Το Χόλιγουντ αποχαιρετάει τον Treat Williams - Ποιος ήταν ο ηθοποιός που απεβίωσε σε δυστύχημα

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Το Χόλιγουντ αποχαιρετάει τον Treat Williams - Ποιος ήταν ο ηθοποιός που απεβίωσε σε δυστύχημα
©2018 Evan Agostini

Το Χόλιγουντ θρηνεί για τον πρόωρο χαμό του πολυδύναμου ηθοποιού Treat Williams που έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρο τροχαίο με μοτοσικλέτα.

Ευπροσάρμοστος, με μεγάλο εύρος, ευγενής και παθιασμένος. Αυτό λένε όσοι γνώριζαν ή είχαν δουλέψει μαζί με τον Treat Williams ο οποίος έχασε εχθές τη ζωή του σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα σε ηλικία 71 ετών.

Ο Tom Holland πατάει pause: Γιατί θέλει να σταματήσει για λίγο από την υποκριτική

Treat Williams: Η βιομηχανία του θεάματος χάνει έναν ευγενή - Τι συνέβη την Δευτέρα

https://www.instagram.com/p/CqDi0zbOUf-

Η βιομηχανία του θεάματος έχασε έναν από τους αγαπημένους της ηθοποιούς, τον Treat Williams, σε ηλικία 71 ετών. Ο Williams, γνωστός για τις πολύπλευρες ερμηνείες του τόσο στη μικρή όσο και στη μεγάλη οθόνη, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του σε ατύχημα με μοτοσικλέτα την Δευτέρα. Η είδηση προκάλεσε σοκ σε όλο το Χόλιγουντ, αφήνοντας θαυμαστές και συναδέλφους να θρηνούν τον πρόωρο χαμό ενός ταλαντούχου ηθοποιού.

Ο ατζέντης του Williams, Barry McPherson, επιβεβαίωσε την είδηση, εκφράζοντας βαθιά θλίψη για την απώλεια. Σύμφωνα με την πολιτειακή αστυνομία του Βερμόντ, το δυστύχημα συνέβη όταν ο Williams, κάτοικος του Μάντσεστερ Σέντερ του Βερμόντ, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο ενώ οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στον αυτοκινητόδρομο 30 κοντά στο Ντόρσετ. Παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος, ο Williams δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα να υποστεί κρίσιμα τραύματα που αποδείχθηκαν μοιραία. Μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο Ιατρικό Κέντρο του Όλμπανι, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο ατύχημα υπέστη ελαφρά τραύματα και δεν χρειάστηκε νοσηλεία. Η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει ότι ο οδηγός έδωσε σήμα για αριστερή στροφή, αλλά έστριψε στην πορεία της μοτοσικλέτας του Williams. Οι έρευνες για την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη για να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του τραγικού ατυχήματος.

Πίσω του αφήνει τη σύζυγό του, Pam Van Sant, και τα δύο του παιδιά, Gille και Ellie, με τους οποίους ζούσαν όλοι μαζί στο Park City στην Γιούτα.

https://www.instagram.com/p/CsOXN_Orkg2

Ποιος ήταν ο Treat Williams;

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Treat Williams ανέδειξε το ταλέντο του σε ένα ευρύ φάσμα ρόλων. Καρδιοκατακτητής στα νεανικά του χρόνια, ο Williams υποδύθηκε αξιομνημόνευτους χαρακτήρες, αφήνοντας το σημάδι του στην κινηματογραφική βιομηχανία. Η φιλμογραφία του μπορεί να υπερηφανεύεται για αξιοσημείωτες δουλειές όπως το "Prince of the City" του Sidney Lumet, το "1941" του Steven Spielberg, το "The Eagle Has Landed" του John Sturges και το "Hair" του Milos Forman. Ο Williams πρωταγωνίστησε επίσης σε ταινίες όπως "The Phantom", "Once Upon a Time in America" και "The Deep End of the Ocean", μεταξύ άλλων, επιδεικνύοντας την ευελιξία του ως ηθοποιός.

Η τηλεόραση επίσης υποδέχτηκε το ταλέντο του. Το 1996, έλαβε υποψηφιότητα για Emmy για την ερμηνεία του ως ατζέντης Michael Ovitz στην τηλεταινία του HBO "The Late Shift", μια συναρπαστική περιγραφή της μάχης μεταξύ του David Letterman και του Jay Leno για τη διαδοχή του Johnny Carson στο "The Tonight Show". Ένας από τους πιο γνωστούς του ρόλους όμως ήταν αυτός του Dr. Andy Brown στη σειρά "Everwood".

everwood.PNG

Πιο πρόσφατα, ο Williams ενσάρκωσε τον Mick O'Brien στη σειρά του Hallmark Channel, "Chesapeake Shores" ,και έκανε την τελευταία του εμφάνιση ως ντετέκτιβ του NYPD Lenny Ross στο δράμα του CBS "Blue Bloods" μόλις τον περασμένο μήνα.

Τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία "12 Mighty Orphans" το 2021 και στην τηλεόραση στο "We Own This City" το 2022 και το "Blue Bloods" το 2023.

«Μας εξαπατά όλους» - Η Rosamund Pike γίνεται σκληρά ειλικρινής για τη βιομηχανία του ευ ζην

Το Χόλιγουντ θρηνεί τον Treat Williams

Για τον Treat θα μιλήσουν ηθοποιοί που έχουν λιώσει στο σανίδι, σενριογράφοι που έχουν αμέτρητες παραγωγές στο ενεργητικό τους, μέχρι και καταξιωμένοι κριτικοί. Γιατί ο Treat Williams δεν ήταν ένας ηθοποιός που πέρασε και δεν ακούμπησε. Παίζει στον κινηματογράφο από το 1975, έχει προταθεί για 3 Χρυσές Σφαίρες και δύο SAG για το "Everwood", και έχει συνεργαστεί με ιστορικά ονόματα του κινηματογράφου.

Ο Malcolm McDowell έγραψε: "Ο θάνατος του Treat είναι μια μεγάλη απώλεια για την κοινότητα των ηθοποιών. Οι προσευχές μας είναι με τους αγαπημένους του." Ο James Woods έγραψε "Ο Treat και εγώ περάσαμε μήνες στην Ρώμη για τα γυρίσματα του Once Upon a Time in America. Μπορεί να είναι πολύ μοναχικά στον δρόμο κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου γυρίσματος, αλλά η ανθεκτική καλή του διάθεση και η αίσθηση του χιούμορ του ήταν θεόσταλτη. Τον αγαπούσα πραγματικά και είμαι συντετριμμένος που έφυγε."

Ο διάσημος κριτικός Richard Roeper είπε "Μου άρεσε να ακολουθώ τον υπέροχο Treat Williams, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας τόσα πολλά ζεστά, υπέροχα και ειρηνικά tweets όλα αυτά τα χρόνια. Λυπάμαι πολύ για τον θάνατό του.