«Μας εξαπατά όλους» - Η Rosamund Pike γίνεται σκληρά ειλικρινής για τη βιομηχανία του ευ ζην

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
«Μας εξαπατά όλους» - Η Rosamund Pike γίνεται σκληρά ειλικρινής για τη βιομηχανία του ευ ζην

Η Rosamund Pike μιλάει ανοιχτά και κατηγορεί τη βιομηχανία του wellness ότι «εξαπατά» το κοινό και ελέγχει τις γυναίκες.

Η βιομηχανία του wellness «εξαπατά» το κοινό και είναι ένας τρόπος για να ελέγχονται οι γυναίκες, υποστήριξε η Rosamund Pike όταν ρωτήθηκε για την εταιρεία Goop της Gwyneth Paltrow.

Ο Tom Holland πατάει pause: Γιατί θέλει να σταματήσει για λίγο από την υποκριτική

Rosamund Pike: «Είμαστε όλοι εξαπατημένοι από τη βιομηχανία του ευ ζην»

Η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός έδωσε μια συνέντευξη πρόσφατα στο Guardian, με αφορμή το νέο podcast "People Who Knew Me" του BBC Sounds, στο οποίο πρωταγωνιστεί με τον Hugh Laurie (House) και το οποίο περιλαμβάνει σατιρικές αναφορές στο lifestyle brand Goop της Gwyneth Paltrow.

https://www.instagram.com/p/CpK4HwyobVa

Το σενάριο περιλαμβάνει μια σατιρική αναφορά στην εταιρεία υγείας και ευεξίας Goop της Gwyneth Paltrow (που κοστολογείται περίπου στα 250 εκ. δολάρια) και όταν ρωτήθηκε σχετικά με αυτήν, η Rosamund Pike δεν δίστασε να μοιραστεί τις σκέψεις της για ολόκληρη τη βιομηχανία του wellness.

«Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε εξαπατηθεί από τη βιομηχανία του ευ ζην», ξεκίνησε η πρωταγωνίστρια του "Gone Girl".

Στη συνέχεια, η 44χρονη ηθοποιός εξήγησε περαιτέρω το πώς πιστεύει ότι το #MeToo κίνημα έδωσε στις γυναίκες μια «ευκαιρία να ξεφύγουν από κάποιες από τις απαιτήσεις που τους έχουν τεθεί», αλλά ότι τώρα οι άνθρωποι φαίνεται να «κάνουν από μόνοι τους πίσω στο να ελέγχονται, αλλά με διαφορετικό προσωπείο, από αυτούς τους ισχυρισμούς ευεξίας».

Κατέληξε δηλώνοντας ότι η βιομηχανία του wellness έχει «πολιτικοποιήσει το φαγητό μας, πολιτικοποιήσει την άσκησή μας και νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά επικίνδυνο».

«Αυτή η ιδέα ότι δεν αρκεί πλέον να είμαστε υγιείς και πρέπει να είμαστε "καλά" είναι κάτι που πρέπει να αναρωτηθούμε. Ωστόσο, είναι τόσο σαγηνευτική, επειδή επιδιώκει πράγματα που οι άνθρωποι ντρέπονται να θέλουν, όπως η νεότητα, η ομορφιά και η φυσική κατάσταση».

Ο Bryan Cranston, ο Mr Breaking Bad, έχει πλάνο για το πότε θα αποσυρθεί και δεν είναι τόσο μακριά

Πού είναι τώρα η Rosamund Pike;

Γεννημένη στο Χάμερσμιθ, η Rosamund Pike σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στην Οξφόρδη πριν πάρει τον ρόλο της ως κορίτσι του James Bond στην ταινία "Die Another Day" το 2002.

Άλλοι γνωστοί κινηματογραφικοί της ρόλοι περιλαμβάνουν τα "Pride & Prejudice" (Περηφάνια και Προκατάληψη), "Made in Dagenham", "Jack Reacher" και "A Private War".

Για το "Gone Girl" του 2014, το ψυχολογικό θρίλερ του David Fincher που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Gillian Flynn (η οποία υπέγραψε και το σενάριο), βρέθηκε υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Εκτός αυτού, έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για το "I Care a Lot" και Emmy για το "State of the Union".

Το πιο πρόσφατο project της είναι το audio drama του BBC, "People Who Knew Me", ένα podcast 10 επεισοδίων όπου υποδύεται την Emily Morris, μια γυναίκα που οργανώνει την εξαφάνισή της μετά την 11η Σεπτεμβρίου, υιοθετώντας μια νέα ταυτότητα ως Connie Prynne στην Καλιφόρνια.

Τον τελευταίο καιρό ζει στην Πράγα με τον σύντροφό της, τον επιχειρηματία Robie Uniacke, και τους δύο γιους τους.

Πολύ σύντομα, θα την δούμε και στην πολυαναμενόμενη 2η σεζόν του "Wheel of Time"

Τον Σεπτέμβριο θα την δούμε και στην 2η πολυαναμενόμενη σεζόν του "Wheel of Time", της σειράς φαντασίας του Amazon που βασίζεται στη διάσημη ομώνυμη σειρά μυθιστορημάτων του Robert Jordan και αποτελεί μία από τις πιο ακριβές παραγωγές του Prime, μετά το "Rings of Power".

https://www.instagram.com/p/CVnRKXpoLx4

Αν σου λείπει το Manifest, δες αυτές τις 8 σειρές για να καλύψεις το κενό σου