Σπάζοντας τους κανόνες: Η «αντιεπαγγελματική» κίνηση της Jenna Ortega στο Wednesday

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Σπάζοντας τους κανόνες: Η «αντιεπαγγελματική» κίνηση της Jenna Ortega στο Wednesday

© 2022 Netflix, Inc.

Η Jenna Ortega παραδέχτηκε ότι ήταν «αντιεπαγγελματίας» στα γυρίσματα του Wednesday.

Απ' ό,τι φαίνεται, η Jenna Ortega δεν ήταν μόνο η πρωταγωνίστρια του "Wednesday". Η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός ήταν αποφασισμένη να κάνει τον χαρακτήρα της αυθεντικό και πήρε την κατάσταση στα χέρια της, παραδέχοντας πως αυτό ακριβώς πρόκειται για «αντιεπαγγελματική» συμπεριφορά.

https://www.instagram.com/p/CpJ5lrUOBmb

Στις κορυφαίες σειρές του Netflix μπήκε το Wednesday - Γερό παλαμάκι το Thing

Η Jenna Ortega πήρε την κατάσταση στα χέρια της

H Jenna Ortega, πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς του Netflix, "Wednesday", παραδέχτηκε πως δέθηκε τόσο πολύ με τον χαρακτήρα, που αυτό την ώθησε να δώσει περισσότερα από απλά το υποκριτικό της ταλέντο. Άλλαξε κομμάτια του σεναρίου όσο ήταν στα γυρίσματα της σειράς, ενώ έφτασε και στο σημείο να συμβουλεύσει τον παραγωγό της σειράς, Tim Burton, να μην προσλάβει χορογράφο για τη διάσημη σκηνή χορού που έγινε viral.

Η 20χρονη ηθοποιός εμφανίστηκε πρόσφατα στο podcast "Armchair Expert" του Dax Shepard και αποκάλυψε ότι ως έναν βαθμό, συμμετείχε στο σενάριο του "Wednesday". Όχι μόνο αυτό, αλλά έφτασε και στο σημείο να πει στον Tim Burton ότι δεν θέλει χορογράφο για τη διάσημη σκηνή του χορού.

Jenna Ortega: «Σχεδόν έγινα αντιεπαγγελματίας»

"Δεν νομίζω ότι χρειάστηκε ποτέ να πατήσω πόδι σε πλατό, όπως χρειάστηκε στο Wednesday, επειδή είναι πολύ εύκολο να πέσεις σε αυτή την κατηγορία, ειδικά με αυτού του είδους τη σειρά", δήλωσε αρχικά η Ortega και συνέχισε λέγοντας πως "Όλα όσα κάνει, όλα όσα έπρεπε να παίξω, δεν έβγαζαν καθόλου νόημα για τον χαρακτήρα της. Το να είναι σε ένα ερωτικό τρίγωνο δεν είχε κανένα νόημα. Υπήρχε μια ατάκα σχετικά με αυτό το φόρεμα που έπρεπε να φορέσει για έναν σχολικό χορό και λέει, 'Ω, Θεέ μου, το λατρεύω! Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το είπα αυτό. Κυριολεκτικά μισώ τον εαυτό μου'. Και τότε έπρεπε να πω, 'Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση'".

Αυτού του είδους οι παρεμβάσεις ήταν ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα για την Jenna Ortega σε βαθμό που παραδέχτηκε ότι κατά καιρούς συμπεριφερόταν με "αντιεπαγγελματικό" τρόπο όσον αφορά στους παραδοσιακούς ρόλους και στη σχέση και δυναμική που έχουν οι ηθοποιοί σε σχέση με τους σεναριογράφους.

"Υπήρχαν στιγμές στο πλατό όπου έγινα σχεδόν αντιεπαγγελματίας, κατά μία έννοια, και άρχισα να αλλάζω ατάκες. Ο επόπτης του σεναρίου νόμιζε ότι το πήγαινα κάπου, και μετά έπρεπε να καθίσω με τους σεναριογράφους και αυτοί έλεγαν: "Περιμένετε, τι έγινε με τη σκηνή;". Και θα έπρεπε να εξηγήσω γιατί δεν μπορούσα να κάνω ορισμένα πράγματα", είπε, εξηγώντας επίσης πως έγινε πολύ προστατευτική με τον χαρακτήρα και πως δεν γίνεται να είναι κανείς στο επίκεντρο της ιστορίας και να μην έχει μια συναισθηματική ανάπτυξη, γιατί τότε καταντάει βαρετό και «κανείς δεν σε συμπαθεί».

Η viral σκηνή του χορού δεν ήταν έτσι προγραμματισμένη

Η Jenna Ortega επίσης παραδέχτηκε πως η σκηνή του χορού που έγινε viral σε κάθε μέσο, από το Τwitter καιτο Instagram, μέχρι dance trend στο TikTok, αρχικά είχε σχεδιαστεί να γίνει μια σκηνή τύπου flash mob.

Απεβίωσε η αυθεντική Wednesday, Lisa Loring και ο χορός της έγινε πάλι trend

"Αρχικά, υποτίθεται ότι θα γινόταν flash mob, και υποτίθεται ότι θα άρχιζε [η Wednesday] να χορεύει, και όλοι υποτίθεται ότι θα το έπαιρναν γραμμή αυτό και θα άρχιζαν να χορεύουν μαζί της. Και σε αυτό, έβαλα βέτο γιατί, γιατί να είναι εντάξει με κάτι τέτοιο; Είπα: 'Είτε το κόβεις, είτε βάζεις την Wednesday να βγάλει κάποιον νοκ άουτ και έτσι τελειώνει.'"

Παραδέχτηκε επίσης πως είπε στον Tim Burton που ήταν παραγωγός, να μην προσλάβει χορογράφο γιατί νιώθει "υπερφορτωμένη", αφού έχασε την εμπιστοσύνη της στις γνώμες τρίτων σχετικά με τον χαρακτήρα της Wednesday.

Σίγουρα αυτό πρόκειται για μια δυναμική κίνηση από μια τόσο νεαρή ηθοποιό, που φαίνεται να γνωρίζει τα όριά της. Ωστόσο, συνήθως τέτοιου είδους σχόλια δεν βγαίνουν πάντα σε καλό, γιατί η σχέση των ηθοποιών με τους σεναριογράφους, είναι όντως κάτι που θέλει χρόνο για να χτιστεί. Προς το παρόν, φαίνεται, από όσα μαθαίνουμε, να λειτούργησε αυτή η "αντιεπαγγελματική" συμπεριφορά, που αυτό σημαίνει ότι είτε η Jenna Ortega είναι εξαιρετικά ταλαντούχα ηθοποιός με αντίληψη, είτε η σεναριογραφική ομάδα είχε άλλες εντολές από παραγωγούς και streaming πλατφόρμες που ίσως να τους κάνουν να χάνουν την ουσία. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος θα το δείξει.