα και να μας δελεάζουν για να περιμένουμε κάτι πραγματικά καλό, αλλά ο κόσμο του ίντερνετ φαίνεται να λέει ξεκάθαρα "όχι", ή τέλος πάντων, να προσέξουν πολύ. Δείτε μερικά tweets παρακάτω:

Prequel, sequel, midquel, τι quel;

Το σύμπαν του Lord of the Rings που δημιούργησε ο J. R. R. Tolkien είναι ένας τεράστιος κόσμος με πολύπλοκους χαρακτήρες, περίτεχνες πλοκές και συναρπαστικά πλάσματα και πολιτισμούς. Από το ειρηνικό Σάιρ μέχρι την τρομακτική Μόρντορ, η Μέση Γη είναι ένας τόπος θαυμάτων, κινδύνων και μαγείας που έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία των αναγνωστών και των θεατών εδώ και δεκαετίες. Σίγουρα πρόκειται για μια αστείρευτη πηγή ιστοριών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν όλα την κατάλληλη διαχείριση και το κοινό πλέον δεν έχει υπομονή. Όπως δεν είχε και με την LotR σειρά του Amazon, "The Rings of Power", που μάζευε αρνητικές κριτικές από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2023

Η Warner Bros. ή παίζει απεγνωσμένα ή μας ετοιμάζει μια φανταστική έκπληξη; Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και μικρό πρόγραμμα με επερχόμενα blockbusterικά project. Για το 2023 μόνο, θα μας φέρει πολυαναμενόμενες ταινίες όπως το "Barbie" της Greta Gerwig με την Margot Robbie και τον Ryan Gosling, το "Dune: Part Two" του Denis Villeneuve με τον Timtohee Chalamet, το "Wonka", χρόνια προγραμματισμένες ταινίες Shazam, Flash, Aquaman, και όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε το νέο κινηματογραφικό σύμπαν που ετοιμάζει για την DC.

Η DC επιτέλους ενώνει το σύμπαν της: Νέες ταινίες Superman, Batman και πολλά ακόμα για το νέο DCU

Όπως και να 'χει, για την ώρα δεν ξέρουμε ούτε πώς να νιώσουμε, ούτε τι να προσμένουμε. Οπότε απλά αναμένουμε. Με σταυρωμένα χέρια.